Søvnregresjon?

En tråd i 'August 2020' startet av Førstegangs86, 29 Des 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Førstegangs86 Andre møte med forumet

  Noen som opplever søvnregresjon i disse tider? Vår baby på 4 måneder sov godt om natten (4-7 timer i strekk på det lengste) frem til 1. desember, hvor han var litt over 3 måneder. Han kunne også sovne på brystet etter amming på dagtid, eller etter noen minutter i bæresele. Dette har gradvis endret seg, og nå sover han nesten kun i trillende vogn på dagtid og har begynt å våkne hver time på natt (med unntak av når han ligger i armene mine). Da gråter han utrøstelig og det eneste som hjelper er pupp. Han spiser en god del i løpet av natten, noe som resulterer i en del bæsjebleier og unødvendig mye våketid.
  Andre med lignende erfaringer fra dette barnet eller tidligere barn?
  Hvor lenge varte det og gjorde dere noen grep for å få det bedre?
  Har skjønt at dette med søvnregresjon er et vanlig fenomen, uten at det finnes så mye god informasjon om hvordan man skal angripe det.
  Kommer til å bli gal av søvnmangel om det fortsetter slik i mange uker til!
   
 2. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Vi er også der. :dead: Tror ikke det er så mye annet å gjøre enn å gjøre det så lett som en kan for en selv (for eksempel be om avlastning), og vente på at det går over. :confused013
   
 3. kit14 Blir kjent med forumet


  Vi er også der nå :arghh: akkurat fylt 4 mnd. Kan sove flere lengre runder på dagen, (2-3 timer) i vogn, i bil, på fanget, med puppen. Men så kommer natten - og ingenting funker. Han har alltid våknet hver 2-3 timer for pupp på natten. Men nå kan det være alt fra 30 min søvn til 1 time.

  det som er frustrerende er at mange sier at etter 3 mnd begynner de å kunne sove litt lenger. Men min lille mann har bare sovet dårligere og dårligere.

  Jeg er så sliten :(
   
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  De som sier at barna sover bedre og bedre har enten vært veldig heldige eller glemt de dårlige periodene ;)
  Det er sinnsykt slitsomt - men hold ut. Det vil bli bedre.

  jeg synes det hjelper å tenke på at det er normalt selv om det ikke nødvendigvis gjør at man føler seg så innmari mye mer uthvilt :hilarious:

  Dette er fra ammehjelpen sin side om søvn og babyer
  «Et barn som har sovet godt en lang periode kan plutselig våkne oftere og søke brystet om natta. Dette skyldes som regel barnets utvikling.

  Mange mødre rapporterer om slike perioder når barnet er rundt fire måneder og rundt 7-10 måneder.

  Det er vanlig å ha en forestilling om at barns nattesøvn er som en rett, oppadgående kurve: Vi tror at barn skal sove bedre og bedre etterhvert som ukene og månedene går. Men slik er det ikke nødvendigvis, noe den britiske søvnterapeuten Sarah Ockwell-Smith skriver om i denne artikkelen.

  Hun har laget en søvn-graf basert på tilbakemeldinger fra foreldre hun har vært i kontakt med. Den viser hvordan barns nattesøvn kan gå opp og ned de første årene.

  Som du kan se av grafen, så viser hennes uformelle undersøkelse at et barn på rundt tre måneder sover veldig godt, men at det er vanlig med dårligere søvn rundt fire måneder.

  Deretter blir det litt bedre, før barnet blir rundt 6 -8-10 måneder. Dette er en periode der mange opplever at barnet våkner mye oftere enn før.»
  https://ammehjelpen.no/nattamming/
   
  • Liker Liker x 4
 5. Førstegangs86 Andre møte med forumet

  Det er godt å høre at andre opplever det samme og at det er helt normalt! I natt slo han faktisk til med to ganger 3 timer, så kanskje er det i ferd med å snu allerede
  Må bare stå i det, men skjønner at søvnmangel blir brukt som torturmetode
   
  • Liker Liker x 1
 6. Kompa Andre møte med forumet

  Du er absolutt ikke alene! Har slitt med søvn i en mnd. Han er 4,5 mnd. Han sov omtrent døgnet rundt før, men det snudde over natta. Her sliter vi mest på dagtid. Sover ikke hvis ikke vi rugger i vogna. Den siste uka vil han ikke sove i den heller. Må opp i senga. Vi hadde gode kveldsrutiner, men nå er han så trøtt når kvelden kommer at der blir mye skriking istede for søvn. Hadde ei uke +- (husker ikke helt) der han våkna hver time og måtte ha sutten. Det har heldigvis gått seg til igjen så mor får litt sammenhengende søvn! Hjelper veldig lite å tenke at det går seg til, men tror ærlig talt det ikke er noe annet å gjøre
   

Del denne siden