Sjokoladekake!

anines

Elsker forumet
Jeg har tenkt å bake dåpskake selv, og tenker at det blir toetasjers sjokoladekake, trukket i sukkerpasta. Det jeg lurer på er: kan jeg lage denne på fredag om den skal serveres søndag? Tenkte egentlig å bake kaken noen dager i forveien så det ikke blir så stress, og fryse ned for å så pynte på lørdagen. Men i og med at det blir en såpass stor kake har jeg rett og slett ikke plass til alt i fryseren!

Hvis det har noe å si skal kaken fylles med sjokolade smørkrem og bringebærmousse.
 
Det går fint:)
Sjokoladekaken blir bare bedre etter et par dager, husk å oppbevare den i en pappeske i kjøleskapet!Hvis du skal bruke kremfløte i bringebærmoussen, kan det være lurt å bruke den laktosefrie.Mye lengre holdbarhet:)
 
Det går fint:)
Sjokoladekaken blir bare bedre etter et par dager, husk å oppbevare den i en pappeske i kjøleskapet!Hvis du skal bruke kremfløte i bringebærmoussen, kan det være lurt å bruke den laktosefrie.Mye lengre holdbarhet:)

Takk for tips! Det visste jeg ikke. Vil smaken være tilnærmet lik eller?
 
Lag botn gjerne lenge før om du har planar i å dele sjølve kakebotn. For om du pakkar kaka i folie og legger den i frysaren er den mykje enklare å skjære opp når den er halvfryst. Det kan også gjere at den føles litt "blautare" da du legger fyll i og setter den i kjøleskapet. Brukar litt tid til å tine heilt.
Eg har alltid nokon basis botn liggandes i frysen (lagar masse kaker).
 
Lag botn gjerne lenge før om du har planar i å dele sjølve kakebotn. For om du pakkar kaka i folie og legger den i frysaren er den mykje enklare å skjære opp når den er halvfryst. Det kan også gjere at den føles litt "blautare" da du legger fyll i og setter den i kjøleskapet. Brukar litt tid til å tine heilt.
Eg har alltid nokon basis botn liggandes i frysen (lagar masse kaker).

Men jeg har jo som sagt dessverre ikke mulighet til å fryse ned så mye kake :/ Hadde fryseren vært tom hadde det gått, men kan liksom ikke ta ut alt som ligger der heller! Hehe
 
Men jeg har jo som sagt dessverre ikke mulighet til å fryse ned så mye kake :/ Hadde fryseren vært tom hadde det gått, men kan liksom ikke ta ut alt som ligger der heller! Hehe

Skal du laga så stor kake? Da kan det bli ein utfordring ja. Men igjen, om du skal dele sjølve botn, ville eg evt tatt ut noko frå frysaren i 1 times tid, for det gjer det veldig enkelt å dele :)
 
Skal du laga så stor kake? Da kan det bli ein utfordring ja. Men igjen, om du skal dele sjølve botn, ville eg evt tatt ut noko frå frysaren i 1 times tid, for det gjer det veldig enkelt å dele :)

Blir nok to former i 28 og to i 22 som blir oppå hverandre. Så vil jo være 4 kakebunner, så får se. Mulig man kanskje kan pakke de veldig godt inn i folie og legge de på terassen, nå når det har blitt litt kaldt ute?
 
Blir nok to former i 28 og to i 22 som blir oppå hverandre. Så vil jo være 4 kakebunner, så får se. Mulig man kanskje kan pakke de veldig godt inn i folie og legge de på terassen, nå når det har blitt litt kaldt ute?

Ja det trur eg kan gå :)
 
Back
Topp