Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvorfor skal en risikere når man får beskjed om at det frarådes fordi det kan være direkte skadelig for fosteret? Såvidt jeg husker ble de som røykte og snuste 'tatt' ganske hardt her inne på starten. Det er også skadelig for barnet. Er det alt med måte der også? Du vil selvsagt høre forskjellige ting- også fra leger... Leger har også forskjellige meninger, men deres jobb er faktisk å råde etter det de har fått beskjed om og ikke gi sine egne meninger. I mange land i Europa, spesielt sydligere strøk har mange hatt Toxoplasma, fordi bakterien er mer utbredt der. En har derfor immun mot den. I Norge har de fleste ikke disse bakteriene i kroppen, og det er derfor skadelig om man får det i kroppen som gravid. Kanskje dette er grunnen til at Norge er litt strengere???? Danmark har samme anbefalingene, og de har samme klima som oss, og folk flest har ikke allerede hatt disse bakteriene.. Norge er streng på masse, men de lager ikke reglene på gøy, og uten grunn. 'Alt med måte' passer for mat som ikke regnes som skadelig. Mat som kan potensielt være skadelig, er nei-mat!humbug skrev:
Det er størst fare for fosteret å bli syk i første trimester. Men man burde holde seg unna hele graviditeten ;) men har hørt at om du fryser det først, så går bakteriene bort. Gjelder hvertfall Salami og biff :)MiniPuselabb skrev: