Svangerskapsdiabetes

Vetlejenta87

Andre møte med forumet
Noen andre med svangerskapsdiabetes her?

Ønsker gjerne mat tips om noen har? Er veldig lei salat med fisk eller kylling:wacky:
 
Hei, ikke akkurat sv. diabetes men har nedsatt glukosetåleranse, så spiser som diabetiker til vanlig.
Her har du mange oppskrifter og idéer : https://www.diabetes.no/kosthold/oppskrifter/

Du kan også prøve å tilpasse det du vanlig spiste til en mer diabetesvennlig rett. Det er ikke alle som tåler alle ting, men jo fortere man finner ut hva man ikke tåler, desto lettere er det å finne på
litt variert mat :)
 
Hei, ikke akkurat sv. diabetes men har nedsatt glukosetåleranse, så spiser som diabetiker til vanlig.
Her har du mange oppskrifter og idéer : https://www.diabetes.no/kosthold/oppskrifter/

Du kan også prøve å tilpasse det du vanlig spiste til en mer diabetesvennlig rett. Det er ikke alle som tåler alle ting, men jo fortere man finner ut hva man ikke tåler, desto lettere er det å finne på
litt variert mat :)


Har prøvd meg litt fram og funnet ut at det er en del jeg ikke kan spise, melk, pasta, ris, potet osv.
takk for supert tips om diabetes siden så får jeg prøve meg litt mer fram med retter derfra:)
 
Har prøvd meg litt fram og funnet ut at det er en del jeg ikke kan spise, melk, pasta, ris, potet osv.
takk for supert tips om diabetes siden så får jeg prøve meg litt mer fram med retter derfra:)
Så bra da! Jeg kan heller ikke spise ris (ikke fullkorns engang), pasta, brød men det går fint med fullkorns lasagne, som er positivt :)
Bare hyggelig! Lykke til! :)
 
har også svangerskapsdiabetes, og cøliaki, så føler jeg må holde meg unna alt. Men, Jeg har lagd noen enkle «lapper» til frokost: 4 egg, en boks cottage cheese, 2 ss fiberhusk.(finner i glutenfrihylla) mos sammen med stavmikser, La det stå og svelle i 10 min, så steker du som lapper eller små pannekaker og har pålegg på til slutt.
men tar gjerne imot flere tips jeg og!
 
har også svangerskapsdiabetes, og cøliaki, så føler jeg må holde meg unna alt. Men, Jeg har lagd noen enkle «lapper» til frokost: 4 egg, en boks cottage cheese, 2 ss fiberhusk.(finner i glutenfrihylla) mos sammen med stavmikser, La det stå og svelle i 10 min, så steker du som lapper eller små pannekaker og har pålegg på til slutt.
men tar gjerne imot flere tips jeg og!

Hørtes godt ut:happy: må jeg teste ut til uken.
Spiser som oftes brisk knekkebrød til frokost med skinkeost og agurk . Kunne spise coop sitt havreprotin brød de 3 første ukene, men ikke no lengre:( syns dette med svangerskapsdiabetes var vanskeligere enn jeg hadde sett for meg, men er nå ikke lenge igjen og premien er jo verdt alt:Heartblue
 
Jeg har også svangerskapsdiabetes, tåler ikke kjøpebrød, men disse rundstykkene tåler jeg veldig godt: https://www.lindastuhaug.no/2020/04/06/eltefrie-spelt-og-havrerundstykker-med-chiafro/

Ellers spiser vi ofte egg og bacon i helgene, omelett fungerer også fint. Jeg tåler havregryn og melk, og spiser ofte hjemmelaget frokostblanding med melk til frokost, men det er nok ikke alle som tåler dette. Blåbær med gresk yoghurt er et annet frokostalternativ. Nøtter og frø med mandelmelk til frokost kan sikkert også fungere bra.

