ORIGINAL: ebeth83
ORIGINAL: vand
Kommer akkurat ut av kjøkkenet nå, har lagd pølsegrateng (nok til to middager, så den ene havner i frysern!!) [:D] Godt med vanlig hverdagsmat også!! [:)]
Oppskrift...? [:)] Hørtes godt ut!
Hmmm... har ikke sånn nøyaktige mål, det er bare å hive oppi [:)]
Slik gjør jeg det:
Noen pølser (kanskje en 3-4 pølser til en familie på 3 vil jeg tippe...)
Skjærer dem i biter og steker dem i panna med masse godt krydder!! (jeg bruker litt grillkrydder, italiensk krydder, forskjellige pepper)
Kok opp makaroni (4 porsjoner sånn ca.. står på pakken)
Lag en hvitsaus (Hiv smør i panna, la det smelte.. Hiv oppi litt hvetemel og jevn ut med melk... Litt salt og muskat hvis du har... la det koke litt så melsmaken forsvinner...)
Når makaronien og hvitsausen er ferdig, blander du alt sammen i kjelen du har hvitsausen i... Så har du i ett rått egg for å binde alt sammen! Hell det over i en ildfastform og ha ost over... (bruk osthøvel eller reven mozarella- det er best! )
Stek i ca 15-20 minutter i ovnen på ca 200 gr til osten er smeltet og gylden...
Server med.. tja... du bestemmer... Grønnsaker og potet! Jeg bruker å ha reven gulrot med sitron på, men alt går godt til! NAM!!! [:D]
(Selve blandingen tar 35-40 minutter å lage, derfor lager jeg nok til to middager... Da hiver jeg den ene i fryseren, så er det bare å varme den opp neste gang! Ett annet tips er at man trenger ikke å steke pølsene hvis man vil ha det litt mer lettvindt! Men jeg synes at det gir litt mere smak!! )