Salt med eller uten jod?

Ikke i bruk

Forumet er livet
Etter å ha lest artikkelen deres om jod, så lurer jeg på en ting. Skal jeg velge salt med eller uten jod til matlaging?
 
Hei!

Takk for spørsmålet.

Her er svaret at det ikke spiller så stor rolle, fordi det saltet vi får i norske butikker som er tilsatt jod er tilsatt så lite at det ikke har noe å si for jodinntaket vårt.

Dersom jod fra salt skal kunne være en kilde til salt for oss, så må saltet tilsettes mye større mengder jod (for vi skal jo helst ikke spise så mye salt heller...).

Det som spiller en rolle for jodinntaket ditt er hvor mye hvit fisk, melk og meieriprodukter du bruker. Voksne anbefales 5 desiliter melk, syrnet melk og yoghurt om dagen for å få nok jod, i tillegg til hvit fisk et par ganger i uken. Er du gravid trenger du mer, da anebfales 8 desiliter melk, syrnet melk og yoghurt daglig, i tillegg til fisken.

Hilsen Kaja
 
Back
Topp