Ellers har vi grillet mye de siste dagene når det har vært fint vær, og jeg får da helt fine målinger; dropper potetsalat og brød, og spiser kjøtt (kylling, koteletter, spareribs, hamburgere) med masse grønnsaker, salat og dressing til. Grillet maiskolbe, squash, sopp, paprika, asparges etc er kjempegodt tilbehør, coleslaw fungerer også fint som tilbehør. Hamburgere uten brød med salat (mais, salatblad, rødkål, agurk, tomat) og dressing er overraskende godt. 2timers målingene mine etter grillmat er ofte langt under 6.

Vi har også laget tacogryte på fredagene; stekt karbonadedeig, bønner, hermetiske tomater, løk, paprika, mais og tacokrydder i en gryte, serveres med salat, rømme, ost og guacamole. Samboer spiser tacoskjell til, men jeg dropper det.

Ferske reker med rundstykkene jeg linket til over sammen med majones og sitron er også veldig godt, fungerer fint som middagsalternativ på varme dager.

Jeg prøver å unngå ferdigmat, pasta, ris, kjøpebrød, hvetemel og sukker, men har funnet ut at det er mye annet godt man kan spise (men det tar ofte lengre tid fordi alt må lages fra bunnen av - ingen kjappe løsninger!) Iskrem uten tilsatt sukker er redningen når det gjelder søtsaker - spiser ikke mye om gangen, men når søtsuget er sterkt nok er det veldig godt å kunne unne seg noe - får heldigvis ikke høye målinger av akkurat dette!
 
Jeg har også det, det blir mye av det samme for meg å. Fiks, kylling filet, mye grønnsak osv. Gleder meg til å spise en Snickers

Jeg har en hel liste med ting jeg gleder meg til og spise etter fødselen;)
Jeg har også svangerskapsdiabetes, tåler ikke kjøpebrød, men disse rundstykkene tåler jeg veldig godt: https://www.lindastuhaug.no/2020/04/06/eltefrie-spelt-og-havrerundstykker-med-chiafro/

Ellers spiser vi ofte egg og bacon i helgene, omelett fungerer også fint. Jeg tåler havregryn og melk, og spiser ofte hjemmelaget frokostblanding med melk til frokost, men det er nok ikke alle som tåler dette. Blåbær med gresk yoghurt er et annet frokostalternativ. Nøtter og frø med mandelmelk til frokost kan sikkert også fungere bra.

Ellers har vi grillet mye de siste dagene når det har vært fint vær, og jeg får da helt fine målinger; dropper potetsalat og brød, og spiser kjøtt (kylling, koteletter, spareribs, hamburgere) med masse grønnsaker, salat og dressing til. Grillet maiskolbe, squash, sopp, paprika, asparges etc er kjempegodt tilbehør, coleslaw fungerer også fint som tilbehør. Hamburgere uten brød med salat (mais, salatblad, rødkål, agurk, tomat) og dressing er overraskende godt. 2timers målingene mine etter grillmat er ofte langt under 6.

Vi har også laget tacogryte på fredagene; stekt karbonadedeig, bønner, hermetiske tomater, løk, paprika, mais og tacokrydder i en gryte, serveres med salat, rømme, ost og guacamole. Samboer spiser tacoskjell til, men jeg dropper det.

Ferske reker med rundstykkene jeg linket til over sammen med majones og sitron er også veldig godt, fungerer fint som middagsalternativ på varme dager.

Jeg prøver å unngå ferdigmat, pasta, ris, kjøpebrød, hvetemel og sukker, men har funnet ut at det er mye annet godt man kan spise (men det tar ofte lengre tid fordi alt må lages fra bunnen av - ingen kjappe løsninger!) Iskrem uten tilsatt sukker er redningen når det gjelder søtsaker - spiser ikke mye om gangen, men når søtsuget er sterkt nok er det veldig godt å kunne unne seg noe - får heldigvis ikke høye målinger av akkurat dette!

Tusen takk for mange supre tips:happy:

Melk er en av tingene jeg ikke kan spise samme med potet, ris eller pasta(fullkorn går heller ikke)
Grill mat har jeg ikke prøvd meg så mye på unntatt fisk og kylling siden blodsukkeret holder seg stabilt på det og føler det er trygt:happy090 så må nesten føle meg til mer frem når det kommer til sånt.
 
Back
Topp