Prøvesmaking

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Miliane88, 6 Jun 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Miliane88 Elsker forumet Septemberbarna 2019 Januar 2017

  Hei! Min gutt e akkurat blitt 5 mnd og vi har begynt med litt prøvesmaking. Først ut ble avokado. Vi har prøvd det det nå 2 dager på rad men han liker det ikke, spytter det ut og lager grimaser. Prøvde ha noen dråper morsmelk på skjea ilammi, men det ble ike bedre og han lagde brekningslyder.. usikker om han har svelgt noe som helst av det vi har gitt han. Burde vi prøve avokado en gang til imorgen, eller prøve noe nytt heller? Vi tenket søtpotet e neste smak ut..
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Miliane88!

  Små barn kan begynne med smaksprøver på fast føde ved siden av morsmelk fra seks måneders alder, eller fra fire måneders alder dersom barnet virker klar for det.

  Det anbefales at man introduserer én og én finmoset matvare, i små mengder (ca. en teskje av gangen) og trapper opp porsjonene etterhvert. Det er lurt å bruke god tid og vente litt mellom hver gang man innfører en ny matvare, slik at man kan se om barnet får eventuelle allergiske reaksjoner. Matallergier hos barn er imidlertid ikke veldig vanlig.

  Det er overveldende både for smakssanser og tarmsystemet til barn når de blir introdusert for fast føde. Derfor er det lurt å prøve små mengder mat av gangen, og la barnet få prøvesmake mange ganger. Barn som ikke får bli vant til nye smaker og konsistenser kan ende opp med å bli kresne i matveien. Man bør derfor ha litt tålmodighet.

  Les mer her: Det kan ta opptil 15 prøvesmakinger før barnet blir vant til smaken

  Grønnsaker kan oppleves som bitre for barn, og det kan det være lurt å prøve søtere grønnsaker først slik at barnet blir vant til den litt bitre smaken, og heller prøve ut avokado ved en senere anledning. Kokte og finmoste poteter, gulrøtter eller søtpotet som du nevner, kan være fine å starte med. Her må man bokstavlig talt prøve seg frem. Bruk små smaksprøver og god tid!

  Lykke til!
   
 3. Miliane88 Elsker forumet Septemberbarna 2019 Januar 2017

  Tusen takk for svar :D
   

Del denne siden