Tilbakevennende bekkenlåsning

En tråd i 'Februar 2020' startet av Februarbaby2020, 17 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. UtålmodigPrøver Blir kjent med forumet

  Hei,

  Ønsker bare litt tanker rundt min situasjon med bekkenlåsning.

  Jeg har siden uke 16 (nå 25) hatt tidvis store smerter i korsrygg ved jobb i kontorstol. Jeg har vært hos kiropraktor og har fått konstatert bekkenlåsning, og jeg har nå vært til behandling 4 ganger. Det hjelper der og da, men låsningen kommer tilbake igjen relativt fort, og smertene tilbakevender. Problemet med kiropraktor er jo at det er meget dyrt, jeg har derfor ikke råd til å dra 2 ganger i uken som jeg har vært nå, dersom låsningen kommer tilbake så raskt etter behandling.

  Jeg har fortalt hvor store smerter jeg har og har hatt og at dette går utover mitt arbeid, likevel har ikke ordet sykemelding eller redusert arbeidstid blitt nevnt en gang. Jeg har i utgangspunktet lyst til å jobbe så mye som mulig og det sitter laaangt inne å spørre om sykemelding selv, men faktum er at jeg ikke er 100% på jobb psykisk, selv om jeg er det fysisk.

  Jeg vet ikke helt om jeg ønsker råd eller sympati, men dette er blitt en frustrerende situasjon for meg da jeg ikke klarer å prestere så godt som jeg ønsker på jobb. Det jeg ser for meg er egentlig redusert arbeidstid for en liten periode for å se om dette kan hjelpe, men vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Siden Kiropraktoren ikke har nevnt sykemelding mener hun jo sannsynligvis at jeg ikke trenger det?

  Jeg skal også til legen på kontroll i neste uke, så jeg skal fortelle han også om hvordan situasjonen min er, sitter bare så veldig langt inne å be om sykemelding selv... Syns det er litt tidlig..

  Så, flere som har vært i samme situasjon eller har noen tips/råd til meg om hva jeg burde gjøre i denne situasjonen?

  Dette ble visst veldig langt.. Setter pris på alle svar!
   
 2. Minlillenr3 Elsker forumet Februarbarna 2020

  Jeg har bekkenløsning og bekkenlåsning. Jeg er sykemeldt 70% pga type jobb jeg har. Jobber på murgulv i butikk og har lager. Men jeg sa rett ut til legen at jeg ønsker å jobbe det jeg kan, men har null sjans å jobbe 100% med det. Og min lege har full forståelse for at jeg ikke kan. Jeg har mulighet å sette meg ned, men med bekkenløsning så skal man være i bevegelse også. Så en helt sittestillende jobb er heller ikke bra for bekkenløsning. Kiropraktor har ingen hjelp på meg. Jeg har brukt å gå to ganger til fysio og fått gode øvelser jeg gjør hjemme. Det blir for dyrt å måtte gå hele tiden. Be en fysioterapeut gi deg øvelser og så trener du hjemme på egenhånd. Det hjelper litt iallfall. Men ingen av plagene vil forsvinne før etter babyen er ute og man trener seg opp igjen. Jeg går mye tur i skogen med baby i sjal så fort jeg er i form til det etter fødsel. Ujevnt terreng er ett must etter bekkenløsning for å stabilisere det :) har hatt det to ganger i tidligere svangerskap og blitt helt fin igjen etter god trening etter svangerskapene :) lykke til og be legen skrive ut iallfall 50% sykemelding så du ikke blir sittende for lenge i løpet av en dag
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Sommerfuglene Himmelbarn Februarbarna 2020

