Stikking i mage og ned i underliv

En tråd i 'Jordmødrene Grethe og Ragna' startet av cassi88, 13 Feb 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. cassi88 Andre møte med forumet

  Hei, er nå i uke 37 og har ekstreme stikkinger i magen som går ned i underlivet, hatt dette i noen dager, må stoppe opp me alt eg gjør når disse kommer, viss eg ligger kan eg ikke strekke ut beina el røre på meg siden det er så vondt.
  Får de ofte når jeg har vært på do og tisset å.
  Hodet har festet seg for ca 2 uker siden.
  Er dette farlig? evt. hva kan det være?

  Håper på svar :flower
   
 2. Jordmor Ragna Forelsket i forumet VIP

  Hei på deg!

  Jeg kan godt forstå at du lurer på hva dette kan være. Når man som høygravid plutselig kjenner noe nytt som er ubehagelig eller til og med vondt, er det helt naturlig å bli urolig.

  Jeg tenker at du allerførst bør utelukke at du har en urinveisinfeksjon. Når man er gravid kan det kjennes helt anderledes med blærebetennelse enn når man ikke er gravid. Den sviende og brennende følelese man kan kjenne når man tisser ellers er ofte ikke tilstede når man er gravid. Derfor kan det være litt vanskeligere å komme på at man likevel kan ha en infeksjon. Så ta en morgenurin med til legekontoret og få en sjekk!

  Sansynligheten er likevel stor for at det bare er babyen din som trykker på noen av de store nervene i bekkenet ditt. Når babyens hode har være festet en god stund allerede, kan det godt hende at det står godt nede i bekkenet ditt nå. Det er i utgangspunktet bare en fordel med tanke på den kommende fødselen :)
  Men det som kan skje er at hodet til babyen trykker på nervene i bekkenet. Spesielt når babyen rikker litt på hodet kan det gi ganske kraftige "støt" og press og stikkinger nedover i underlivet og noen ganger helt ned i benene. Det er helt ufarlig men kan være skikkelig ubehagelig. Nesten som om man helt mister kraften i benene, hvis det skjer når man står eller går. Vanligvis varer det ikke så lenge om gangen, men det kan gjerne komme flere ganger i løpet av en dag. Noen kvinner opplever også at det kan komme når de har tisset. Urinblæren ligger under livmoren og når man tømmer blæren synker livmoren litt og dermed også hodet til babyen. Det kan gi press på nervene.

  Du kan tenke på hvordan du bruker pusten når du får denne typen ubehag....... Det er alltid en fordel å puste rolig og kjenne at du slapper så godt av som du bare klarer!! Det er av og til helt utrolig hvor godt det fungerer - og så kan det jo være en supergod øvelse til fødselen som snart banker på..... ;-)

  Håper dette kan være til hjelp!
  Masse lykke til.

  Vennlig hilsen fra jordmor Ragna.
   
  • Morsom Morsom x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden