Smaksprøver

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Malala, 12 Mai 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Malala Elsker forumet Sommerfuglene Januar 2017

  Når en skal starte med smaksprøver hvor mye kan en gi og hvor mange dager på rad eller best å bytte hver dag ny?
  Og med tanken på allergi, hvordan vet om ikke tåler? Er det forandring i bæsjen, lukt, utsende? Noe annen en kan se etter?

  Vi ga litt banan i går og i dag har hun bæsjet 3 ganger og den siste er annerledes i utsende og virker som det er litt slim oppi også.
  Jeg delammer, hun får flaske ca 1-2 ganger daglig. Og går på do hver 3-4 dag.
  Kan det vare at hun reagerte på banan eller at de forandrer med en gang?
   
 2. Kaja fra Melk.no Blir kjent med forumet

  Hei Malala!

  Det er helt naturlig at avføringen til små babyer (både farge, mengde, konsistens og frekvens) endrer seg når de begynner å spise fast føde. Så det er helt normalt at dette varierer fra dag til dag! Du skal være obs dersom det er blod i avføringen, eller dersom avføringen endrer seg veldig og vedvarer over tid.

  Sannsynligheten for at barnet ditt har allergi er veldig liten, det er få barn som har matvareallergier. Det mistenker man gjerne dersom barnet får mye utslett eksem som vedvarer over tid, sover dårlig, brekker seg, skriker mye eller er utilpass. Alt dette må også holde seg over tid, da det er helt normalt at babyer har gode og dårlige dager.

  Når det gjelder innføring av nye matvarer, så kan det være fint å helt i starten gi en matvare om gangen, men du trenger ikke holde på med bare en matvare i flere dager. Etter hvert som barnet har fått smake på litt forskjellig, kan du også begynne å kombinere ulike matvarer. Prøv deg frem med mye forskjellige smaker når barnet er lite, det er bra for utvikling av smakene :)

  Lykke til! :)
   

Del denne siden