Planlagt keisersnitt

En tråd i 'November 2020' startet av hmy, 15 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. hmy Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Er det noen som av ulike grunner skal ha/har hatt planlagt keisersnitt?

  På grunn av totalt dekkende morkake i uke 28, og siden den ikke har flyttet noe på seg siden OUL fikk jeg beskjed om at det mest sannsynlig ble keisersnitt. Skal tilbake om 4 uker for å snakke med jordmor og lege på sykehuset, også har jeg time til jordmor på legesenteret før den tid.

  Er det noe man kan gjøre for å gjøre det ekstra fint? Har så lite lyst på keisersnitt, selv med en lang og slitsom fødsel forrige gang, hadde jeg lyst til å oppleve det igjen av en eller annen grunn. I håp om at det gikk litt raskere denne gangen. Føles nesten ut som et nederlag, med tanke på bakterier fra mor ved vaginal fødsel og eventuelle problemer med at melken skal komme. Ikke at det bar noe problem sist gang, var vel heller motsatt at melka spruta ut og sengen gjennomvåt etter fødselen... Regner med å prate med jordmor og leger om dette. Men har lyst til å ha noe å glede meg til innen de samtalene :troll:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 2. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Jeg har forløsningssamtale på fødeavdelingen angående pks nå på tirsdag. Vet ikke så mye enda og gruer meg bittelitt siden pappaen ikke kunne bli med, men hadde første møte med overlegen for tre uker siden og han virket grei å forholde seg til.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 3. hmy Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Så bra legen var grei å forholde seg til! Masse lykke til på samtalen :cat:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum VIP ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Septemberlykke 2016 Oktoberlykke2020❤

  Sniker. Jeg hadde haste KS med min første. Melken kom som normalt på dag 3. Det er jo baby som suger som stimulerer melkeproduksjonen og ikke forløsningsmetode.

  Her var det ikke planlagt, så jeg opplevde det som et nederlag. Det var nok fordi jeg ikke var forberedt, så mitt tips er å være forberedt. Avtale med sykehuset at du ønsker mannen til stede under KS og gjerne etter hvis det er mulig med familierom. Det viktigste er at babyen kommer trygt ut og det måtte jeg fortelle meg selv for å slutte å tenke at det var et nederleg.

  Mannen tok bilder av meg og jordmødrene tok bilder av oss tre. Det tok en liten stund å sy meg sammen da de var ferdig. Da var jeg lettet og overlykkelig over å se mannen bære jenta vår. Jeg fikk ikke holde før operasjonen var over.


  KS arret syns omtrent ikke, jeg er veldig fornøyd. Har født vaginalt 2 ganger etter KS. For min del var det tiden etterpå som var verst. En del smerter. Kjøp inn nettingtruser, farmasiet har rimelige priser. Jeg sverger også til gode og store truser med høyt liv så det ikke presser på arret. Ha også noen gryteretter eller sauser i fryseren, få nok med hvile og ta i mot hjelp fra partner. :)

  Lykke til!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Informativ Informativ x 1
  Last edited: 16 Aug 2020
 5. Bkno5783210 Andre møte med forumet

  Sniker. Jeg hadde planlagt ks på grunn av seteleie og smalt bekken. Nå var jeg førstegangs, så har ikke noe å sammenligne det med. Men jeg syns det var en fin og harmonisk opplevelse, selv om det ikke var vaginal fødsel. De tilrettelegger så godt de kan for at du skal få det slik du vil, og man får god informasjon før inngrepet. Her var barnefar med og fikk klippe navlestrengen. Fikk hilse på baby omtrent med en gang de hadde tatt hun ut, og de fikk være med på overvåking. Baby var sunn og hadde absolutt ingen komplikasjoner.

  Melken kom helt som vanlig. På samme måte som deg så var senga helt gjennomvåt, så det var ikke mangel i alle fall.

  Tar selvsagt lengre tid å komme seg, og det gjør jo vondt med det er helt overkommelig. Kunne fint gjort det igjen om det var nødvendig og ser tilbake på det som en fin opplevelse.
  Lykke til :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 6. hmy Forelsket i forumet Novemberlykke 2020


  Tusen takk for tips og gode ord! :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. hmy Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Så fint å lese om en god opplevelse :Heartred Tusen takk!
   

Del denne siden