Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja da er den trygg. Hilsen matviter og mikrobiolog.Spekeskinke er helt trygg hvis jeg steker den på toppen av pizza, 225 grader i 15 min ja?
♡Termin 20. februar ♡
Ja da er den trygg. Hilsen matviter og mikrobiolog.
Da kan vu vel spørre deg ang salami? Gilde har tidligere sagt at deres salami er trygg i en artikkel ang listeria og toxoplasmose men finner ikke igjen artikkelenJa da er den trygg. Hilsen matviter og mikrobiolog.
Mest sannsynlig er de fleste pakker med salami trygg med tanke på listeria, men fordi det kan skje glipper og fordi det har skjedd før, så er anbefalingen fra helsemyndighetene å ikke spise det når man er gravid. Produsentene teste noen av produktene, men man må nesten teste hver eneste bit for å være sikker på at det ikke er noe listeria der. Listeria trives veldig godt i produksjonslokaler i næringsmiddelvirksomheter hvis den først kommer seg inn der. Grunnen til at man sier at det akkurat er spekeprodukter man skal holde seg unna er at det er et bariæreprodukt, det er ikke varmebehandlet, men man tilsetter nok salt og fjerner nok vann til at svært få bakterier vil trives der. Men du husker kanskje E.coli i morrpølse som noen barn døde av for noen år siden? Det skulle ikke egentlig gå an men det skjedde fordi bakterien var i lokalet og tilpasset seg forholdene med mye salt og lite vann. Sånt kan skje med flere bakterier.Da kan vu vel spørre deg ang salami? Gilde har tidligere sagt at deres salami er trygg i en artikkel ang listeria og toxoplasmose men finner ikke igjen artikkelen
Sent from my GT-I9506 using BV Forum mobile app
Ja,da er den jo varmebehandlet og da kan du spise den.
http://www.matportalen.no/rad_til_s...ide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret
Den må fremdeles varmebehandles for å være bakteriefri.en på januar skrev. at vi du fryser spekeskinka i 24 timer. så kan man spise den etterpå.
For da er bakteriene borte. Ha den på pizza anner jeg desverre ikke.
Med frysing kan du unngå toxoplasmose, men ikke listeria.en på januar skrev. at vi du fryser spekeskinka i 24 timer. så kan man spise den etterpå.
For da er bakteriene borte. Ha den på pizza anner jeg desverre ikke.