Sykemelding og regler fra NAV stopper oss i å bli gravid på nytt etter MA

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Lillebrors englemamma, 13 Feb 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lillebrors englemamma Andre møte med forumet

  Hei,

  Vår elskede Lillebror fikk aldri mulighet til å vokse opp, og ble født for to uker siden i uke 21.

  Jeg ble sykemeldt i uke 5 pga ekstrem svangerskapskvalme (hypernemsis). Denne diagnosen har jeg hatt ved tidligere svangerskap også, og det er svært liten sannsynlighet for at ikke dette inntreffer ved neste svangerskap også. Med andre ord må jeg belage meg på å bli sykemeldt neste gang jeg blir gravid også.

  Vi ønsker mer enn alt å bli gravide på nytt så snart som mulig, men slik jeg forstår det må jeg grunnet reglene til Nav være friskmeldt i seks måneder før jeg kan begynne på ny sykemeldingsperiode, hvis ikke vil jeg gå over på arbeidsavklaringspenger og dermed heller ikke ha krav på permisjonspenger annet enn engangsbeløpet.

  Er det noen andre som har vært i samme situasjon som har noen gode råd å komme med? Finnes det dispensasjoner man kan søke om eller andre måter å selv få mulighet til å bestemme når vi ønsker å bli gravid selv?
   
 2. jente 92 Flørter med forumet

  Vi mistet tvillinger i oktober, ble sykmeldt 6 uker etter fødsel, også fikk jeg engangsstønaden etter det. Når de ble født i uke 25, så hadde jeg vært sykmeldt siden uke 12. Begynte i jobb igjen nå på nyåret, og jobber kun 2 dager i uken. Jeg aner ikke om jeg har krav på permisjonspenger eller sykemelding om jeg må det.. men vi valgte nå å bli gravid igjen, det var det beste for oss og hjelper oss videre i sorgen. Vi får heller klare oss med litt mindre penger..

  Men skal du begynne å jobbe igjen? Visst du begynner å jobbe så bygger du jo opp rett til ny sykemelding og permisjonspenger.. jeg trudde det var slik at visst man har vært sykmeldt i ett år, da må man være friskmeldt i 6 mnd for å ha rett på ny runde med sykemelding.. men vet ikke så mye om det, men hva med å høre med legen din? [emoji4]

  Kondolerer så mye med lillebror [emoji174] det er en tøff tid dere går igjennom [emoji20]
   
 3. Malvinka Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna 2019

  26 uker må du være i jobb for å ha rett til sykepenger etter 50 uker med sykdom. Men du har jo ikke vært borte lengre enn 18 uker så langt (om jeg ikke har regnet feil). Du kan også ha rett til å søke svangesskapspenger eller aap om dine sykeuker går ut. Om det er retten til sykepenger som stopper deg så bør du komme deg ut i jobb raskest mulig slik at du er lengre i jobb før du blir gravid.
  Da vil du i verste fall sitte uten sykepenger noen uker på slutten av ditt svangerskap.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Malvinka Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna 2019

  Fikk du engangsstønad selv om du fødte før uke 27? Er det slik at man kan få det selv om man i utgang hadde keav på foreldrepenger?
   
 5. jente 92 Flørter med forumet

  Ja. Jeg fikk det selv om jeg i utganspunktet hadde rett på foreldrepenger. Så lenge barnet er levendefødt før uke 27 så blir det sett på som en fødsel, for barna får personnummer.

  Trudde ikke selv at jeg hadde krav på det, men hadde en saksbehandler pga en annen sak, og ho opplyste meg om det. Eneste er at du kan ikke fortsette å være sykmeldt når du får de pengene.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Angående aap så gir det også rett på foreldrepenger. Der gjelder de samme reglene som for jobb, du må ha jobbet 6 av de siste 10 månedene for å ha rett på det. For aap vil det da si tiltak eller behandling. Jeg gjør ingenting nå, for jeg fungerer ikke i tiltak, men pga utredning kvalifiserer jeg likevel til aap. Eneste problemet er at for at mannen skal kunne ta en del av fellesperioden så må du være i tiltak, ellers har han kun krav på pappakvoten.
  Aap er 66% av det du tjener nå.

  Det høres jo ut som at det mest riktige økonomisk sett er å vente med et nytt svangerskap, men det er ikke lett! Jeg husker godt hvor tom jeg følte meg, det var forferdelig :(
   
 7. Lillebrors englemamma Andre møte med forumet

  Takk for svar alle sammen. Det virker som om saksbehandleren min i Nav har misforstått situasjonen min da jeg forklarte dette ovenfor legen min. Han opplyste om at dersom jeg går tilbake i jobb i 100 % nå, vil sykeperioden på en måte bli utvidet i og med ukene jeg er friskmeldt ikke teller med i sykeperioden på 50 uker. Må dobbeltsjekke med Nav senere. Blir helt ør av dette..!

  Dersom det kun er noen få uker på slutten av svangerskapsperioden og at jeg har rett på permisjonspenger fremdeles, stiller jo saken seg helt anderledes enn først forespeilet!

  Huff, må uansett vente på første menstruasjon og rådet å vente til obduksjonsrapporten foreligger før vi kan prøve igjen. Vil så gjerne bare være gravid igjen med en gang <3
   
 8. Malvinka Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna 2019

  Det er riktig at ukene du er i jobb ikke teller. Så om du går tilbake i jobb nå etter 18 uker sykemelding så har du "32 uker til gode med sykemelding igjen" for å si det på den måten. Om du er sykemeldt fra uke 5 så har du jo nok uker til å være sykemeldt til du er i uke 37 og går ut i vanlig permisjon. For hver uke du er hjemme fremover vil du få en uke mindre sykepenger når du er gravid.
   
 9. Lillebrors englemamma Andre møte med forumet

  Takk for bekreftelse. Godt å høre dette! Helt motsatt av hva rådgiveren på nav fortalte, men tror som sagt hun må ha misforstått.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Marthine79 Andre møte med forumet

  Hmm...hvis inntekten din de siste tre årene er større enn inntekt de siste 10mnd før fødsel så trodde jeg at de regnet svangerskapspengene fra det istedenfor?
   

Del denne siden