Rabarbra til små barn

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Elisabethh, 22 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Hei!
  Jeg lurer på om rabarbra bør begrenses til små barn og eventuelt om det er noe man bør vente med å gi? Jeg vet jo at det er en del oksalsyre i rabarbra, og at det binder seg til kalsium i kroppen. Derfor var jeg usikker på om jeg kan gi det, hvor tidlig, og om det bør begrenses i forhold til mengde? Vi har rabarbra i hagen, så lurer jo på om jeg kan gi det til baby.
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Elisabethh,

  Rabarbra inneholder mye av en syre som heter oksalsyre. Du har helt rett i at denne syren kan redusere innholdet av kalsium i kroppen. Små barn har et stort behov for kalsium i forhold til det de spiser. Ammende har også et økt behov for kalsium.

  Små barn over 12 måneder som har begynt å spise fast føde og drikke melk, vil som regel få dekket kalsiuminntaket sitt. Ammende som spiser minst 3 porsjoner meieriprodukter per dag vil også kunne dekke behovet sitt. Men ved for mye rabarbra, kan kroppen likevel bli snytt for noe av kalsiumet.

  Les mer: - Dette må du vite om kumelk til små barn

  Derfor bør både små barn og ammende begrense inntaket av rabarbra, og ikke spise store mengder for ofte.

  Du kan lese merom rabarbra hos Matportalen. :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 3. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ok. Da forstår jeg det slik at jeg kan gi rabarbra til hu hjemme på 10,5mnd, men begrense det til smaksprøver, og ikke akkurat gi store mengder. Og ikke hver dag. Jeg vil jo at hun skal like alt - også rabarbra, så hun skal få smake, men altså små mengder og ikke hver dag. [emoji4] Jeg har visst selv daglig spist rabarbrasyltetøy i vinter samtidig som jeg ammer, bør jeg være bekymret?
   
 4. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei, nei jeg ville ikke vært bekymret for det :happy:
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden