Soving

En tråd i 'Oktober 2019' startet av Strikkedilla, 4 Nov 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Høstbaby19 Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Mini 5 uker nå. Jeg hadde hun alene på natt i senga med meg, samboer på eget rom. Ringte han om det var bæsjebleie på natt. Ellers sov han hele natta. Han har «hovedansvaret» på dag og jeg natt. Vi begynte å sove sammen igjen i natt nå og hun i babynest mellom oss.

  siste uka har hun faktisk begynt å sove i 5-6 timer om natta mellom amming. Sovner mellom 21-23 og sover da til mellom 3-5. Så da er det bare å amme kjapt så sover hun 2-4 timer til. Så jeg er utrolig heldig og takknemlig! Pappa tar kveldsstellet mens jeg legger meg klar i senga, ammer i lite lys og legger hun ned. Synger samme nattasang hver dag og slukker lyset når hun har sovna. Hun blir veldig urolig om jeg slukker med en gang. Følger ikke klokka på noe, hun er fortsatt sjef på alt:happy:
   
  • Liker Liker x 1
 2. Strikkedilla Flørter med forumet Oktoberlykke 2019

  I natt fikk vi faktisk 2,5 timer hvor alle sov på samme rom :gen014
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 3. Totti Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marshmallows2021 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Her har ikke jeg og mannen omtrent sovet sammen etter vi kom hjem fra sykehuset :p
  Jeg har begynt å sove på sofaen på stua, lille ligger i vugge ved siden av meg. I starten spiste han ca hver tredje time både dag og natt. Nå er det mellom hver andre og tredje time, tettere på kvelden, men da sover han 4-5 timer i strekk en gang i løpet av natten :) Så han spiser seg litt opp på kvelden på en måte.
  Er jeg som mater(ammer) og skifter bleier på natten, jeg må jo våkne uansett, og det går ganske greit så da lar jeg mannen sove. Til gjengjeld er det han som lager middag og tar der meste av husarbeid. Jeg får sovet en lengre dupp på dagtid mellom et av måltidene og at mannen har litt ekstra kvalitetstid med sønnen. Gutten vår er 4 uker på mandagen.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 4. Linna94 Første møte med forumet

  Lille gutt er 4 uker i dag og sover godt både på dag og natt sover enten i babynest/vugge på dagen i stua og i sprinkelsengen sin som står siden av vår på natt, han er oppe 1-2 ganger om natten bare
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 5. Frøknaa :) Gift med forumet Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019

  Mini er 16 dager i dag. Frem til i går har det vært ganske lett å legge han i babynestet på dagen og bedsiden på natta. Han har våknet for mat ca hver 3 time og sovnet igjen raskt. I går snudde det plutselig brått og han våkner og gråter nå med en gang han legges ned. I natt sov samboeren min og jeg på skift halvveis sittende med baby på brystet når vi ikke bysset, og han har måttet bæres hele dagen. Tror han både sliter med vondt i magen og at han er skikkelig overtrøtt for han har sovet mye mindre enn vanlig. Det er ikke gøy å se at han helt tydelig har vondt, og så er det så lite vi kan gjøre:( Er det andre som har hatt en sånn periode rundt 2 uker? Er så rart at han plutselig ikke vil sove alene, selv om vi sitter ved siden av og holder på han og synger.

  Vi har slitt med amming så jeg har pumpet og gitt flaske, men i helgen begynte vi å øve mer med skjold og gir bare litt på flaske. Jeg er redd for at han ikke får i seg nok mat og at han derfor er sulten selv om han ligger til brystet store deler av tiden. Han sovner mens han ligger der, men legger jeg han ned er det full gråt igjen.
   
 6. Septokt19 Forumet er livet Juli13-jentene Oktoberlykke 2019

  Alle mine har hatt sånne perioder som babyer. Noen klistremerke-døgn hvor de henger på oss dagen lang. Har du prøvd å bruke hvit støy? Det har hjulpet oss mye! Har lastet ned appen sound sleeper, og da sover snuppa her mye mer stabilt for seg selv enn uten.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Strikkedilla Flørter med forumet Oktoberlykke 2019


  Uff, det hørtes slitsomt ut! Mini her sovner også mens jeg ammer. Blir helt i koma. Bruker å legge henne ned litt for å se om hun våkner, evnt skifte en bleie og så tilby den andre puppen. Da spiser hun ofte en del mer. Kanskje det er verdt å prøve? Jeg sleit også med amminga og syntes kanskje hun fikk litt mer luft når vi gikk fra flaske tilbake til puppen. Mulig hun suger inn mer luft på puppen enn på flaska? Det virker som det har gått seg litt til her selv om hun fortsatt har noe luft som plager henne. Har også prøvd å legge en varmeflaske i bedside når jeg ammer slik at senga ikke er kald når jeg legger henne ned. Innbiller meg at det gjør det enklere. Håper det bedrer seg snart for dere! Høres slitsomt ut for både dere og lille.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Frøknaa :) Gift med forumet Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019

  Takk for tipset. Vi har prøvd forskjellig varianter av white noice, men ikke funnet noe som roer han enda. Får fortsette å prøve
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 9. Frøknaa :) Gift med forumet Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019

  Vi har hatt en ammeveileder på besøk idag og hun mener at han har litt låsninger i nakke/kjeve. Det er visst ganske vanlig blant babyer som er tatt med vakum, og gjør at han ikke klarer å drikke effektivt fra brystet. Så han har rett og slett vært skikkelig sulten de siste dagene, og derfor grått mye og sovet dårlig :( Jeg skulle ikke hørt på helsesøster som mente at han fikk mer enn nok melk ved amming. Så jeg har pumpet mer og gitt i flaske, og nå sover han for 3. timen i nestet sitt... Neste uke har vi time hos en kiropraktor som er spesialist på låsninger og tungebånd på babyer, så får se hva hun sier. Jeg håper virkelig at det kan være en enkel løsning på dette:smiley-angelic001
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Strikkedilla Flørter med forumet Oktoberlykke 2019

  uff, stakkars! Men så bra at dere får hjelp! Håper det ordner seg etter kiropraktor :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Septokt19 Forumet er livet Juli13-jentene Oktoberlykke 2019

  Har også hørt om det der, låsninger pga vakuum.. håper det løser seg hos kiro!!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Frøknaa :) Gift med forumet Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019

  Takk, jeg krysser fingrene for at vi finner ut av dette :) Det hørtes ganske logisk ut da veilederen pratet om det, det må jo være en enorm påkjenning å bli dratt ut etter hodet når man har satt seg fast på vei ut:hungover: Låsninger er vel det minste man kan forvente.
   
 13. Sanndy Forumet er livet Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 ♡Junigull 2016♡ FebbisBebbis2021 ❄️

  Baby 9 dager
  Vi skiller dag og natt med dempet lys og at vi holder oss på soverommet (utenom bleieskift, men ofte tar mannen det i senga imens jeg ammer da han ligger så rolig og spiser med lukkede øyne og det er ofte så veldig lite i bleiene)
  Går 1-3 timer mellom hver gang han spiser (ofte 2,5 men av og til på kveldstid så går det bare rett over en time, men sover ofte 4 timer sammenhengende på natta og våkner kun for mat og sovner med brystet igjen)

  Vi samsover, men trenger aldri opp å bære eller bysse på natta (kun måttet det når jeg har fått spist noe med løk og han har hatt magevondt, men passer godt på hva jeg spiser nå)
   
 14. Lilleostepopp Elsker forumet Oktoberlykke 2019 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  4, 5 uker nå

  Vi plages en del med luftsmerter på lillegutt og på kvelden er det ofte uro fra rundt kl 22-02. Men tar han på soverommet da når han sovner og da sover han ved siden av meg i senga til ca 12 på formiddagen. Ammer ca hver 3.time og ofte må vi bytte bleie først. Noen ganger får han vondt i magen og da tar det 30-60 min før han sovner igjen i senga. Jeg er veldig glad for at mannen tar storebror i barnehagen om morgenen for vi sover jo ganske lenge på dagen for å ta igjen det tapte fra natta. Så lenge vi gjør det får jeg nok søvn:) håper det blir mindre uro etter hvert på natta, men foreløpig er det ingen vits å ta med babyen på rommet tidlig for da blir man bare mer frustrert når han ikke sover. Er jo unntakstilstand nå, så får rutinene komme etter hvert.
   
 15. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  Wow det var som du beskriver min hverdag!! Det er akkurat det samme, min er født 1.nov. han har vondt i magen og det kommer i "bølger, han ligger hud til hud hos meg eller samboer på kvelden og får vondt i magen ganske så "rytmisk". Samboer hjelper til, til han legger seg og jeg tar over, kan holde på til et eller to på natta. Samboer kjører store bror på skolen og vi tar igjen søvn til ca kl 11/12. Ammer hver tredje time. Merker det tydelig hvis lille ikke sover lenge på morgenen, da blir jeg helt utkjørt. Ikke rart at søvnmangel brukes som tortur metode. Alt er så mye lettere med søvn
   
 16. Lilleostepopp Elsker forumet Oktoberlykke 2019 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Ja de nattetimene etter kl 00 synes jeg er veldig tunge, ikke så mye pga trøtthet men pga at det er mørkt og stille og alle andre sover. Pluss at det er kjipt å sove bort en viktig del av dagen. Får liksom ikke gjort så mye når man står opp kl 12. Jeg føler egentlig at jeg får nok søvn, men til feil tid. Litt usikker på om jeg skal begynne å prøve å påvirke søvnen til babyen snart. Kanskje prøve å holde han mer våken tidlig på kvelden med for eks bading og mer stimulering..
   
 17. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  Igjen, veldig enig. Nå er klokken 12 (00.00) og jeg ligger opp i senga med lille gullet oppå meg, med engang jeg legger han ned da sier han i fra, så da sitter jeg her og får prøve igjen et par ganger
  Jeg la meg mellom 21 og 23 slik at jeg hadde litt overskudd.
  Enig med det å sove til feil tidspunkt, jeg er egentlig a menneske og synes hele dagen er borte når man står opp kl 12 og så må store bror hentes kl 16. Blir ikke så mye ut av dagen.
  Synes det er vanskelig å påvirke søvnen her, men får se om dette blir en ny rutine så må vi nok prøve noe annet
  Litt godt å vite at det er flere i samme situasjon. Klem til deg
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  Hvordan går det ?
  Her starter natta fremdeles mellom 01 og 03 og jeg synes det er fryktelig slitsomt. Han har sine lengste våken perioder på kveld/natt :/ Far må på jobb så jeg sitter alene på stua, sitter på en treningsball for å holde han rolig. Så starter dagen mellom 11 og 12. Gleder meg til å få en bedre rutine. Vet det går over men slitsomt er det mens det står på.
   
 19. Lilleostepopp Elsker forumet Oktoberlykke 2019 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Her er det enda ganske ustabilt. Noen netter sover han men står opp tidlig sånn typ kl.5-6. Andre netter er han våken fra kanskje kl 02 til kl 09 om morgenen. Så min søvnsyklus er temmelig forvirret for tiden. Jeg sover når han sover uansett nårtid på døgnet det er, eller så blir jeg helt uten søvn og det går jo ikke. Jeg kjenner og nå at jeg begynner å bli lei av dette og føler at det snart er på tide å få litt orden på det. Men har prøvd å holde han våken om kveldene men det er håpløst. Ender bare med at alle blir enda mer sliten:facepalm:
   
 20. Strikkedilla Flørter med forumet Oktoberlykke 2019

  høres ganske likt ut som slik vi har det nå. Tenkte vi skulle prøve å få på plass bedre rytme i jula men skjønner ikke helt hvordan. Mini styrer showet helt her :hilarious:
   

Del denne siden