  Jeg har bekkenløsning, og alle terapeuter sier gåing er det værste(så det burde være minst mulig, bedre å trene andre måter). Så alt er individuelt, men ja har du ikke råd til kiro gå til fysio da? Jeg går til begge og har laget en deal hos kiro med betaling, for ja det er dyrt men jeg hadde ikke vært bevegelig uten, jeg har levd med dette i to år nå siden sist svangerskap og ja alt er individuelt, blir du verre av å jobbe så ja burde du trappe med eller helt sykemelde deg. Men noen blir bedre av det også. Ikke tru at det som funket på andre må funke på deg, for ja alle er forskjellige der. Men ja svømming funker på mange, ikke svømme bevegelsene med bena men bevege seg i vann for da får kroppen avbelastning samtidig. Sitte på yoga ball isteden for stol funker for meg. Jeg stivner fort men kan heller ikke bevege meg for mye, så ja du må finne din balanse. Jeg gikk langt sist svangerskap før jeg tok det på alvor, og hadde kraftig bekkenløsning etter fødsel også og sitter her nå igjen med kraftig bekkenløsning og ikke har hatt pause etter svangerskapet, så greit å lytte på kroppen og ikke bare kjøre på fordi du kan. Men ja lytt til deg selv, sov med bbhugmepute, finn ut om varmt eller kaldt vann lindrer for deg, og finn dine triks hjemme, men en fysio kan hjelpe deg masse også og billigere med at når du går over grensen så er det jo gratis etter det. Er hos kiro annenhver uke og fysio hver uke, og for meg når kiro låser opp løsningene for meg er verdt mer enn penger for det gjør at jeg faktisk greier å bevege meg, så ta en avgjørelse selv. Men lytt til kroppen din❤️ Jeg har også gått på bekken opp kurs som man lærer veldig mye,
  Det er gratis og man kan få det igjennom jm eller helsesenteret eller bestille på nett så lærer man litt mer om bekkenet og hvorfor man får det. Veldig mange får det i svangerskapet men de fleste har det ikke på en skala som hemmer hverdagen, men de som har det burde lytte til hva kroppen trenger. Masse god bedring ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  Jeg skjønner veldig godt hva du mener! Jeg tror jeg skulle vært rimelig halvdau før jeg spesifikt hadde spurt etter sykemelding. Er egentlig også i samme situasjon, bekkensmerter har gjort livet både hjemme og på jobb ganske utrivelig, og jeg kjente at 100% jobb ble for mye. Når jeg klarte å beskrive til legen hvilke utslag smertene gjør (at jeg ikke klarer å fullføre bilturen hjemme til jobb uten pause, at det innimellom er så vondt at jeg blir kvalm, og at jeg ikke klarer å ta meg av barna), var det legen som sa ordet «sykemelding», heldigvis.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Nimmelim Glad i forumet

  Har du fått egenøvelser mot bekkenlåsning?
  Jeg har slitt med bekkenlåsning siden tidlig i 20-årene,og det blir værre under svangerskap. Denne gangen har jeg gått til osteopat for å hjelpe med smertene. Dette har hjulpet veldig, og en viktig del av behandlingen er tøying av innside lår og muskulaturen rundt bekkenet (ræva, rett og slett).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Jeg har også hatt problemer med låsninger i bekkenet de siste 15 årene. Jeg har aldri gått til kiropraktor med det, men vært hos både fysio og manuellterapeut. Sistnevnte er en videreutdanning fra fysio, så de har gjerne refusjon, men min erfaring er at de er litt mer villige til å «knekke» enn fysio. Behandling har kun hatt kortvarig effekt for meg, mens trening og tøying har fungert godt over tid. Jeg klarte meg fint gjennom forrige svangerskap, men denne gangen har det vært mye værre (muligens fordi jeg har vært dårligere til å trene og tøye i det siste).

  Det er jo veldig individuelt hva som funker, men jeg har to råd:
  1) test ut en behandler med refusjonsordning, gjerne en med erfaring med kvinner, som kan gi deg noen øvelser, ikke bare behandling.
  2) arbeidsgiver har faktisk plikt til å tilrettelegge. Jeg har fått både hev/senk pult og to ulike stoler å bytte mellom for å avlaste bekkenet på jobb. Hvis jeg har en skikkelig dårlig dag så tar jeg en pause og legger med på en sofa i garderoben for å få strekt rygg og bekken skikkelig.

  Hvis ingen av rådene over fungerer så ta det opp med legen og diskuter mulighetene for (delvis) sykemelding. Du har bare én kropp, og det er skikkelig viktig at den funker etter at du har fått barn også.

  Kan også støtte andre her som har foreslått å sove med pute. Trenger ikke være bb-hug me, en sammenbrettet dyne eller stor pyntepute kan gjøre samme nytten. Men å passe på at du har noe under knærne når du ligger på ryggen, slik at hele korsryggen får god støtte fra underlaget, skåner korsrygg og bekken veldig :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden