Sommer ull :)

En tråd i 'Mai 2013' startet av Connie, 8 Mar 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Connie Glad i forumet MAI 2013

  Noen som har noe erfaring med dem de selger på Cubus? Har ingen erfaring med ull så :)
   
 2. Snufla Elsker forumet

  Bruker bare ull på vinteren og har blandet erfaring med cubus sin. Noe av den har vært bra og noe av den har vært meg kløete.
   
 3. Connie Glad i forumet MAI 2013

  Hmm for bare vente å se om ho kan ha det da. Det kjentes ikke ut som sånn klø ull hvertfall :) var veldig tynt i stoffet, så ikke at det var ull før jeg så lappen hehe :)
   
 4. snippogsnapp Forumet er livet MAI 2013

  Ikkje erfaring:) men ville bare si at dåke må huske å ikkje kjøpe så mye.. vi kunne ikkje bruke ull på storebror inne før denne vinteren( han er 3) han fikk rett og slett feber av å bruke ull inne:eek: vet om flere som har opplevd det, men vet ikkje helt koffor det er sånn.. no går det helt fint med todelt.. men body var nytteløst.. i bhg måtte de ta på en ulldrakt når han skulle ut og av igjenn når han skulle inn :p
  Bare et tips om å prøve seg litt fram før man "hamstrer" større størrelser, er jo trossalt ikkje billig med ull:p
   
 5. Snufla Elsker forumet

  Enig med den.. Våres jente har alltid vært veldig varm. Hun bruker fint ull på vinteren, men da aldri under noe inne for det blir for varmt. Nå når sola varmer litt må vi kutte mer og mer ut.. I tillegg så har hun litt vinterhud ( tørre flekker ) som blir værre med bruk av ull så jeg kommer til å kutte ut ullbruken så fort jeg kan.. Jeg kommer bare til å bruke ull på lillebror til vinteren igjen..


  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 6. Connie Glad i forumet MAI 2013

  Tusen takk for tips :) da blir det ikke mer ull på meg :) ;)
   
 7. snippogsnapp Forumet er livet MAI 2013

  Derfor vi er her vettu;)
   
 8. lan77 Elsker forumet

  Trollet har bare nattdrakt i ull fra Cubus, han klager ikke. Og han sier i fra når noe plager han!
   
 9. Niceday Forumet er livet

  Har ikke erfaring med sommerulla, men den vanlige ulla er helt ok :) har kjøpt joha sommerull på salg her, og kommer ikke til å hamstre noe mer før jeg vet om vi trenger :) har også handla litt ull til vinteren og, men ikke mengder enda :)
   
 10. kariness Elsker forumet

  Sommerulla jeg kjøpte på barnashus var Joha og var søt fantastisk myk. Jeg har kun kjøpt to sett (body, bukse x2) og en sovedress. Kommer nok ikke til å kjøpe mye mer før jeg vet hvordan gutten er.

  Fikk også høre at Joha sommerull er bedre å bruke enn f.eks merinoull i forhold til om barn reagerer på ulla :)


  -- tasting fra mobil --
   
 11. gla'jenta78 Elsker forumet MAI 2013 Septembermødre <3

  Jeg har null erfaring, men venninna mi dro til tyrkia med 6mnd.gamle gutten sin
  Han svetta i bomullsbodyer og endte med å bruke joha ull/silke bodyer hele ferien fordi det funka absolutt best..
  Så hos oss blir det kjøpt inn et par sånne :)
   
 12. kariness Elsker forumet

  Dette har jeg også hørt fra flere! Det er fordi ull puster og fjerner fukt BORT fra kroppen! Mens bomull gjør ikke noe med en klam baby kropp!


  -- tasting fra mobil --
   
 13. Maje-Mor Elsker forumet Septemberlykke 2016

  Oi, aldri hørt om sommerull jeg? Er det bare en betegnelse på tynne plagg i ull, ull/silke-blanding eller en egen greie fra en produsent? Jeg har omtrent bare strikka / kjøpt plagg i tynn silke/ull-blanding, ubehandla type. Er det jeg liker best å bruke sjøl også (også om sommeren), og hørt om mange som klør / reagerer på vanlig, ren ull, som ikke har noe problem med denne typen, så satser og håper på at det skal gå fint.
   
 14. Connie Glad i forumet MAI 2013

  Det jeg kjøpte er sånn tynn med blanding av ull og Silke, jeg vet ikke om det heter sommer ull. Følte bare det var det andre kalte det :) :)
   
 15. kariness Elsker forumet

  De jeg kjøpte het sommer ull men var ikke noe blanding med silke.. Men jeg vet ikke helt hva som var greia. Tror vi må Google ^^
  Joha brukte i hvert fall det!


  -- tasting fra mobil --
   
 16. Snufla Elsker forumet

  Joda det stemmer det, men ser og kjenner at jenta mi blir varmere i ull, selv om ull fjerner fuktigheten når hun først har blitt klam slik at hun ikke blir kald. Syns som sagt at det er supert på vinterstid, men vi liker ikke å bruke det til sommerstid.. Det er nok velig smak og behag samt hvrdan barna er :)

  Kjenner også at jeg er utrolig lei av å se dattera mi i slitte stilongser og gensere så gleder meg max til ullsesongen er over i dette huset :D jeg syns det er såå mye kjekkere å kle henne i andre klær. Men det har jo mest med mammas smak å gøre da ;)


  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 17. kariness Elsker forumet

  Når jeg søker på nettet virker det som at det heter sommerull når det er ull som er såpass tynn og fint strikket at den kan brukes om sommeren!

  Da regner jeg med at man merker det når man tar på det :)

  Janus hadde visst også dette :)


  -- tasting fra mobil --
   
 18. Maje-Mor Elsker forumet Septemberlykke 2016

  Det har mamma sagt også - jeg strikker og strikker, kjøper noe og arver masse i ull (mye ribbestrikk blant annet) - og ho bare : "du kommer til å bli så LEI av alle plagga i strikk!" :) Og da særlig når det begynner å bli mer bevegelse på ungen og ting blir møkkete / slitt. Og ja, jeg ser lett for meg at jeg kommer dit, men inntil da lever jeg fint i bobla mi :) Synes det er en viktig verdi at plagga kan brukes lenge og mye, plagg i ribbestrikk dekker mange størrelser fordi det er så tøyelig, og den ulla jeg bruker trenger sjelden å vaskes (sikkert større behov med baby, men dog en forskjell) - så da trenger man også færre plagg. Også er det plagg som ikke setter noe begrensning på bevegelighet. Synes slitte / lappa plagg er et fantastisk syn, gjør meg reint hjertevarm (men det må være sånn tålig reint, altså) :) Sier vel kanskje litt om min (totalt manglende) interesse for klær / stil når det jeg har nevnt her er de viktigste kriteriene ;) Som mannen min sa her om dagen da jeg dreiv og sorterte babyklærne: "Jaja, når'n blir tenåring og ser i babyalbumet så kommer'n til å gremmes over å ha blitt kledd opp som en hippie".
   
 19. Snufla Elsker forumet

  He he, som sagt så elsker jeg å dresse henne opp så det går jo mer på mitt behov enn hennes enn så lenge, selv om hun noen dager er veldig bestemt på hva hun ikke kal ha på seg ;) vi vasker ulla masse fordi det kommer matflekker eller melkesøl så og si hver dag og da blir jo ulla slapp og noe av det som er dårligere kvalitet blir nuppete. Hadde tenkt å farge jenteulla til gutteull, men ser at den ulla hun har brukt etter fylte ett år stort sett er så utvaska og slitt at det ikke er fint, pluss at ulla mister jo mange av de positive egenskapene når den er utvaska. Men som sagt, mye går på mors forfengelighet og spiller liten rolle for barnet ;)


  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 20. Maje-Mor Elsker forumet Septemberlykke 2016

  Jeg kommer nok til å få en reality check angående det hvor lenge ulla kan brukes før den vaskes, når det er baby som bruker den, ja. Tross alt så hverken åler jeg meg på gølvet, sikler eller leiker med maten ;) Ellers håper jeg at ørtogførti sikleskjerf/smekker kan ta av for noe... Blir jo også spennende å se hvor lenge jeg holder det gående med å vaske ulla for hånd. Her er rikelig med anledninger til å møte seg sjøl i døra!
   

Del denne siden