Scampi.

ORIGINAL: Gitte

noen tips til tilberedning?

er d best å kjøpe dem frosen med el uten skall?

 
hm... tror typen min pleier tilberede de Med skallet på, at de da blir mer saftige og får mest smak.
pleier steke de bittelitt på panna... sammen med hvitløk og noe krydder... husker ikke, er så sjelden vi har det. kansje det er oppskrifter på nettet... er iallfall kjempegodt!![:)][:)]
 
ORIGINAL: tullann

hvitløksmarinerte er kjempe godt. stekes i ovnen


 Bare tine, renske og steke i ovn på bakepapir etter dei er marinert?
 
ORIGINAL: **Flash**

ORIGINAL: Gitte

noen tips til tilberedning?

er d best å kjøpe dem frosen med el uten skall?


hm... tror typen min pleier tilberede de Med skallet på, at de da blir mer saftige og får mest smak.
pleier steke de bittelitt på panna... sammen med hvitløk og noe krydder... husker ikke, er så sjelden vi har det. kansje det er oppskrifter på nettet... er iallfall kjempegodt!![:)][:)]


EG OG VIL HA EN TYPE SOM KAN LAGE GOD MAT!!!!!!!!!!!!! kjempe heldig du [:D]
 
Shampis? As in harryspråk for sjampanje?

Eller skriveleif for scampi?

Om det er scampi, er de veldig gode når de er frittert. Lag en frityrrøre med mel, alkoholfritt øl, litt vann, salt, chili, hvitløkspulver, pepper, curry og ellers hva du liker av krydder, og litt sitronsaft i. Dypp rekene i røren, som skal være omtrent litt tykkere enn vaffelrøre, og fritter de i olje.
 
ORIGINAL: Sicily

ORIGINAL: Gitte

Bare tine, renske og steke i ovn på bakepapir etter dei er marinert?


Tar alt for lang tid og da blir de seige og fæle.. De skal stekes raskt i wok/panne/frityr. Skal bare bli varme.


nice, prøver å skjerpe meg på kjøkkenet. kan ikkje junk hver dag
 
ORIGINAL: *Meya*

Shampis? As in harryspråk for sjampanje?

Eller skriveleif for scampi?

Om det er scampi, er de veldig gode når de er frittert. Lag en frityrrøre med mel, alkoholfritt øl, litt vann, salt, chili, hvitløkspulver, pepper, curry og ellers hva du liker av krydder, og litt sitronsaft i. Dypp rekene i røren, som skal være omtrent litt tykkere enn vaffelrøre, og fritter de i olje.


d var nesten[;)] tusen takk for flott oppskrift [:D]
 
Disse så gode ut:

http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1458

http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5163019.html
 
ORIGINAL: Gitte

ORIGINAL: **Flash**

ORIGINAL: Gitte

noen tips til tilberedning?

er d best å kjøpe dem frosen med el uten skall?


hm... tror typen min pleier tilberede de Med skallet på, at de da blir mer saftige og får mest smak.
pleier steke de bittelitt på panna... sammen med hvitløk og noe krydder... husker ikke, er så sjelden vi har det. kansje det er oppskrifter på nettet... er iallfall kjempegodt!![:)][:)]


EG OG VIL HA EN TYPE SOM KAN LAGE GOD MAT!!!!!!!!!!!!! kjempe heldig du [:D]

 
ja, jeg er kjempeheldig!! han liker å eksperimentere på kjøkkenet... og blir som regel kjempegodt!![:D]
nå kommer han ikke hjem fra arb før 5 på dagene, så blir alltid jeg som må lage middagen (for da er Jeg sulten), så blir ikke den samme gode maten nå lenger som det en gang var [&o]
 
ORIGINAL: tullann

hvitløksmarinerte er kjempe godt. stekes i ovnen

 
mmmmm...!!
 
ORIGINAL: Gitte

ORIGINAL: *Meya*

Shampis? As in harryspråk for sjampanje?

Eller skriveleif for scampi?

Om det er scampi, er de veldig gode når de er frittert. Lag en frityrrøre med mel, alkoholfritt øl, litt vann, salt, chili, hvitløkspulver, pepper, curry og ellers hva du liker av krydder, og litt sitronsaft i. Dypp rekene i røren, som skal være omtrent litt tykkere enn vaffelrøre, og fritter de i olje.


d var nesten[;)] tusen takk for flott oppskrift [:D]

Hehe

Det er veldig godt med ris til, og feks sur-søt saus som er varmet i en kasserolle, men ikke legg rekene i sausen når de er friterte hehe, som min far gjorde en gang...

Eller så kan man ha pommes frittes til, og hjemmelaget majones med hvitløk i.
 
Jeg bare elsker å lage mat [:D]
 
Back
Topp