Sykmelding

En tråd i 'November 2020' startet av Klukk, 26 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Klukk Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Har egentlig relativt høy terskel for å bli sykmeldt, har vel egentlig ikke være sykmeldt siden forrige svangerskap, hadde da annen arbeidsgiver. Nå jobber jeg blant annet i hjemmesykepleien, har fast helg der nå i helgen. Kjenner kvalmen kommer snikende, men jeg vet den ikke kommer for fullt før om en uke eller to (vært gravid to ganger før og hatt hyperemesis fra ca uke 6-7 da). Er 5+2 nå. Jeg blir uggen om jeg står oppreist, kjenner jeg er litt svimmel og klarer ikke så mye som før. Nå har jeg hatt fri og gått hjemme de siste dagene, så har ikke fått kjent på formen ift jobb.
  Men jeg spyr ikke. Enda.
  Den største frykten er å gå på jobb og brekke meg eller kaste opp hjemme hos en pasient, eller ikke klare å utføre oppgavene mine i tide pga formen, så det evt blir overtid eller mer jobb på mine kollegaer. Det er hektiske dager og jeg går ofte overtid uansett.

  Men jeg er så redd for å bli sykmeldt, når jeg ikke er sengeliggende. Er redd for å bli uglesett eller baksnakket om noen ser meg på butikken for eksempel.

  Hvordan er formen deres og er dere i full jobb fortsatt?
   
 2. Bygdejenta Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen din. Jeg er også veldig redd for å bli uglesett hvis jeg blir sett på butikken. Jeg har veldig høy terskel for å bli sykmeldt, men har nå vært sykmeldt i noen uker allerede og er sykmeldt i noen uker til. Du må rett og slett tenke sånn at du må tenke på deg selv, og ikke hva andre tenker. Det er du som vet hva du orker. Det viktigste nå er din helse og den lille i magen :Heartpink
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 26 Mar 2020
 3. onemoretime Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2020

  enig med deg :)

  jeg er også sykmeldt, å kan ikke tenke på noen andre enn meg selv nå! Å er jeg i form en dag så går jeg meg en liten tur, eller kjøre en tur på butikken... å får ikke dårlig samvittighet for det! Når jeg vet at 90% av tiden er jeg sengeliggende, kvalm og kaster opp!
   
 4. Klukk Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Takk for svar begge to! Herlighet samvittigheten spiser meg opp. Det verste er at jeg har følt at det har gått greit egentlig fram til idag, idag har det bare bygget seg opp. Og jeg begynner helgen min imorgen ettermiddag! Føler det er så kort varsel for sjefen å få inn en ekstra evt hele helgen :hungover: prøvde å ringe henne tidligere for å snakke om det evt går an å tilrettelegge eller om jeg bare må gå for full sykmelding nå men hun tok ikke tlf..
   
 5. onemoretime Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2020

  Send på henne en melding? Kanskje hun ringer deg opp? Kan jo hende hun kan gå med på kortere dager el lignende :)

  å er man dårlig så er man det... man kan liksom bli syk samme dag som man har vakt også! Så er ikke formen din bedre i morgen, så skader det ikke å ring inn egenmeld :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 6. MaleneK Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Det er jobben til en sjef å finne ut hva man skal gjøre hvis noen blir syke, det er ikke en ekstraoppgave du pålegger henne :)

  (Skjønner at du har dårlig samvittighet, har vært sånn selv tidligere, men har blitt litt kurert av å ha en veldig bra sjef. Og har startet med å gi litt mer F. Er man dårlig er man dårlig)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. METG Blir kjent med forumet

  Hvis du er dårlig så hold deg hjemme, og ikke ha dårlig samvittighet.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Klukk Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Fikk tak i sjefen idag. Hun har nå satt inn en ekstra på hvert skift jeg skal gå, og endrer på listene så jeg får enklere lister! Utrolig deilig! Håper bare det funker. Kjenner jeg er dårligere idag enn igår så er redd jeg ikke holder hele helgen uansett. Men er veldig greit at de tilrettelegger og prøver ihvertfall. Og hvis jeg ikke klarer hele helgen så tenker jeg at da har de jo uansett nok folk.
  Gruet meg for å ringe og si det men hun sa "Nei så kjekt!" da jeg sa jeg er gravid, og hun forsto veldig godt:Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
  • Liker Liker x 2
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 9. METG Blir kjent med forumet

  Høres ut som en bra sjef:) lykke til i helgen!!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Lilutta Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  Sniker.

  Jeg fikk sykemelding så fort kvalmen meldte seg, fordi jeg vet etter to tidligere svangerskap at det bare går nedover. Og det fort. Så jeg ble 100% sykemeldt i uke 7, og veldig glad for det. Er i uke 12 nå og ser ikke for meg å være tilbake på jobb med det første.

  Jeg er til vanlig aldri syk, bruker max 2 egenmeldingsdager på et år liksom. Men (ihvertfall for meg) så er graviditet en stor unntakstilstand. Da må jeg tenke på meg selv og den lille.
   
 11. Car0 Blir kjent med forumet

  Er 100% sykemeldt. Vært det i 2 uker allerede, og er videre sykemeldt til over påske. Er veldig kvalm, sengeliggende store deler av dagen. Tenker man er bare gravid noen få ganger og en veldig kort periode av arbeidslivet, så om det er nødvendig med en sykemelding så skal ingen trenge å skamme seg over det :happy:
   
 12. Klukk Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Åh det er så godt vi er flere!! Vakten igår gikk veldig fint, tidligvakt idag, men kjenner at formen er dårlig! Men jeg spyr fortsatt ikke. Min mor sa alltid at ingen takker deg når du ligger i graven :hilarious: kanskje dårlig arbeidsmoral, men jeg føler at jeg må fungere på hjemmebane og. Uansett, gnagde på det i nesten en time, bestemte meg for å gå på jobb, gikk på badet og sminket meg og ble utslitt av det og måtte legge meg ned:hungover: så endte med å bruke egenmelding idag. Fy fader jeg hater dette, har så sinnsykt dårlig samvittighet! Det er nesten bedre å bare få en sykmelding, da er det legen som bestemmer og ikke en selv :shifty:
   
 13. Pinnsvinet Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Jobber også i hjemmesykepleien, 100% stilling med dag og seinvakter. Gikk ganske greit forrige svangerskap men er i dårligere form nå enn på samme tid sist. Sliter med kvalme og svimmelhet. Spesielt på formiddag frem til det blir bedre i 13-14 tiden og utover. Lurer på om jeg må snakke med lederen min om noe tilpasning. Feks at jeg bare jobber seinvaktene mine fremover, og enten tar sykemelding på dagvaktene eller ber om å få de flyttet til sein (men det kan jo bli pes å jobbe 100% seinvakter også..)

  Ikke ha dårlig samvittighet for egenmeldingen du måtte ta. Har selv måttet brukt 1,5 dag til nå. Ingen takker deg etterpå uansett.
   
 14. Klukk Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Huff ja 100% senvakt er nok ganske heftig! Jeg tok egenmelding idag og og har sendt e-konsultasjon til fastlegen og bedt om sykmelding en stund fremover. Fungerer ikke på hjemmebane heller nå. Ligger på sofaen hele dagen, orker ingenting. Kan knapt bevege meg uten å brekke meg :depressed:
  Håper det ordner seg for deg og!:Heartred jeg følte jeg var veldig heldig ihvertfall!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 15. Pinnsvinet Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Så bra du gjorde det. Hørtes riktig ut. Håper legen svarer fort. Også håper jeg det blir bedre for deg. <3
   
 16. Sozo Forelsket i forumet Marsboerne 20 18 Novemberlykke 2020

  Jeg jobbet meg til grunne sist svangerskap. Angrer på at jeg ikke hørte på jordmor og roet ned tempo, det fikk mindre hyggelige konsekvenser(fødte for tidlig).

  Denne gangen skal jeg gi mer faen og heller ta det mer med ro. Det vil jeg anbefale andre å gjøre også :angelic:
   
  • Liker Liker x 1
 17. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg jobber som sykepleier i 3delt turnus på en veldig travel avdeling.
  Siden jeg mistet sist og det er covid - 19 pasienter på huset, så sa jeg til legen at jeg ikke ville gå på jonn og bli utsatt for smitte. Han var helt enig og sykmeldte meg. Sjefen tok det pent. Hun klarer ikke tilrettelegge i denne tiden, så hun synes det var bedre jeg var hjemme
   
  • Liker Liker x 1
 18. Luna94 Forumet er livet Himmelbarn ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Så fantastisk med så flott lege som forstår konsekvensen av stressende arbeid og covid-19! Er selv sykepleier i hjemmesykepleien. Ugunstige arbeidsstillinger, abreidspress og stress itillegg til habituell abort med 3 MA'r bak meg, mener fortsatt legen at det ikke er grunn at jeg ikke skal være på jobb :( er bare 4+3, men vil jo virkelig unngå en MA nr 4!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Prosjekt lillesøster/lillebror Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Ja, jeg er veldig glad i legen min. Han sa så fint at både som lege og menneske ville han ikke at jeg skulle gå på jobb!

  For en usympatisk lege du har Kanskje du burde spille på psyken? Synes helt klart ikke du skal gå på jobb med den historien der!
   
  • Liker Liker x 2
 20. Luna94 Forumet er livet Himmelbarn ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️


  Er jo akkurat slik leger burde være! Fantastisk❤

  Ja, er vikarlege til september, var egentlig kjempe fornøyd med fastlegen mik tror j3g hadde følt mer omsorg fra henne...
  Føler meg litt rådvill og ekkelt å "kreve" noe, selvom det kanskje er det beste for meg og spira.. har legetime den 15, og burdert å spørre om sykmelding til da, for å diskutere videre på timen! Men blæ, vanskelig situasjon :wtf:
   

Del denne siden