Sydenferie med baby

En tråd i 'November 2016' startet av Krollemor, 6 Apr 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Krollemor Blir kjent med forumet

  Hei jenter!

  Det virker ikke som det er så mye aktivitet her lenger, men prøver meg for å se om noen har noe råd.

  Vi skal på ferietur i 1,5 uke i starten av mai, til Spania. Lillemor kommer til å være 5,5 måned ca mens vi er der.
  Jeg har prøvd å forberede meg litt, hva vi trenger å kjøpe inn, ta med, huske på når man reiser til varmere strøk med baby, osv, men må innrømme at jeg ikke finner helt den infoen jeg er ute etter når jeg søker rundt på nettet.

  Er jo klar over at så små barn skal være mest mulig i skyggen, men går det an å ta de med i basseng eller slikt en kjapp tur nå og da?
  Har lest noe om at babyer ikke skal smøres med solkrem, mens andre sier at de alltid har brukt solkrem på ungene sine, hva stemmer egentlig? Uansett om de har UV-drakt på seg vil jo ikke ansikt, armer og ben være helt tildekket.
  Er det vits i å kjøpe inn UV-telt? Nå har jeg aldri vært på hotellet vi skal på før, men om det likner på andre hoteller i syden er det ikke akkurat plass til å sette opp noe telt ved solsengene akkurat.
  Engangs-badebleier eller kjøpe flerbruks som kan vaskes og brukes igjen?

  Føler meg også litt usikker på bekledning til henne, er jo mest vant til vinterbaby, og nå når det har begynt å bli varmere i været føler jeg meg litt usikker, vil jo ikke at hun skal bli for varm, men hun burde jo ikke fryse heller.

  Er sikkert mye mer jeg egentlig lurer på, men ikke kommer på i farta.
  Har noen tips til ting man absolutt burde ta med på sydenferie, og hvordan man burde gjøre der mens man er der i fht baby?:)

  Håper noen har litt gode råd å komme med! :)
   
 2. Chihaya Forumet er livet Novemberskattene 2014 <3 VIP Novemberlykke 2016 Desemberskattene 2014

  Spania med barn er helt fint.

  Hold barnet i skyggen, ha på luftige langermede klær, gjerne lyse farger.
  Barn under 12 mnd skal ikke ha solkrem pga kjemikalier. Kjemikalier i solkrem trekkes lett inn i huden og det er store hudflater i forhold til vekt som gjør at små barn kan bli lettere "forgiftet". Noen stoffer i solkrem kan være hormonforstyrrende/allergifremkallende.
  UV drakt behøves igrunn ikke hvis du holder barnet i skyggen og bruker lange ermer/bukser. Jeg mener å ha lest at hvit bomull gir tilsvarende faktor 15.
  Finner du klær i naturlig bambus (ikke viscose) eller hemp har de høyere solfaktor.

  Ting som er lurt å ta med:
  -bleier fordi det er dyrt
  -babyolje/badesåpe hvis du bruker det fordi nesten alt er parfymert.
  -mme (Nan finnes under et annet navn).
  Babygrøt kan du trygt kjøpe der ved behov.
  Thermometer, noen barn kan reagere på plutselig varme med feber.
  Baby kan trygt bade i sjøen, men pga bakterier/klor i basseng ville jeg unngått det.
  Ta med noen lette klær men også et par strømpebukser og varmere klær. Det er kaldt om kvelden.
  BILSTOL!

  Thermos til MME/grøt vann på farten :)
   
 3. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  spania er helt topp det :) Vi var der med storesøster når hun var 10 uker og i fjor sommer, da var hun 1 år. Vi har brukt både solkrem og uvdrakt vi da, begge turene :)

  Hun fikk flaske, så første gangen hadde vi mee og i fjor sommer hadde vi med alt av mat til henne utenom brødmåltider selvfølgelig. De har masse babymat på butikkene, men de er ofte tilsatt en del sukker :( Og som Chihaya skriver; bleier er dyyyyyrt! Husk også badebleier :)

  Der vi var i sommer er det store hager, så der var det mange som hadde uv-telt. Om dere skal på stranden kan jo det kanskje være fint å ha der også da de kanskje blåser litt med der? SÅ kan det setter så babyen er litt mer lunt og beskuttet mot vinden?

  Termometer og paracet kan være lurt :)

  storesøster her var jo bare 10 uker når vi var i spania første gangen, så hun fikk bare dypper tåfisene sine, men i mallorca i sommer var det mnage som badet med babyer på rundt halvåret i bassenget :) Viktig å huske å bytte vekk badebleien med en gang dere er ferdig, og ha på ei tørr uv-drakt om babyen bader med det :)

  bæresele hadde vi ikke klart oss uten på noen av turene, selv ikke da hun var et år.. så deilig å ha på flyplassen :) Reisevogn, selv om hun er liten, er det greit å bare ha med ei lita trille. Vi lagde den litt lun og god med tepper da mini var på første turen sin :)

  vi hadde også med egen reiseseng da vi bodde på hotell. Vi fikk selvfølgelig ei der om vi ville, men etter vi dåg den var jeg veldig glad vi hadde med både seng med madrass og egen dyne til henne. Vi har babybjørn reiseseng og ELSKER DEN! Annbefaler den virkelig! :)
   
 4. Krollemor Blir kjent med forumet


  Oj, bilstol hadde jeg ikke tenkt på en gang! Det er jo ikke noe vi har fra før, siden vi kun reiser kollektivt, så da må vi kanskje gå til innkjøp av sånt.  Har tenkt tanken på egen reiseseng, men slo meg egentlig til ro med at det var unødvendig mye å drasse på siden vi får på hotellet uansett, men nå ble jeg litt usikker. Var den dere fikk fra hotellet i shabby stand eller skitten?

  Tror jeg kjøper inn et UV-telt, blir jo sikkert å dra på stranden en tur og da er det nok greit å ha!
  Hadde også bare tenkt å ha med den vanlige vogna vår, evnt låne en reisetrille hos svigerbror, men er vanlig vogn for tungvint?
   
 5. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  vi kjøpte ei tille til å ha med til syden første gangen vi reiste.. vi kjøpte ei beemo fra jollyroom som ligner på den 4me fusion trilla :) Den var liten å dra med seg og det gjorde ikke så mye om den ble ødelagt. Vi har emmaljunga edge hjemme da, så den gadd jeg rett og slett ikke drasse med :) Kjedelig om man får sand i hjulene så de blir ødelagt.. Anbefaler også å kjøpe eller leige prampack til flyreisen :) Da er vognen forsikret under reisen :)

  Jeg følte bare den reisesenga som var på hotellet var skitten... altså, det viste ingenting, men vbare tenker på alle småbarna som ligge roppi der, og hvir mye gulp, tiss og diverse som kommer på de ila en ferie :p hotellet vårt var rent og fint da, så det var sikkert ok, men jeg foretrakk å bruke vår egen likevel :)

  På charterferie hadde ikke vi med bilstol. det er ikke satt av sete i charterbussen til barn under 2 år, så de må uansett sitte på fanget. Jeg var ikke så begeistret for dette, men hadde henne i bæresele festet på meg, så hadde jeg på meg beltet (var bare sånn belte som er på flyene, ikke over skuldra): Der vi var tok ikke vi taxi uansett, vi bare gikk dit vi skulle eller tok sånne små thomastog, Når vi reiste til huset til svigers derimot var bilstol et must :)
   
 6. Krollemor Blir kjent med forumet

  Den ser jeg, vil jo helst ikke at vogna skal bli ødelagt. Må se litt nærmere på det der, svigers har egentlig sagt at vi skal få låne en trille de har, men de bor noen timer unna og vet ikke om vi skal ses før vi reiser, så da må vi jo evnt kjøpe en.
  Føler meg skikkelig grønn nå, men hvordan kan hjulene på vogna bli ødelagt av sand? Kommer det seg inn i de?
  Vi har heldigvis en prampack allerede, så da er det i hvertfall en ting vi slipper å tenke på! :p

  Usj, ja de sengene på hotellet blir sikkert utsatt for både gulp og bleielekkasjer :/
  Må se hva jeg får samboer med på, han synes nok allerede at jeg stresser unødvendig med alt det her, og vil helst at vi skal ta med oss så lite som overhodet mulig:p
   
