Uteaktivitet når det er vinter

En tråd i 'Livet med barn 1-5 år' startet av Googlimoogli, 22 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Googlimoogli Glad i forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Hei! Gutten min på 18 måneder liker ikke sitte i vogna når vi skal ut. Han vil helst gå selv og da går han i andres hager og i grøfta og følger ikke helt den veien som mor går. Går ofte og gjemmer seg bak busker og kratt og vil egentlig ikke gå men leke. Vi har ikke leker i Hagen som vi kan drive med!! Hva skal vi i all verden finne på da? Venter på snøen så vi kan leke litt i den og dra ham i en kjelke! Men når det ikke e snø så blir det ikke nye å gjøre...dessuten kjempe vanskelig å kle en slik unge som faller ofte nå for tiden!!
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Her har vi et par store kjeler til utelek, noen kjøkkenredskaper og litt vann. Så kan man samle diverse stein, gress, kongle, blader og røre sammen. Barn i denne alderen liker også ofte å helle vann frem og tilbake, så to mindre skåler eller en liten kopp for å flytte vann mellom steder er også gøy.
  Vi har også noen større lastebiler til utelek som kan fylles med blader.

  Ellers så tenker jeg på at vi hadde trehjulssykkel med trillehåndtak i denne alderen. Det var morsommere enn å sitte i vogn :) gikk mye turer med den.
  Det går også an å ha med en bøtte og samle ting dere finner oppi, da er det større motivasjon for barnet til å bevege seg fremover for å finne nye skatter.

  Helt vanlig at de helst vil vase rundt og bare oppdage nærmeste radius på 30 meter heller enn å gå fremover i denne alderen. Vet ikke helt hva du tenker er problemet med påkledningen? :) vi har stort sett 2 sett med tøy som vi varierer mellom ute nå, og skal han gå selv på tur har han på klær som det er greit å sett seg ned på bakken med. Vi bruker nå:
  Fôret regndress og dock boots
  Eller Skalldress med fleecefôr, den er ikke like varm som vinterdress så er lett å bevege seg i. Bruker høstsko til eller støvlene om han skal holde på med litt vann.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 3. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  jeg hadde kjøpt en foret regndress og hatt på dockboots, med ull innerst :) det funker bra! Han min på 18mnd plasket rundt i sølepytter liggende i dag, var kun skitten :) ellers varm og tørr!

  kan dere ikke gå på oppdagelsesferd a? Hans verden er jo en sølepytt, en kvist du kan røre i sølepytten med, steiner som skaper plask når de blir kastet oppi osv osv osv :)
  Vi har masse leker ute enda, men det som slår best an er en ball vi dytter rundt på :) og såpebobler om det er vindstille og ikke regn :)
   
 4. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Her er andre barnehager godt likt ellers er tur i skog og mark også supert for de små. Har en på snart 15 mnd og hun storkoste seg i skogen i dag med masse kongler og blader. Vi har også en trehjulsykkel med styrehåndtak som hun liker godt. Det som er fordelen med disse små er at de forlanger ikke mye for å ha det gøy. Må dere gå så langt? Lærte meg fort til at turen ikke trengte å ha et mål, selve turen ble målet. Om han vil leke i grøfta, gjør det noe?
   
 5. Googlimoogli Glad i forumet Assistert-jentene Junibarna 2019

  Jeg lærer her av deres kommentarer at jeg må bli en mere tålmodig mor! Tenker altfor mye på st jeg må ha tid til klesvasken..og at jeg må få meg en god morson selv også! Fokuset mitt skal nok fra nå være på den lille hvis vi skal leke ute! Og ja mange gode forslag dere kommer med!
  Igår dro vi til et fantastisks ute området med huske og andre leke apparater og det var ingen andre tilstedet der....vi storkoste oss der! Eneste ulempen var at felles doen var stengt pga korona så mor holdt på å bæsje på seg !!:hilarious::hilarious::hilarious:
   
  • Morsom Morsom x 1
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  skjønner behovet for mosjon. Her deler jeg på det. Løper med vogna når jeg skal ha mosjon eller på kvelden når ungene er lagt også går jeg tur på barnas premisser når vi går tur sammen. Har du prøvd bæremeis? Mange små synes det er supert å sitte så høyt også kan du gå tur i ditt tempo.
   
 7. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Vi går på tur i nærområdet. Og fokus er på lek og utforsking for småtten. Tur for min mosjon sin del er en helt separat greie, det har jeg innsett for lenge siden :p Jeg liker det Cecilie Skog svarte da hun ble spurt om hvordan man kunne få barna til å gå langt: Må de gå langt, da?

  Og det må de jo ikke. Vår kan gå impornerende langt - men det er når han har lyst, på hans egne prinsipper. Da kan han fint traske kilometervis, til selv de garvede barnehagelærernes vantro. Og så har du de dagene han finner en gøy pinne i grøften tyve meter fra huset, og der blir han.

  Vi går mye på lekeplass-safari i nærområdet. Går fra lekeplass til lekeplass, utforsker på veien. Noen dager når vi aldri frem til en eneste lekeplass, for det er fascinerende mose på en mur han skal skrape av, eller han skal stå og se på en snegl i en halvtime. På lørdag gikk vi ned i en park rett ved der vi bor. Lekte på lekeplassen litt, "trente" på de latterlig dyre utendørs treningsapparatene som aldri blir brukt av andre enn småunger til tøys, lekte titt-tei bak trær, hoppet i dammer, sparket litt fotball, og så fant han et gran-lignende tre med greiner som hang ut og nesten ned til bakken, og der lekte han "hytte" i evigheter, og skulle pynte med blader og greiner og steiner. På det meste var vi 200 m hjemmefra, men han var altså helt oppslukt i over to timer, og hyyyylte da vi måtte gå hjem.

  På søndag gikk vi opp på en annen lekeplass, hvor han lekte lenge med å flytte sand fra en bøtte til en annen. Så trasket han ivei opp i et lite skogholt og herjet med en pinn, og lekte litt på enda en lekeplass, før han marsjerte rundt 2 km på inspeksjonsrunde fordi han måtte se etter en katt han hadde sett en gang før vi var på tur.

  Ellers kan han leke lenge rett utenfor huset om han får en bøtte og spade og et par kar og vann. Trenger ikke masse fancy leker for å ha det gøy, vår erfaring er at vanlige gjenstander er det som er gøyest. Pinner og steiner og en helt vanlig spade slår fancy dyre leker når som heslt.

  Jeg kjeder ganske ofte ræven av meg, det må jeg innrømme, men han storkoser seg. Så får jeg heller gjøre noe JEG synes er gøy, og som gir meg mosjon utenom.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden