Sex etter fødselen - fantastisk eller fælt?

En tråd i 'Mai 2018' startet av Forumansvarlig Tamara, 8 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ikke i bruk Forumet er livet

  Hvordan er det egentlig å ta opp igjen sexlivet etter fødselen? Noen hopper til køys før den seks uker lange ”fredningstiden” er over, andre kan bruke måneder og år på å komme skikkelig i gang igjen. Kroppen må være både fysisk og psykisk klar for å ha sex.

  Ennå anbefaler jordmødre og leger å vente med sex til seks uker etter fødselen. Sårene der morkaken har sittet må få ro til å gro, og ikke utsettes for bakterier. Venter en til renselsen er over, kan en trygt ha sex uten å frykte infeksjoner. Men er dere klare mentalt?

  Les hele artikkelen her
   
 2. Håpefull☺️ Glad i forumet Mailykke 2018 Augustbarna 2021

  Jeg synes det har vært fælt :p begynte å blø første gangen, det etter ca 2 mnd.. var veldig vondt da vi prøvde igjen et par uker etter det.. nå er lillegutt 3 mnd, og vi har bare prøvd de to gangene :/ får vel prøve igjen snart, men jeg kjenner jeg ikke akkurat er veldig ivrig :p
   
 3. Frumammaliv Flørter med forumet

  Jeg vil si noe som jeg skulle ønske jeg visste etter mitt første barn og vi skulle oppta sexlivet igjen:


  Si i fra! Selvom man skal kunne begynne igjen med sex etter 6 uker betyr det ikke nødvendigvis at alt er bra igjen og det er bare til å fortsette som før!

  Det er ikke lett for mannen (i mitt tilfelle) og helt forstå at ting har forandret seg, at lysten kanskje ikke helt er der på samme måte, at en kanskje vil prioritere søvn isteden for noen ganger..
  Hans kropp har jo trossalt ikke vært igjenom noen som helst endring, hans lyster er fortsatt like sterk!

  Det resulterte for min del i en del pliktsex som man kaller det. Og jeg og ville jo gjerne at ting skulle fungere som før og hadde forsåvidt LYST til å ha sex akkuratt som vi hadde før barn.

  På et tidspunkt ble det en del krangling om sex, jeg prøvde alltid å finne en unnskyldning for hvorfor ikke, la meg tidligere enn han og latet som jeg sov osv.
  Han klagde på at vi ikke hadde nok sex og følte seg tilsidesatt osv.
  Det var en ganske mørk og kjip tid, alt annet i forholdet var bra, men den delen hang over oss som en mørk sky..

  Denne negativiteten og pliktsexen sammen med en traumatisk fødsel med klipp og mange sting hadde satt sine spor.
  Jeg fikk diagnosen vaginisme og vestibulitt..
  mange timer fysioterapi, terapi generelt og heldigvis en partner som etter flere år med frustrasjon ble sååå støttende og forståelsesfull!
  Det er enda ikke helt bra, å ha sex som før (som gjerne var litt røff og i sll slags stillinger) det går enda ikke. Men vi er kommet nærmere hverandre og har hatt den beste sexen vår sammenlignet med før barn nå etter, så det har gått fremover på sin egen måte.

  Men jeg skulle virkelig ønske det hadde vært litt mer prat om dette med sex etter fødsel, hvertfall for menn. For de må jo forberedes litt.
  Og ikke fullfør om dere føler at det er litt vondt. Det kan gjøre mye skade i det store bildet :)
   
  • Liker Liker x 2
 4. Håpefull☺️ Glad i forumet Mailykke 2018 Augustbarna 2021


  Godt å høre det går bedre for deg :)
  I vårt tilfelle var han veldig tilbakeholden under graviditeten - synes det var rart å ha sex med meg når sønnen hans var inni magen :p Nå etterpå har han vært veldig tålmodig med meg - presser meg på ingen måte siden jeg ikke er klar.. finnes heldigvis mye man kan gjøre utenom penetrering! :p
   

Del denne siden