En meget god sjokoladekake som også er veldig sunn!
3 egg
1 1/2 dl sukker
2 ts søtningsmiddel
0.5 dl hvetemel
0.5 dl 4-korn (evt. havregryn)
250g cottage cheese
1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ts kakaopulver
1 appelsin
Visp egg, sukker og søtningsmiddel til eggedosis.
Bland inn bakepulver, vaniljesukker, kakaopulver, hvetemel og 4-korn.
Tilsett deretter \"most\" cottage cheese og saften fra en halv appelsin. Rør alt godt sammen!
Hell røren over i en smurt form, normal størrelse.
Sett stekeovn på 200 grader, og la kaken steke i 15-20 min.
Avkjøl kaken og pynt med appelsinskiver.
Hvis du vil ha glasur: Bland melis, kald kaffe, appelsinsaft og litt kakao sammen. Stryk den jevnt over kaken, og pynt til slutt med appelsinskiver.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sjokoladekake med god samvittighet
3 egg
2 dl Sukrin
1 dl hvetemel
½ dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
½ ts bakepulver
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
3 dl (1 beger) Kesam Mager
revet skall av 1 stk. appelsin eller lime (valgfritt)
50 gr valnøtter hakket (valgfritt)
Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp egg og Sukrin til luftig eggedosis. Bland mel med Hi-maize, bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen. Rør inn Kesam, og evt. revet skall og hakkede nøtter. Hell røren i en smurt rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og stek kaken i ca. 40 minutter.
Kaken smaker best avkjølt, gjerne dagen etter. Dryss gjerne melis over kaken før servering.
Tips: Server sjokoladekaken med halvblandet vispet krem blandet med Kesam til. Herlig kalorilett krem for kremelskere!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sjokoladekake med jordbærkrem!
Bunn:
3 egg
1 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ss kakao
1 ts bakepulver
Jordbærkrem:
1 beger sans kesam vanilje
1 beger sans kesam mager
2 pl. gelatin
200 gr. ferske jordbær
Bunn:
Visp tykk eggedosis. Sikt og vend i det tørre. Fyll i en 24 cm rund form og stek på 170 gr. i 35 min.
Kremen:
Bland vanilje- og mager kesam sammen. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut og rør de ut i 1 ss varmt vann, avkjøles. Rør inn gelatinen i kesamen og grovhakk jordbær og ha i kesamkremen. La kremen tykne. Smøres over bunnen og dryss over event. litt melis (kan sløyfes, like god uten).
Deles kaken i 16 biter er hver bit ca 100 kcal
Et slikt stykke kan vi unne oss i selskapeligheter.