Signerer!
Denne diskusjonen har vel vært oppe her før, og jeg blir så provosert over å lese om "alt med måte"-holdningen som eksisterer rundt om på nett, så jeg bør egentlig holde kjeft [emoji85] Det er en liten sjanse for forekomst av disse bakteriene i spekemat, inkl salami. Derfor står dette på nei-lista fra myndighetene. Om man spiser en eller ti skiver salami i uka er helt uten betydning. Det som er av betydning er om du får i deg en skive med bakterien, og det handler ikke om måtehold. Jeg har møtt et barn som ble utsatt for toxoplasma-smitte i mors liv. Dette barnet et sterkt preget av dette, og har ikke det jeg definerer som god livskvalitet. Toxoplasma finner man også i katters avføring så god håndhygiene er viktig i møte med katter. Den skiva med salami klarer jeg meg uten disse få mnd. Tenk så godt den smaker når du endelig kan spise den igjen , og tenk så vondt du vil ha det med deg selv om barnet ditt får påvist smitte og blir alvorlig skadet pga dette.