Tips til stelleutstyr

En tråd i 'April 2020' startet av Violet Hill, 26 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Holder på med de siste innkjøpene av stelleutstyr til babyen nå og trenger litt hjelp :)

  Jeg prøver å begrense innkjøpene mest mulig for å unngå bomkjøp, men hvis det er ting jeg uansett kommer til å få bruk for kan jeg like gjerne kjøpe det nå.

  Har hentet gratispakkene og fått bleiekake, så har allerede mye «basics» (bleier, tørre engangskluter, våtservietter, prøver på kremer osv). Har også stellematte, badebalje, div kluter og håndklær.

  Det jeg har notert at jeg skal kjøpe i første omgang er:

  Sinksalve
  Nesesuger
  Neglesaks
  Febertermometer

  Noen flere «must haves»? Gjerne med forslag til konkrete produkter :)

  Når det gjelder febertermometer ser det ut til at øretermometer er en del dyrere enn vanlig termometer. Er det verdt prisforskjellen?

  Setter pris på alle innspill! :)
   
 2. Mammaogprøver Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Angående kremer så har vi bare brukt bepanthen, aldri sinksalve. Det skal sies at vi ikke har brukt bepanthen spesielt mye heller så det er sikkert andre som har hatt behov for sinksalve :happy: Vil tro det avhenger av huden til babyen.

  Jeg ville kjøpt inn noen ampuller med saltvannsløsning fra feks Otribaby, de har vi brukt ganske mye. Nesesugeren fra Otribaby er forsåvidt også ganske bra synes jeg.

  Vi har to febertermometer, et til rumpa og et til panne. Vi er veldig fornøyd med at vi har begge deler. Det til panna er selvfølgelig ikke like nøyaktig som det til rumpa, men det er veldig greit å kunne sjekke temperaturen uten å måtte gå via rumpa hver gang :happy:
   
 3. BK92 Flørter med forumet

  Vaselin til rumpetermometer og paracet stikkpiller hvis baby faktisk har feber? Ellers må jeg si at jeg har brukt sinksalve når hun har vært sår i hudfoldene, hos oss har ikke pudder eller kraftigere kremer som inotyol vært til nytte der.
  Neglklipper og fil? Jeg synes det var vanskelig å rive uten å komme inn i rota, da blir de litt betente.
  Bomull og pyricept til rens av navlen?
  Badeoljer og såpe har vi styrt unna, de er litt tørre de første ukene men huden justerer seg selv og baby tåler det fint så lenge det ikke klør veldig.
   
 4. BabyNr2påVei Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg syns det høres ut som du har alt du trenger i første omgang. Vi har bare tempmåler som vi bruker i rompa og det funker helt fint. Det har bare vært et fåtall ganger med feber her og man merker ofte at formen er redusert, at barnet er varmere enn vanlig og når man uansett bytter så mye bleier så er det ikke stress å måle tempen samtidig. Paracet kjøpte jeg samme dag som vi tok 3måneders vaksine. Hvis du har venninner/kjente med barn på samme alder så kan det hende du kan få av de også. Vi brukte bare en eller to stykk i pakken for den laveste vekten.
   
 5. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Takk for tips! Bepanthen var det en prøve på i den ene babypakker, så da kan vi jo starte med den :)

  Nå røper jeg min uvitenhet her, men hva bruker man saltvannsløsning til? Otribaby nesesuger er notert.

  Høres ut som man kan klare seg uten øretermometer da. Ser at testvinneren koster over 1000 kr, det er jo mye penger :eek:
   
 6. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Vaselin høres lurt ut, det kan jo brukes til så mye også :) og pyrisept må jeg ha ja. Takk!

  Bør man ha neglklipper i tillegg til neglesaks? Synes også det høre litt skummelt ut å rive ja, men man må jo bare prøve seg frem.

  Det fulgte med en såpe i den ene gratispakken, tenkte å se an behovet. Har lest at man ikke skal pirke for mye borte i huden til babyen de første ukene ja :)
   
 7. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Så bra! Vi har både liten leilighet og lite bad, så jeg prøver å begrense innkjøpene litt :) da tror jeg at jeg starter med et vanlig termometer, og avventer Paracet. Vi bor sentralt så det skal ikke være noe problem å få tak i (får revurdere hvis situasjonen utvikler seg, men per i dag ser det ikke ut til å være noe problem å få kjøpt smertestillende, heldigvis).
   
 8. BK92 Flørter med forumet

  Neida, holder med en av delene. Det handler vel bare om teknikk :) Jeg ble best vant med klipper’n. Og enig i at paracet kan vente, vi har en time til nærmeste apotek så jeg kjøpte det inn bare for å være på den sikre siden. Førstegangsmor, ikke sant ;-)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Mammaogprøver Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Saltvannsløsningen bruker vi til å skylde øyne ved behov, feks ved øyekatarr. Vi bruker det også hvis nesa er tett, da løser ofte endel seg opp og det blir lettere/ikke behov for nesesuger. Det kan jo bli ganske dårlig stemning når den nesesugeren tas frem...

  Det pannetermometeret vi har er i samme gate som øretermometer prismessig og bruksmessig. For oss er det verdt pengene, blant annet fordi vi bruker det på både voksne og barn, men behovet var jo ikke størst de første 3 månedene. Det holder med et rumpetermometer. Jeg fortrekker å ha begge deler, men det er ikke noe du har veldig bruk for rett etter fødsel så hvis du er usikker kan du jo bare kjøpe det senere :happy:
   
 10. Bergliot Andre møte med forumet

  Bruker like så greit barriere salve, sink kan bidra til å trekke veske ut av huden og gjøre den mer utsatt. Barriere salven gjør nytten i at den holder huden til babisen tørr
   
 11. HV Andre møte med forumet

  Jeg synes også bepanthen er bedre enn sinksalve. Også har jeg likt å ha litt babyolje til å ha i badevannet og til å ha på de tørre stelleklutene når bæsjen sitter litt fast. Våtservietter begynte ikke jeg med før ungen var litt større, huden er jo veldig sart i begynnelsen. Jeg foretrekker de tørre stelleklutene, og man får de ganske billig hvis man kjøper en haug på apotek1.

  Vi har både pannetermometer og vanlig. Synes pannetermometeret er vanskelig å få riktig temperatur med, gutten min har virra så mye med hodet at jeg ikke klarer å måle det godt. Og hvis jeg har kontrollsjekka med det andre i rompa har jeg fått en helt annen temperatur. Så vi har brukt pannetermometeret på oss voksne, og så er det også greit til å sjekke temperatur på badevann, melk og lignende. Men jeg hadde nok neppe kjøpt det til den bruken.

  Ellers er det jo lite stelleprodukter en nyfødt trenger - lunka vann gjør jo mye nytte. Kanskje sånne q-tips som er tykkere? Lillego (kiwi, meny, etc) har noen som jeg pleier bruke.
   
 12. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Aha, det virker fornuftig :) takk for oppklaring! Er det noe a la dette du bruker?

  https://www.apotek1.no/produkter/otribaby-saltvannslosning-18x5ml-851442p

  Ser at det kan være lurt med øre/pannetermometer etter hvert. I og med at vi ikke har barn fra før og med tanke på årstid får vi håpe at vi slipper altfor mye sykdom i starten (selv om man må være forberedt på alt i disse dager :()
   
 13. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Ok, funker det litt som talkum? Har tenkt at vi må kjøpe det hvis vi får en liten blubb :love7;)
   
 14. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Takk for innspill! Har du en olje å anbefale? :)

  Tykke q-tips er herved lagt i netthandlekurven :love2

  (Merker at hjemmeisoleringen tar nestingen til et nytt nivå her :hilarious:)
   
  • Enig Enig x 1
 15. HV Andre møte med forumet

  Jeg har ikke funnet en klar favorittolje. Sist gang brukte jeg Natusan sin, men den er ikke svanemerket. Nå har jeg kjøpt rema1000 sin. For meg er det viktig at produktet er bra uten å koste alt for mye, og så er det et pluss med svanemerking, for miljøet og for babyens hud.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  sniker med noen tips,

  ville hatt i huset før baby kommer

  1, termometer til rumpe + vaselin eller lignende for å «smøre» tuppen på termometer. (skal i utgangspunkt bruke dette på så små barn, andre metoder er mer unøyaktig) dvs tenker du kan avvente innkjøp av andre type termometer. Kan legg til at vi har øretermometer liggende i tillegg til den vi bruker til rumpen. Kjøpte testvinneren til braun, går ikke ann å bruke den på jenta mi på 1,5 år, ørene er rett og slett veldig for små enda. Så sannsynligvis er det lenge til vi får brukt den på henne (vi bruker den selv)
  2, paracett stikkpiller fra 0 år- nei sannsynligheten er kanskje liten for at du ikke trenger dette før barnet skal ta vaksiner eller lignende, og blir barn under 3 mnd syk skal man kontakte lege, men om barnet får feber mitt på natta er det greit å ha liggende, hadde en nevø som fikk høy feber midt på natta bare 5 dager gammel, veldig greit at han fikk noe febernedsettende og smertelindrende før de dro avgårde til legevakta:) de har lang holdbarhet og du får sannsynlig bruk for de på ett eller annet tidspunkt:)
  4, nesedråper og nesesuger, vi var også fornøyd med ortibaby, dette vet du heller ikke når du får bruk for det, men typisk at det skjer på kveld/natt er min erfaring, ergo greit å bare ha i hus, vi måtte bruke nesesuger allerede på barsel da hun gulpet ut nesen og trengte hjelp til å få bort rester fra nese og saltvannsdråpene brukte vi allerede fra hun var 2 dager da hun vesket litt gult fra ene øyet( er vist ganske vanlig) så vi brukte tørr stelleklut med saltvann på og vasket fra ytterøyet og inn mot neseroten, ble bra på bare et par dager :)
  5, salver: anbefaler inotyl og beapathen. Beapathen funker bra som forebyggende når man ser anelser av rødhet, vi bruker også beapathen på anen hud som blir sår, feks fikk hun veldig såre kinn en periode på vinteren, funket bra der også, inotyl reparer når det virkelig har blitt sårt:) synes det er greit å ha begge tilgjengelig. Zink salver på butikk har jeg dårlig erfaring med, min erfaring er at de hjelper svært dårlig.
  6, vil også anbefale potetmel:) dropp dyr talkum på apotek, kjøp potetmel og hell i en boks til å ha på stellebordet, fantastisk til å bruke forebyggende i alle valker, kriker og kroker hvor de gjerne ikke tørker så fort etter feks et bad, feks i hudfolden som blir ved lårene og under den søte babydobbelthaken etc. (produsenten informerer selv også om bruk av potetmel på baby, og veldig mange bruker det pga det funker så bra;-) det jeg gjorde var å drysse lett over de aktuelle stedene og deretter tørket bort det overflødige med en tør klut, og vips var baby tørr og fin i den aktuelle valken og ingen mer gnissing av fuktig hun som skaper irritasjon og rødhet:)
  7, tørre stellekluter (apotek 1 har 6 pakker for 100 om du er medlem, de er gode og myke) brukes tørr, med bare vann for å vaske bort avføring eller fuktet med litt vann og olje funker spesielt godt om bæsj sitter veldig fast.
  8. Badeolje av et slag, vi har både prøvd natusan og flere fra apoteket, vi har ikke synes det har vært stor forskjell der.
  9. Pyisept og qtips for å vaske navelen, kjøper du evnt baby qtips er de også grei å ha senere når baby har badet for å få bort vann fra ørene.

  vedr neglesaks, vi prøvde å rive i starten men fikk ikke det så godt til så brukte negleklipperen vi allerede hadde til oss voksne. Så ingen behov i å kjøpe egen til baby.
   
  • Informativ Informativ x 2
 17. Livvea Forelsket i forumet Maiblomstene 2020

  Anbefaler oljer og kremer fra "Lykkelig som Liten" :)
   
 18. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Tusen takk for mange gode tips! :Heartred

  Noen av tingene har jeg allerede bestilt, men var innom apoteket i sted og kjøpte Paracet og saltvannsdråper. Potetmel hørtes også veldig lurt ut, elsker sånne «hacks» :love7
   
  • Liker Liker x 1
 19. Violet Hill Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Takk for tips! Syntes det var litt dyrt men ser at det er 30% på Farmasiet nå, det hjelper jo på :)
   
 20. Livvea Forelsket i forumet Maiblomstene 2020

  Ja, tilbud hjelper på :)
  I tillegg er produktene veldig drøye, du har dem over lang tid.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden