Tog og fly

En tråd i 'Juli 2017' startet av Mærrylou, 31 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Kan dere hjelpe meg å tenke praktisk og logisk?
  Jeg skal ta fly fra Gardemoen kl 15. Når bør jeg være på Gardemoen med tanke på lillegutt og ting som kan ta tid og skje uforutsett?! Jeg reiser alene med han helt fra døren hjemme [emoji33] må ta tog til Oslo og bytte til nytt tog. D er god tid da med 25 minutter overgangstid? Jeg har lillegutt i bæresele og koffert bare. Hva tenker dere mer erfarne?
  Jeg tenker at jeg tar toget kl 10, er fremme kl 11.47, nytt tog kl 12.24, så fremme kl 13.00. Dette holder i massevis eller? Jeg haaaaater dette brått [emoji23] er brått superstresset! Hva om lillegutt vil ha mat på et ugunstig tidspunkt lissom?!
   
 2. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Du får gå gjennom sikkerhetskontrollen med veldig lite kø (familie «inngang»). Så tror det skal gå helt fint med et par timer før avgang :)
  25 min overgang fra tog til tog burde være mer enn nok :) det går nok helt fint :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg ville sagt det holdt! Greit med tid på overgangen og du har hele 2 timer på flyplassen. Kjempegod tid! Vi har reist noen ganger nå, og har litt over en time til innenlands, og da pakker vi prampack også. For en måned siden hadde jeg litt i underkant av to timer, og da pakka jeg prampack alene, da mannen kom og møtte oss etter sikkerhetskontrollen.
  Og husk at lillegutt kan gråte litt etter mat om det blir ugunstig, han dør ikke av å vente litt. Pass på å amme før du drar, så tilbyr du enten på toget eller før du går gjennom sikkerhetskontrollen, de små sier sjeldent nei takk til mat. Og husk at når du reiser med barn, så kan du ta familieslusa på sikkerhetskontrollen. Da er du gjennom og forbi køen på maks to minutter. Reiser du utenlands? På utland vet jeg det er ammerom i hvert fall på Non-Schengen gatene. Jeg regner med det er det flere steder også om lillegutt vil ha matfred. Stellerom er det i hvert fall greit med på flyplassen.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Takk dere!! [emoji3]
  Visste ikke at d fantes en familieinngang jeg- d gjør d kanskje enklere [emoji3]
  Har aldri vært så stresset i hele mitt liv ass [emoji23][emoji23] helt sjukt hvor stresset mann blir i nye situasjoner! [emoji23]
   
  • Liker Liker x 2
 5. hønemarimor Flørter med forumet

  Jeg har planlagt samme som deg... Og tenker at 2 timer holder i massevis!
   
  • Liker Liker x 1
 6. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Hvordan gikk det?:)
   
 7. Lambi`83 Forumet er livet Septemberlykke 2015 Sommerfuglene 2017

  Høres supert ut dette her! :)
   
  • Liker Liker x 1
 8. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Er enda et par uker igjen til vi skal dra! [emoji23] bare jeg som stresser med planleggingen!! [emoji23][emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 9. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ingen ting å stresse med! Dette går fint! Og du som har en baby som har stort behov for nærhet kommer til å elske å sitte i bæresele så lenge. Med min er jeg avhengig av vogna. Hun vil helst ikke bæres så lenge av gangen, og smilet sitter løst når vi kommer frem og pakker opp prampacken. Før kunne hun sove i bæreselen, nå blir det for mye nærhet og når hun blir lei sier hun klart ifra.
  Og husk å ta med en rangle eller annen leke han leker mye med. Uansett verre å reise med de små jo større de blir. Merker det er stor forskjell nå i forhold til i sommer, for da sovna hun bare hun kom oppi bæreselen. Nå er det plutselig umulig å sove i den.
  Og husk smokk til flyturen, erfart at på noen fly kommer flyvertinna og sjekker at du ikke ammer på vei opp og ned, og at babyen sitter med sin rygg mot din mage. Var bare sist i går (at vi fløy) at de ikke sjekka, alle andre ganger har de sjekka hele to ganger på tur opp og to på tur ned.. Hu vår får så trykk i ørene om hun ikke får enten smokk eller pupp. I går ble det pupp, for hun var sulten.
   
 10. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Hva?! Sjekker de helt seriøst?! Wow! D trodde jeg ikke! Får håpe vi får en plass som er ugunstig for dem å se til da [emoji38] for smokk tar han ikke!! Her er e kun pupp som gjelder for alle penga!! Hvilket selskap var d du fløy med som ikke sjekket a?

  Så kjedelig at ho ikke slår seg til ro i bæreselen da! Han min slår seg til ro uannsett situasjon han er i, er veldig deilig! Har litt luksus der egentlig! Har fått en unge akkurat slik som jeg trengte! [emoji7]

  Rangle var lurt!!! Jeg har alltid med leker i stellevesken, får bare huske d når jeg pakker denne gangen også! Er jo så sjuuuuukt mye mann skal huske på når mann reiser med de små!!

  Du har ikke et godt svar på følgende a: vi skal reise innenlands. Men så er jo pass eneste gyldige legitimasjon. men pass har vi jo ikke skaffet på lillegutt. Hva gjør ejg da? Har med en kopi av fødselsattesten?
   
 11. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  De sjekket på Apollo sitt fly og på Norwegian. Men på Norwegian i går sjekket de ikke. Så er tilfeldig. Hvilket flyselskap reiser du med? Et tips er å få deg plass inn mot vinduet, så slipper du at sidemannen får servert kaffe over deg og baby! Det er så skummelt i tilfelle søl.
  Ja, hun likte bæreselen helt til vi tok ut spedbarnsinnlegget. Hun er for stor for det nå, og holder uansett nakken godt selv uten noe støtte. Men ellers er hun ganske grei å ha med å gjøre, selv om bæreselen ble litt dum å sitte i nå. Vet ikke om det var pga innlegget eller om det er fordi hun ser seg så mye mer rundt nå. Men den vogna er altså så mye bedre for henne nå, da får hun ikke kikka så mye heller og glemmer at det skjer noe rundt.
  På innenlands så er det slik at de ikke sjekker legitimasjon uansett. Og i hvert fall ikke på små barn. Så ikke stress med at du ikke har pass.
   
 12. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Du trenger ikke pass for å reise innenlands :)
   
 13. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Vi reiser med norwegian, så krysser fingrene for at de ikke sjekker!! Oh, takk for tips om vindusplass, d var meget lurt [emoji171][emoji170]

  Men nå må jeg spørre, hvem bæresele har du? Det kan være at selve selen er ubehagelig kanskje? Vi har en Tula ftg som han elsker, og et sjal vi elsker! Bruker Tula på tur, for d blir kjapt å klikke oss inn og ut [emoji846] vi tar ikke med vogn på tur vi, orker rett og slett ikke å drasse med den! Har fått lånt alt av utstyr vi trenger av barndomsvenninner hjemme [emoji846]

  Jeg tok kontakt ned norwegian, de anbefalte å ha med kopi av fødselsattesten i tilfelle kontroll [emoji16]
   
 14. hønemarimor Flørter med forumet

  Her ble reise gjennomført i dag, tog og fly, med vanlig bagasje og spesialbagasje.
  Var på gardemoen 09:50, flyet skulle ha gått 11:50. Var selvfølgelig forsinket.
  sjekket inn vanlig bagasje, spesialbagasje vogn(pakket den inn i prampacken på flyplassen ) , bytte bleie og gå igjennom sikkerhetskontrollen.(brukte familie inngang)
  Ferdig 10:25.
  Lillebror rakk jaggu en powernapp i ammekroken og gitt!! Hadde ikke med fødselsattest, rett og slett fordi jg har lagt den en lur plass.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Det høres jo helt fenomenalt ut [emoji3][emoji3][emoji3] da kan d høres ut som jeg har god margin dersom jeg møter opp to timer før flyavgang da [emoji3][emoji3]
   
  • Liker Liker x 1
 16. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Bæreselen vi har er Ergobaby 360. Vi har testa den litt mer nå etter vi tok ut spedbarnsinnlegget, og hun har blitt amma i bæreselen. Hun begynner å like den bedre nå. Tror det bare var at hun sitter litt annerledes i den nå. Hun måtte vel bare bli vant med den igjen. Vi liker godt å ha vogna på tur. Hun elsker vogna si, og faller sånn til ro når hun blir lagt i den. Så vi drar ingen steder uten vogna. Tror også hun syns det er godt å få strekt ut kroppen og lagt seg flatt.
  Vi har reist uten noe legitimasjon eller papirer på jenta vår innenlands. Men vi har fødselsattest elektronisk på telefonen, har scannet den inn fordi vi måtte sende den til kirken til dåpen bl.a. Så det hadde nok løst seg for oss uansett.
   
 17. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Den selen kjøpte jeg meg akkurat! Tenkte å se om den var hakket bedre enn den jeg har :) jeg har jo en gutt som rett og slett elsker nærheten til mamman sin! Tror at hadde han kunnet velge, så hadde vi vært kenguruer istede for mennesker [emoji23][emoji23][emoji23] han finner ingen ro i vogna, derimot på kroppen min tåler han d meste av inntrykk [emoji4] morsomt å se hvor forskjellige behov de små har!!

  Jeg snakket med norwegian, de anbefalte å ha med en kopi i tilfelle d ble legitimasjonskontroll [emoji38]
   
 18. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg tror det har mye med hva hun er vant til. Hun er vant til å trilles mye i vogn, og hun er vant til å ligge mye for seg selv helt fra starten. Hun viser tydelig at hun har behov for å slappe av for seg selv eller ligge på gulvet og leke for seg selv innimellom. Men hun viser også tydelig når hun vil opp for kos eller ikke vil bli lagt ned. Hun strekker armene mot oss for å komme opp, eller gir fra seg en tydelig misfornøyd lyd om vi prøver å legge henne ned og hun ikke er klar for det.
  Tror du ikke Norwegian hadde godtatt min elektroniske da, om det ble kontroll? Vi reiser utrolig mye, og i fjor hadde jeg 8 turer innenlands med Norwegian. Hun har jo pass, men tenker det er greit å slippe å ta det med over alt.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Da står vi og venter på toget, lillegutt spiste for en time siden, sover nå.... wish me good luck [emoji23] Åja..... jeg er dårlig i magen.... denne turen blir gøøøøy [emoji23][emoji23] 6 timer til vi ser mormor!
   
 20. Augustjente86 Forumet er livet Sensommerlykke 2017 Julibaluba 2017 Julikulene 2020

  Lykke til ;) Ei god uke til vi flyr Norge på langs, gruer meg:facepalm:
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden