Spiser du sushi?

Men noen som vet eksakt hvilken sushi som kan spises? Utenom "sushi laget av rå, fersk marin fisk"... man kan altså spise laks, og kokt scampi... men man vet jo aldri hvor fersk fisken er, eller hvor stor f.eks kveiten er.. Kamskjell?
Tror det skal stå hos Helsedirektoratet hvilke fisker og skjell du ikke kan spise.
 
Fra matportalen:

Fisk og sjømat

  • Rakfisk (bakterier).
  • Selkjøtt (fremmedstoffer).
  • Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).
  • Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).
  • Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).
  • Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel rognleverpostei (fremmedstoffer).
  • Brunmat i krabbe, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).
Sushi:
  • Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Dersom du skal lage sushi selv, se Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet (bakterier).
 
Back
Topp