Tøybleier

En tråd i 'September 2019' startet av Lynna19, 4 Aug 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lynna19 Flørter med forumet

  Jeg tenkte kanskje at vi skulle bruke tøybleier til lille. Det er best for miljøet og jeg innbiller meg at det er best for barnehuden også.

  Det finnes mange typer og jeg er usikker på hva vi bør velge. Bør lille ha en type som nyfødt og en annen type som litt eldre eller er det bedre med samme typen hele veien (det hadde kanskje vært mest praktisk)... Jeg har tenkt litt på de Alt i 2 (Ai2) bleiene, men vet ikke om det er riktig heller..

  Er det noen her som har erfaringer med tøybleier og har noe å anbefale?
   
 2. Alanism Glad i forumet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019

  Hurra for tøybleier :) Vi skal bruke tøybleier, men siden det er første barn har jeg ingen erfaring å dele enn så lenge.

  Vi går for prefolds med cover. Prefolds kan enten bindes rundt stump eller brukes som innlegg i cover (blir da litt som ai2 har jeg fortsått). Har også noen lommebleier som vi tenkte gå over til når lille blir eldre og andre enn oss skal hjelpe med bleieskift (besteforeldre, barnehage osv) - er de ferdigstappet så er det som å sette på en vanlig bleie og dermed lettere for utenforstående. Kan bruke prefoldsene vi har som innlegg her også :)

  Har også noen formsydde for nyfødt som muligens skal være nattbleier. Må se det litt an.

  Også kjøpt noen enkle innlegg hvis det trengs.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Lynna19 Flørter med forumet

  Så bra :) Er det en slik bleie der du bretter bleia på babyen (en stoffbleie) der man f. eks om natta har en ullbukse utenpå eller noe annet litt mer vanntett?

  Er det en slik som på linken? Må man da ha noe rundt brettebleia eller er det nok med en stoffet (se linken) til 99 kr? Forstår ikke helt hvordan det fungerer og hva jeg må ha av tilleggsutstyr til brettebleia...

  https://www.lillegullbleier.no/lang-NO/shop/product/muksut-bambus-terry-prefoldinnlegg-lilla?tm=&sm=
   
 4. Alanism Glad i forumet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019

  Ja! Det er akkurat de jeg har :) Prefolds er ikke tett, så du må ha noe utenpå som beskytter, enten ullcover eller det som heter pul-cover. Jeg ble anbefalt å ha 20-25 prefolds og 6-8 cover. Cover trengs ikke vaskes hver gang med mindre det er lekkasje. Må også ha noe å feste prefoldsen med når du bretter, finnes ulike fester: snappi, boingo (eller noe lignende) eller bleienål.

  Hvis du skulle gå for den løsningen og senere ville ha en annen (ai2, lommebleier osv) kan prefoldsene brukes som innlegg. Det er også veldig lett å få solgt de du linket til - de forsvinner med en gang de legges ut har jeg sett ;)
   
 5. Lynna19 Flørter med forumet

  OK, takk. Det kan se ut som det kanskje er smart å ha de bleiene i starten for nyfødte. Jeg får tenke litt mer og Google litt mer så finner jeg sikkert det som passer best for oss.
  Tøybleier er jo virkelig bedre for miljøet og jeg tror det blir billigere på sikt også :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Marimor1987 Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Så bra at dere vil prøve tøybleier! Vi gjorde det med førstemann heilt fra nyfødt til bleieslutt og skal gjøre det samme med lillesøster :) Det er lurt å ha eit eiget system for nyfødt i starten, for onesize-bleiene blir for store og klumpete. Prefolds er kjempelurt siden dei kan brukes som innlegg seinere. Vi brukte mykje brettebleier og formsydde med pul/ullcover sist, og kjem nok til å bruke det igjen siden det er det vi har :) Brettebleier er veldig kjekke siden dei er billige og tørker kjempefort!
   

Del denne siden