Råd mot luft i magen hos 7 mnd gammel baby?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Bkno3049572, 7 Okt 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. panda83 Blir kjent med forumet


  Det høres egentlig ganske kjent ut. Gutten min sleit veldig med avføring før inntil 2 uker siden. Hadde da avføring i rykk og napp (kunne gå fra 2-5 dager ++,og han jobbet fælt da).... men siste 14 dager hatt daglig avføring,både harde knoller og normal konsistens på samme dag. Siste 2 dager hatt løs mage.
  Det virker som han har veldig sensitiv mage. Derfor aldri turt å gi annet enn frukt/grønnsaksmoser. Umulig å vite om det er noe jeg spiser han reagerer på.(har prøvd å holde meg unna forskjellige ting i visse perioder fra fødsel av,inkl melkeprotein)
  Han har vært ekstremt snørrete siden fødselen...takk gud for nese sugerør,som har vært flittig brukt. Hører ofte at han gulper,men svelger det ned igjen. Enkelte dager gulper han ekstra mye i tillegg.

  Spiser gutten din bare fast føde,som er melkefri? Eller ammet du og måtte holde deg unna melk/soya produkter?

  Han legger på seg. Men ikke ekstrem mye. Falt ned en percentil etter fødselen(vært plaget med magen siden dag 1)...men har ligget sånn ca på streken siden da. HS har sagt at hun gjerne skulle sett at han la litt mer på seg (begynte allerede på 3 mnd kontroll å si at jeg MÅTTE gi grøt fra han var 4 mnd),men at det ikke var noe å bekymre seg for.

  Nei aldri prøvd flaske med sugerør... bare prøvd sugerør i glass... men det skjønte han ikke hva var skal sjekke ut den fra avent!
   
 2. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Da min var 2 dager gammel begynte han å brekke seg, og jeg sa til mannen min og de på barsel at "det er noe som ikke er som det skal være".. Dette var de enige i, da brekninger lenge etter fødsel ikke er innenfor det normale. Men mer ble ikke gjort med det da, men det ble starten på utallige legebesøk og helsestasjonsbesøk for vår del. Etter barnebeket begynte han å streve med avføringen, og jeg mente at det var en unormal morsmelksavføring, men ingen andre mente det før vi møtte en barnelege som også mente at den var noe unormal for morsmelksavføring å være (den var litt leirete, mørkegul med grønn sjattering). Ingen nevnte for meg, da at det kunne være utslag på melkeproteinallergi, for på den tiden la han godt på seg. Fra han var 6 uker begynte vekten å dale, samtidig med at avføringen kom enda sjeldnere (10 dagers intervall). Han gulpet stort sett aldri ut, men de få gangene han gjorde det var det ren magesyre og ikke melk. Men jeg hørte at han gulpet, og svelget det ned igjen. Snørr i mengder hadde vi her også. Nesesugeren ble brukt daglig, og spesielt på natten, hvor han var supertett. Og saltvannspray!! Herregud, som vi brukte saltvannspray i nesa :p Etter vi gikk over på 100% melkefritt har nesesugeren ikke blitt brukt og saltvann kuttet ut. Øynene er også helt fine, og han sluttet også å snorke.

  Min kan også ha daglig avføring, men får han i seg melkeprotein/soyaprotein blir det som elgebæsj. Da presser og presser han, til han får ut en liten klump. Da er det 2 uker med stramt regime for å få igang magen igjen. Men er vi flinke til å holde han unna alt går det fint, og han er normal i avføringen. Da vi kom i kontakt med barnelegen var han 6 måneder og alvorlig undervektig med total spisevegring pga forstoppelse/sure (usynlige, men hørbare) oppstøt. Siden det tar alt fra 3-8 uker før man blir kvitt melkeproteinet i morsmelken og tilsvarende lengde for babyen å bli kvitt det i egen kropp, ble vi anbefalt å gå umiddelbart over på mme, så da gjorde vi det. Ingen hadde før den tid anbefalt meg å holde meg unna melk/soya, og jeg evnet ikke å tenke den tanken selv, dessverre. Men ammingen var blitt så styrete, at å slippe og amme var en befrielse for oss begge. Hvis den hadde vært problemfri og han ikke hadde utviklet spisevegring hadde jeg nok valgt å gå på stram diett, men akkurat da var det helt meningsløst... Så nå spiser han helt melkefritt og soyafritt. Det er egentlig enklere enn man tror, når man først lærer seg hva som er greit og ikke greit, selv om det i begynnelsen virker nærmest umulig.. :)

  Spiser gutten din grøt? I all vanlig babygrøt er det melk, så det kan være lurt å prøve sinlac fra dagligvare eller en fra Holle som man får på helsekosten, hvis du ikke ønsker å lage grøt selv (da er rugflak og hirseflak fint å bruke, og lett å lage grøt på).
   
  Last edited: 10 Okt 2016
 3. panda83 Blir kjent med forumet


  Åj.... det er litt av ett styr dere har vært igjennom godt noen tok dere seriøst etterhvert da!

  Har ikke vært så ille her. Men for meg føles det som det har vært ett styr fra fødsel av(barnepleier var allerede da å surra me temp mål.i rompa på han). Fra første kontroll har jeg nevnt mage problemer, både til legen og helsesøster. Begge var mest opptatt av at han måtte begynne med fast føde(fra 4 mnd,ikke før) Selv når jeg sa at han reagerte veldig(etter vi prøvde etter fylte 4 mnd), å virket til å ikke ville ha, fikk jeg streng beskjed om å ikke amme først,men få i han fast føde når han var skrubb sulten.(hjalp overhode ikke.... ville ikke spise mer)
  han var rundt 3-4 mnd da han gikk fra å ha mange bæsje bleier hver dag(og veldig varierende konsistens og utseende),til over natta å endre seg fullstendig. Kunne også gå 7-8 dager før neste ladning,å da var han veldig utilpass. Og at han hadde MYE luft smerter. Men va overhode ingen tips å få hos HS... bare standard setningen som: der går over! Hatt flere tlf samtaler til HS ang probiotika,som jeg valgte å starte med,uten noe tips eller viten om det fra HS side. Å sånn føles det enda. Lite hjelp å få fra helsestasjon. Ser at junior får det bare berre og verre,og fiser bare mer og mer.

  Her har vi vært stam kunde på det lokale apoteket. Har gått med noen saltvannsampuller....siste 2 mnd hvor det har vært litt mindre brukt.

  Har lest litt på nett ang melke og soya protein allergi. Ser at det står at mange har også egg allergi. Har din sønn det? Jeg spiser egg hver dag...så lurer på om jeg skal prøve å kutte ut det også.

  Junior har fått grøt kanskje 2 uker til sammen. Har prøvd ved flere anledninger,men har blitt bare enda verre i magen...så har sluttet å gi det. Er redd for at han ikke får i seg jern, så tenkte jeg skulle prøve å lage selv.

  Han har hatt diaré i 3 dager nå. Fikk ingen fast føde i går... prøvde å gi litt avokado i formiddag... å han har vært veldig utilpass i hele ettermiddag,med mye pressing for å få ut luft...gar virket som han har hatt litt knip... så tror jeg legger avokado på hylla for ei stund.

  Skal ringe å få time til fastlegen i morgen. Takk for at du deler din erfaring
   
 4. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Varmt bad, eventuelt "huke" baby ned i en bøtte med varmt vann (badetemp). I Love You massasjen fungerte her. Sykling også :)
   
 5. panda83 Blir kjent med forumet


  Han er så aktiv på dag tid at han klarer å få ut masse luft da. Verre på natta, er da han sliter. Kjipt å vekke han for å massere å det :-/

  Men takk for tips :)
   
 6. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Ja, det forstår jeg så godt ❤
   
 7. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Egentlig har vi blitt tatt seriøst hele veien, men helsepersonell innenfor allmennmedisinen er ganske rådville. Legen til barnet mitt var i dialog med barneklinikken flere ganger, men han fikk til svar at babyen ikke hadde falt nok i vekt helt enda. Ved 3/4 mnd alder var han da på 2,5% vekt/lengde og falt 2 hovedpercentiler på ordinær vektskjema og tynn nok for å motta nødvendig helsehjelp. Pga ventetid fikk vi time 6 uker etter (noe som er raskt) og endelig fikk vi hjelp. Fra henvisningen ble sendt til han kom på sykehuset hadde han falt ytterligere og var til slutt under nederste vekt/lengde percentil. Så litt av en runde vi har hatt. ;) Men smal vektoppgang er vanlig ved matvareallergi, så ikke helt overraskende nå i ettertid at det var en sammenheng der.. Man lærer underveis, heldigvis :)

  Min har ikke eggallergi. Men han har peanøttallergi, noe som heller ikke er en uvanlig kombinasjon. Generelt er det vel sånn at mange med én matvareintoleranse gjerne har flere. Så man må prøve og feile litt underveis. Heldigvis vokser de aller aller fleste av seg både den ene og den andre intoleransen underveis. :)

  Det kan lønne seg å føre en mat-/drikkelogg i 10 dager og notere underveis symptomer som du kan tenke deg er av betydning. Det er dødskjedelig, men gir nyttig informasjon om hvordan spisemønster og atferd kan være knyttet sammen.

  Det finnes mye informasjon der ute, og du har nok funnet mye selv. Jeg har hatt stor nytt av å lese på disse sidene, blant andre:

  http://www.utenmelk.no
  http://www.naaf.no/no/allergi/Mat-o...tig_a_vite_om_melkeallergi_-__NAAFs_faktaark/
  https://helsenorge.no/sykdom/astma-og-allergi/matallergi/melkeallergi
  http://www.kumelkallergi.no/

  Og bare hyggelig å dele erfaring! Det er strevsomt å se at eget barn plages, og man blir ganske desperat på å få den hjelpen man så gjerne ønsker og trenger. Håper dere finner ut av det!! :)

  Legger til denne i dag, jeg: http://www.kk.no/mamma/allergisk-mot-melkeprotein-som-baby-63842476
   
  Last edited: 11 Okt 2016

Del denne siden