Trolldeig !??

1gangs:)

Glad i forumet
Noen som har en god oppskrift på trolldeig til tre kids og en voksen? :)
Og hvor lenge skal det stekes? Og hva er best å bruke av maling når de skal pyntes? Eventuelt hvor jeg får kjøpt det (bor i begen omeng) blei mange spørsmål her :D haha
 
1/2 kg salt
1/2 kg vann
1 kg hvetemel
2ss matolje

Stekingen kommer an på tykkelse og størrelse ;) til å pynte med bruker jeg gjerne vannbasert akryl maling fra biltema :)
 
Haha då lærte eg noe nytt :P slike ting har aldri vært min sterke side, haha :D
Det gjelder jo dog ikke for mel. Og alle andre oppskrifter viser til to deler mel og en del vann i VOLUM ikke VEKT, så jeg ville byttet alle angivelse av kg til liter i den oppskrifta så er du mer i rett konsistens tenker jeg
 
Det gjelder jo dog ikke for mel. Og alle andre oppskrifter viser til to deler mel og en del vann i VOLUM ikke VEKT, så jeg ville byttet alle angivelse av kg til liter i den oppskrifta så er du mer i rett konsistens tenker jeg

Okai :) takker for innspill, hehe, som sagt slike ting er ikkje! Min sterke side ;)
 
Det gjelder jo dog ikke for mel. Og alle andre oppskrifter viser til to deler mel og en del vann i VOLUM ikke VEKT, så jeg ville byttet alle angivelse av kg til liter i den oppskrifta så er du mer i rett konsistens tenker jeg

En del er jo en del, så der vil jeg si meg uenig. Mye lettere å bare veie vannet også enn å få en desiliter mel rett siden det har større risk for å få for mye. Elsker oppskrifter hvor ingrediensene står i vekt, da blir det nøyaktig :)
 
En del er ikke en del.

Oppskrifter ellers går på kopper erc

Like deler i form av kopper og kilo blir ikke det samme. Nettopp fordi en kopp mel ikke veier det samme som en kopp vann.
 
En del er ikke en del.

Oppskrifter ellers går på kopper erc

Like deler i form av kopper og kilo blir ikke det samme. Nettopp fordi en kopp mel ikke veier det samme som en kopp vann.

En del er en del om man velger samme enhet, som da kan være kopper, desiliter eller gram. Snakker man om gram kan man ikke begynne å blande inn desiliter, da det er noe annet. En annen type del.

Det er derfor jeg sier vekt blir det mest nøyaktige, fordi det kan variere hvor mye man kan stappe i en desiliter mel. Hvis oppskriften man har fått går på vekt, er det vel noen som har prøvd det? Er jo bare å justere uansett om deigen blir for klissete eller for smuldrete og ikke henger sammen.
 
En del er en del om man velger samme enhet, som da kan være kopper, desiliter eller gram. Snakker man om gram kan man ikke begynne å blande inn desiliter, da det er noe annet. En annen type del.

Det er derfor jeg sier vekt blir det mest nøyaktige, fordi det kan variere hvor mye man kan stappe i en desiliter mel. Hvis oppskriften man har fått går på vekt, er det vel noen som har prøvd det? Er jo bare å justere uansett om deigen blir for klissete eller for smuldrete og ikke henger sammen.

Det er og blir ikke samme forhold mellom en liter mel og en liter vann sammenlignet med en kilo mel og et kilo vann. En del er ikke en del både i dl og i gram, det kan det ikke være all den tid ting har ulik egenvekt. En kilo fjær og en kilo stål veier like mye. Men tar definitivt ikke like stor plass. En liter av hver veier ikke det samme. En del av hver blir meget ulik blanding i vekt istedt for i volum

Det må absolutt da justeres for å få rett konsistens. Det er i disse "like mye vann og salt og dobbelt så mye mel" ment i volum, ikke vekt, for rett konsistens.
 
Det er og blir ikke samme forhold mellom en liter mel og en liter vann sammenlignet med en kilo mel og et kilo vann. En del er ikke en del både i dl og i gram, det kan det ikke være all den tid ting har ulik egenvekt. En kilo fjær og en kilo stål veier like mye. Men tar definitivt ikke like stor plass. En liter av hver veier ikke det samme. En del av hver blir meget ulik blanding i vekt istedt for i volum

Det må absolutt da justeres for å få rett konsistens. Det er i disse "like mye vann og salt og dobbelt så mye mel" ment i volum, ikke vekt, for rett konsistens.

Men det spørs jo hvilken enhet som er oppgitt, det er da ikke slik at en del = volum. Da må man jo ta høyde for at de som har laget en oppskrift også har testet den, og så er det jo bare å justere.
 
Det er ikke gitt at del=volum nei, men i oppskifter er det nesten alltid det, for "del" brukes oftes i "kopp" etc sammenheng. Og google viser mange oppskrifter på dette forholdet som viser til volum. Gjennomtestet og brukt i årtier. Ferdig justert.

Dette gidder jeg dog ikke bruke mer tid på, lag med kg eller dl om du vil. Det blir ulik konsistens da.
 
Det er ikke gitt at del=volum nei, men i oppskifter er det nesten alltid det, for "del" brukes oftes i "kopp" etc sammenheng. Og google viser mange oppskrifter på dette forholdet som viser til volum. Gjennomtestet og brukt i årtier. Ferdig justert.

Dette gidder jeg dog ikke bruke mer tid på, lag med kg eller dl om du vil. Det blir ulik konsistens da.

Var verken jeg som skulle lage trolldeig eller som kom med oppskriften da, men det med konsistens har jeg alt kommentert, er jo ikke vanskelig å justere om man merker deigen blir for våt eller løs. Og det kan man jo oppleve uansett når man opererer med volum og mel.
 
Har lest litt på nett no og sett at flere lager såkalt silkedeig, med maizena og balsam, noen som har prøvd dette? Isåfall går d an å steke/tørke dette som med trolldeigen? :)
 
Har lest litt på nett no og sett at flere lager såkalt silkedeig, med maizena og balsam, noen som har prøvd dette? Isåfall går d an å steke/tørke dette som med trolldeigen? :)

Så nettopp på en blogg ei som hadde gjort det, og hun hadde tørker det i ovnen, ja. :)
 
Back
Topp