Uhell om natten

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av LittleBiii, 20 Jan 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. LittleBiii Forumet er livet

  Jeg har en 7 åring som fortsatt har litt tisseuhell om natten. Det går som regel greit hvis vi bærer han inn en tur på do før vi voksne legger oss om kvelden. Da tisser han på do og så bærer vi han inn i senga igjen. Men om vi en sjelden gang glemmer det, så blir det som regel alltid uhell i senga. Vi har kutter ned på drikkingen før leggetid, men allikevel så må han tisse mye på natten. Noen som har noen gode råd til meg? Kan jo ikke drive å bære han på do fram til han blir tenåring liksom?
   
 2. lennypenny Forumet er livet VIP September 2012

  Har dere sjekket om han mangler et hormon?(husker ikke navnet)
   
 3. LittleBiii Forumet er livet

  Nei vi har ikke sjekket dette hos legen. Men er kanskje det vi burde gjøre? Finne ut om det er noe som gjør at han tisser så mye på natten.
   
 4. lennypenny Forumet er livet VIP September 2012

  Det hadde jeg gjort :) Niesen min var veldig plaget og manglet da dette hormonet :) Nå er hun helt tørr på natten :)
   
 5. Emmisel Elsker forumet Junibarna 2019

  mine 7åringer har fra tid til annen uhell de også, skjeldent, men det skjer,, kanskje 1 gang i halvåret.
  men vi har ganske god rutine på tissing før leggetid, de tisser rett etter at de har pusset og så skravler de litt i senga, 30 min kanskje, så tisser de igjen før de sover,, og da holder de seg til morgenen,, men da er det rett på do XP
   
 6. LittleBiii Forumet er livet

  Da må jeg kanskje sjekke det ut. Takk for tips :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 7. LittleBiii Forumet er livet

  Så lurt! Viktig med gode rutiner :happy: Her tisser han alltid etter tannpuss. I tillegg tar vi han inn på do en gang før vi legger oss. Da holder han seg som regel tørr gjennom natten, men det har hendt innimellom at han allikevel har tissa i sengen.
   
 8. Emmisel Elsker forumet Junibarna 2019

  Ja, men sånt skjer vel med alle av og til. Kanskje dere kan prøve å be han om at han kan prøve å knipe igjen når han er på do, så han trener opp knipe muskelen? :)
  Er bare et forslag da :)
   
 9. LittleBiii Forumet er livet

  Ja det kan hende det. Kan jo alltids prøve. Vi har jo tisselaken og sånn på senga, så det er jo ikke krise om han tisser. Men tenker for hans del at det kanskje begynner å bli plagsomt og flaut for han. Merker at han kvier seg veldig for å sove hos andre f.eks. Han har jo ikke sagt at det er pga tisseuhell, men jeg begynner å mistenke det.
   
 10. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  snakk med lege og helsesøster. det er helt normalt. 1 av 3 sliter med dette etter skolestsrt. tips legg vanntett tisselaken på madrassen og tynn madrassbeskytter oppå der igjen, da går som regel urinen ned i madrassveskytteren istedenfor å ligge oppå tisselakenet som gjør at dyna også blir våt. da kan man kanskje slippe dynevask så ofte.
   
 11. LittleBiii Forumet er livet

  Takk for tips :)
   
 12. Smorblomst82 Blir kjent med forumet

  Vår gutt slittet med bleier når han var 2,5 år, men han ble aldri tørr på natten. Da han var 5 gikk vi til legen for fant ut at han burde begynne på Minirin. Det er et hormon som stimulerer hjernen til å minke urin produksjon på natten (pga. noen barn mangler dette hormonet selv). Det er helt ufarlig og de kan gå på det i mange år. Nå er han 7 og har ikke hatt uhell etter vi begynte på dette. Nå skal vi trappe ned gradvis for å se at det ikke blir tilbakefall.
   

Del denne siden