 7. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  hehe, sånn er mannen min også...men han har skjønt at vi bruker faktisk alt vi har med :) Eneste vi ikke har brukt er paracet og febermåler, heldigvis.. men det hadde vi nok hatt bruk for om vi hadde latt det være igjen hjemme :) Det med reisesenga var faktisk mannen her i hus sjeleglad for at vi hadde med egen, og det blir ikke noe snakk om noe annet om vi skal på chartertur når de er så må at de ligger i slik seng. Nå har vi heldigvis hus mellom alicante å torrevieja, så forhåpentligvis trenger vi ikke å dra den med noe mer :)

  Vogna er jo ganske grei å ha på stranden, syntes hvertfall vi siden hun sover i den, og den strandsanden kan jo henge seg i kulelagrene på hjulene.. men det kommer vel ann på hvilken vogn du har. Vi har emmljunga med classic understell :)
   
 8. Krollemor Blir kjent med forumet

  Haha, akkurat det har ikke helt gått opp for mannen her i huset, han lever dessverre fortsatt under illusjonen om at vi kan reise med minst mulig. Men nå var dette førstemann for oss, og denne turen vil være første gang vi reiser på ferie med henne, så det kan jo hende vi begge får oss en liten oppvåkning!
  Må si det frister litt å ta med egen seng nå, men får se hva vi blir enige om, sist gang vi snakka om det sa han at hvis det var helt krise fikk hun bare ligge imellom oss i vår seng.

  Vi har en stokke trailz, lufthjul. Vet ikke om samme greia gjelder for de?
   
 9. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  aner ikke hvordan hjulene er på de vognene dessverre :(

  Det går jo ann om det er krise.. bare husk at de fleste sydensenger er to enkeltsenger som står inntil hverandre, så der er den sprekken. Og med fliser på gulvet så er det fort gjort at de sklir litt fra hverandre.

  ja, vi har vært på to sydenturer og en bilferie. storesøster blir to år i juli :) Første gangen googla jeg meg nesten ihjel for hva vi burde ha med :p
   
 10. Roli15 Betatt av forumet Himmelbarn

  Titter innom:)
  Vi skal og reise til syden med lillemann til sommeren, da blir han 10 måneder. Han er vår første så det blir spennende.
  Etter å ha lest gjennom de foregående kommentarene og tipsene begynte jeg nesten å angre på at vi har bestilt en såkalt Babypakke på hotellet. Den består av babyseng og barnestol. Kunne få med en trille også, men vi har fått en veldig flott trille av besteforeldrene som vi tar med.
  Mon tro om vi skal ta med litt desinfeksjonsmiddel og rett og slett vaske ned senga når vi kommer? [emoji2]
  Ser for meg at det blir veeeldig mye å dra på om vi skal ta med reiseseng i tillegg til alt annet på fly og buss (er chartertur)!
   
 11. Dyvna81 Forelsket i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Sniker fra oktober, har dere tenkt på fare for meslinger i land fra Europa? Er flere land med meslingutbrudd nå, Spania har flere tilfeller også. Jeg spør fordi skal reise selv med barn, gutten vår er 6mndr og vet at vaksinen kan ikke tas før 9. Blir skikkelig stressa på grunn av dette, klarer liksom ikke å glede meg over reisen til sol og varme :( har fått kommentar at det er uansvarlig å reise med så små barn som ikke kan vaksineres til land hvor det er fare for utbrudd, men nå riser alt slags folk overalt, hvordan unngår man å bli smittet da?
   
 12. Krollemor Blir kjent med forumet

  Sant det der med hotellsengene, så blir sikkert ikke mulig å ha henne mellom oss. Vi får bare gjøre det beste ut av det, ha med eget sengetøy og sånt, kanskje det føles litt renere da. Virker ikke som jeg klarer å overbevise mannen helt om egen reiseseng, og klarer ikke presse sånn på det siden det føles litt unødvendig å drasse med det på toppen av alt det andre.
  Nå skal mamma og pappa dit nesten en uke i forveien, så kan kanskje få de til å sjekke ut reisesengene på hotellet, og om det er helt kritiske tilstander på de så trumfer jeg igjennom i siste liten!

  Ja, har virkelig holdt på å google meg gærn på dette, men klarte ikke helt å bli klok:p

  Det er kanskje ikke en så dum ide, å prøve å vaske den litt. Er og redd det skal bli veldig mye å ta med.

  Ble gjort litt obs på dette når jeg var hjemme i påskeferien, tenkte å ringe til helsestasjonen å spørre de i morgen egentlig.
  Måtte sjekke opp vaksinasjonene de skal få for å se, siden det var snakk om både kikhoste og meslinger, og så at det enda er en stund til de skal få mot meslinger.
  Er litt usikker på hvordan det blir, men er jo litt bekymret for det der også. Håper bare helsestasjonen kan gi et vettugt svar :)
   
 13. Dyvna81 Forelsket i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Det eneste de svarte meg da jeg spurte var at han var for ung til å vaksineres, og at vi måtte unngå å treffe ham med andre barn, noe jeg visste fra før.
   
 14. ElisabethI Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Meslinger tror jeg de tar ca ved 15 mnd. eldste mi tok den i oktober i fjor og hun er født i juli 15 :)
   
 15. LB85 Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Kan settes fra 9 måneder om baby skal til steder med utbrudd!
   
  • Liker Liker x 1
 16. Dyvna81 Forelsket i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Fikk du snakke med helsesøster om dette? Fikk du noe svar?
   
 17. Krollemor Blir kjent med forumet

  Snakket med de som satt med tlf på helsestasjonen, de sa bare at de ikke hadde fått noe info om dette og ikke visste noe om at det ble frarådet å dra på feriereise med de små.
  Hun jeg snakka med sa jeg burde ringe smittevernkontoret, fikk endelig snakket med noen som kunne svare meg der i dag først.
  Hun snakket bare veldig generelt, "jeg kan ikke si at dere skal eller ikke skal reise", "dere må vurdere selv", osv, virket som hun var mer opptatt av å forsikre seg om at hun ikke sa noe som kunne slå tilbake på de senere.
  Men samtidig malte hun et ganske dystert bilde OM vi skulle være så uheldig å komme i kontakt med noen som er smittet, så følte egentlig ikke at jeg fikk noe særlig til svar.
  Hun visste heller ikke noe om hvordan ting lå an de forskjellige stedene, som jo var det jeg egentlig ville vite, hun sa jeg bare måtte finne ut av det selv. Det eneste hun kunne si var at man ikke burde reise til Romania...
  Jeg har prøvd å google litt for å finne ut av situasjonen i Spania, men det eneste jeg finner er at det har vært noen tilfeller i Barcelona, ser ingenting om Benidorm som er dit vi skal.

  Kjenner jeg også blir litt stressa av det, er bare et par uker til vi skal dra nå og vil jo gjerne vite om det er går greit eller ikke.
  Alle andre virker å synes at sjansen er såpass liten for å i det hele tatt treffe på noen med smitte der at det blir det samme som at man kan være så uheldig å bli påkjørt når man går over gata. Jeg vil jo ikke ta unødvendige sjanser med helsa til barnet mitt hvis det egentlig er lurest å holde seg hjemme, men er jo det jeg ikke finner ordentlig ut av.

  Nå er dette en spesiell tur vi skal på også, med hele familien som foreldrene mine har gitt i gave til alle, så vil jo ikke være overhysterisk og avlyse med mindre det er nødvendig.
   
 18. Dyvna81 Forelsket i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Synes ikke du bør være urolig på grun av dette, hvis dere unngår kontakt med andre barn og ukjente folk er sikkert helt trygt, denne sykdommen smitter bare hvis du har direkt kontakt med en syk person og en såpass liten baby er nesten alltid med sin mor eller far eller familie, så da tror jeg er ikke grunn til bekymring. God ferie til dere! :)
   
 19. Krollemor Blir kjent med forumet

  Nei, er nok sikkert lett å bli litt ekstra bekymret når de er så små, ting som det her har man jo så liten kontroll over.
  Takk, dere også når dere drar! :)
   
 20. LiteFrø Elsker forumet Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 Julegavene 2019 Januarlykke 2020

  Vi reiser om tre uker og jeg tenker det samme som deg. Kjempekjedelig hvis det føles uhygienisk der, men jeg kommer til å ta med eget trekk for å ha på senga, så får jeg heller prøve å vaske over den hvis jeg synes den ser ekkel ut. Orker ikke å drasse med meg alt jeg har selv om det kunne vært greit med tanke på ekle senger osv :p Er det ille så får han bare ligge sammen med oss.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden