Planlagt igangsettelse

En tråd i 'November 2021' startet av Azu, 1 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Noen som har erfaringer med dette?
  Når ble dere satt igang i forhold til termindato? Fikk dere samtale på sykehuset for å planlegge? Flere erfaringer med dette? Gode/dårlige? :)
   
 2. Mamacita Gift med forumet Novemberbarna 2021

  Jeg er gravid med nr.6 og ble satt igang med nr.4&5, og skal settes igang denne gangen også:) Mine første tre fødsler startet spontant etter termindato, og var fine dog veldig raske, så rakk knapt sykeshuset. Grunnen til at jeg blir satt igang er fordi jeg har regelmessige&kraftige ‘lure-rier’ i ukesvis før termin, og jeg forstår ikke om det er fødsel eller ikke før det brått snur og ender i raske styrfødsler:rolleyes: Jeg har bare positive erfaringer med igangsettelse, men det har nok hjulpet at jeg har født noen ganger før de siste årene:)

  Med nr.4 ble jeg igangsatt 40+5 (2 dager etter termindato), med vannkateter. Det falt ut etter 1t og riene startet av segselv uten tabletter/drypp. 6t i aktiv fødsel her, så er super lengde synes jeg!:joyful:

  Med nr.5 ble jeg igangsatt 38+1 (17 dager før termindato) med vannkateter som også her falt ut etter 1t. Siden livmorhalsen var umoden fikk jeg modningstabletter 2 ganger før fødselen startet med et pang. 45min i aktiv fødsel:)

  Jeg satser på en like fin igangsettelse denne gangen:joyful:
   
  • Liker Liker x 1
 3. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Takk for et kjempefint og innholdsrikt svar. :) Fikk du samtale med sykehuset før du ble satt igang? :)
   
 4. Mamacita Gift med forumet Novemberbarna 2021

  Med nr.4 var jeg litt inn og ut på sh pga mulig fostervannslekkasje også, og ble til slutt satt igang pga flere forskjellige grunner (inkl tidligere raske styrfødsler). Så var jeg selv som dro inn på kontroll og deretter ble det avgjort at jeg skulle settes igang etterhvert.

  Med nr.5 fikk jeg henvisning av jordmor til å snakke om igangsettelse da jeg var rundt 35 uker tror jeg. Legen jeg møtte da snakket ‘over hodet mitt’ og samtalen gikk ingen vei, så jordmor ringte til en annen lege på sykehuset og jeg fikk time der da jeg var 38+1. Hun viste allerede om mine tidligere styrfødsler etc, og bad meg ta med fødebagen da jeg kom inn den dagen, og ble satt igang:) Jeg har allerede fått henvisning til samme lege som sist, så vi er enda tidligere ute med planleggingen denne gangen så jeg skal slippe stresset:rolleyes: Jeg elsker faktisk å føde (er nok litt unormal sånn), men har stress rundt det å ikke være på sh når det plutselig skjer mtp på alle barna som må ha barnevakt etc;) Det er jo mange forskjellige grunner til å bli satt igang, men som jordmor sier er psyken like viktig som det fysiske:Heartred Dog jeg er glad jeg fødte spontant de første tre gangene, for det er dessverre mange førstegangsfødende som er ‘seige’ å igang, og de kan få et langt fødselsforløp! Derfor setter de ikke igang førstegangs mm det er medisinske årsaker til det.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Har ikkje erfaring, men pga to dødfødsler tidlig i 2.trimester og at alt havner på samme årstid som sist så blir eg satt igang. Er jordmor mi som anbefaler det, og eg er heilt enig, sjølv om eg skulle gjerne gått spontant i fødsel. Hadde terminen berre vært på ei anna tid ❤

  Har allerede snakka med jordmor og overlegen om det, får ikkje bli satt igang tidligere enn 38+0, og det er vise kriterier som må være oppfylt også for å bli satt igang slik.

  Skal på samtale med nokon som kalle seg Maria Gruppen på sjukehuset på Stord, der skal me planlegge fødselen osv. Eg blei henvist dit pga tidligere historikk, men også mtp igangsettelse. Skal dit i begynnelsen av September :)

  Skal du bli satt igang?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 6. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Jeg ble satt igang sist på grunn av at jeg var to uker over termin. Hadde en traumefødsel, så derfor vil jeg settes igang denne gangen også, så jeg er sikker på at jeg har kontroll over når det skal skje. :)
   
 7. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Det skjønner eg godt du vil då. Og tenker du har nok godt grunnlag for å få samtale og planlegge dette, eventuelt få god støtte i anna avgjørelse om det blir eit alternativ❣
  Ka sjukehus skal du føde på?
   
 8. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Jeg skal føde på Kongsvinger sykehus. Føler de har tatt meg veldig godt imot. :)
   
 9. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Sniker :) så lenge helsa er bra hos både deg og nurket i magen er det vel vanligst å bli satt i gang 7-10 dager før termin :) om du ikke ønsker selv å være så nær så mulig termin da :) jeg blir satt i gang 7 dager før termin nå i september grunnet fødeangst å traumatisk fødeopplevelse sist :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Takk. Det visste jeg ikke! :) Deilig å korte ned ventetiden litt da. :)

  Håper vi begge får en bedre opplevelse denne gangen. ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Har vært inne til 2 samtaler med jordmor på sykehuset jeg skal føde på og pratet om tidligere fødsel og om den kommende samt lagt en god fødeplan som jordmødrene må følge! Har du ikke fått tilbud om dette? Her ble det bestemt igangsetting også :) har du ikke hatt slik samtale anbefaler jeg det virkelig :) håper du også får en bedre opplevelse denne gang :Heartred masse lykke til!!!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. T.O Andre møte med forumet

  For dere som får igangsetting pga fødselsangst/traumatiske fødsler tidligere, har det gått greit å få innvilget dette? Eller har dere måttet kjempe for det? Har dere fått dato for igangsettelse allerede eller blir den satt nærmere fødsel?

  Skal på samtale på fødeavdelingen neste uke, og lurer litt hva jeg kan forvente. Er 4. gangsfødende og har forstått at de er mindre restriktive med igangsetting når man har født før. Har også tidligere traumatiske fødsler, blant annet pga veldig store barn, som har ført til både fysiske plager og at jeg nå har fått massiv fødselsangst. Håper så inderlig at jeg får innvilget igangsetting +-10 dager før termin uten å måtte «krangle» meg til det, og for fødselsangsten/psyken sin del hadde det vært godt med en dato å forholde seg til og jobbe mot.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Jo, jeg har fått en time til sykehuset på tirsdag. Så det er jeg spent på. :)
  Så bra at du fikk laget en god plan. Føler du deg trygg på at denne vil bli fulgt, eller er du litt usikker i forhold til det? :)
   
 14. Azu Nurk i mors mage <3 Tilgangsansvarlig Junibarna 2015 Novemberbarna 2021 Sommerfuglene 2017 ♡ Maibarna ♡

  Jeg har ikke måttet kjempe for å bli igangsatt. Dette er tredje svangerskapet mitt, og jeg ga bare klar beskjed om at jeg ville bli satt igang, ha en dato, for at jeg selv skal føle meg trygg på at behovene mine blir møtt. :) Jeg regner med å få dato når jeg besøker jordmor på føden til uken. :)

  Jeg tenker nok at du som har født store barn og har hatt det traumatisk, vil få ønsket ditt om igangsettelse 10 dager før tiden. Har du vært på noen vekstkontroller dette svangerskapet? Har de noen formening om hvor mye baby vil komme til å veie ved termin? :)
   
 15. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Så godt og høre!:) Skriv ned ting du eventuellt lurer på :) og stikkord til kravene dine feks... Ja jeg føler meg trygg på at den vil bli fulgt! Mye av det som står i planen er ting som kan kontrolleres :) samt ha lav terskel for keisersnitt dersom det drar ut... Så krysser fingrene! Men skal starte med modningsakupunktur i uke 37 i håp om at det skal bidra til at fødselen går i gang av seg selv rundt den tiden jeg har planlagt igangsetting eller i det minste ha godt moden livmor med tanke på innsett av ballong :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Siden du har født før og det har vært traumatisk er de ikke vrange på å innfri ønske om ingangsetting :) jeg ønsket egentlig keisersnitt første gang jeg skulle føde men de overtalte meg til og prøve først selv..endte opp med hastekeisersnitt..så hvis jeg ønsker KS denne gang så kan de ikke si nei denne gangen...tror egentlig ikke de kan nekte noen sine ønsker men det er vel ønskelig med naturlig fødsel så lenge det er forsvarlig og ikke ligger gode grunner bak å bli satt i gang / planlagt KS.. men siden du har hatt store barn tidligere regner jeg med at du får UL med vekstestimering på sykehuset der du er?
   
  • Liker Liker x 1
 17. T.O Andre møte med forumet

  Ikke vekstkontroll så langt, men skal til samtale på fødeavdeling til uken så er nok sannsynlig at jeg får det. De har alt sagt at jeg ikke skal gå over termin, men jeg er redd baby allerede da vil være stor og stor hodeomkrets. Er livredd for nye fødselsskader, og ikke minst redd for at noe skjer med baby.
  Godt å høre at det kan skje at de innvilger uten å måtte kjempe veldig for det, krysser fingrene for at de kommer meg i møte på dette.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 18. T.O Andre møte med forumet

  Ja regner med jeg får vekstestimering. Ba i utgangspunktet om keisersnitt, og det ønsker de i utgangspunktet ikke å innvilge. Og jeg ser jo helt klart at vaginal fødsel er bedre dersom det kan gå uten problemer og fødselsskader, så er med på å prøve dersom baby ikke blir for stor. Men håper da i det minste at de kommer meg i møte på andre ønsker sånn at jeg kan få en best mulig opplevelse denne gangen. Naturlig fødsel er jo helt klart best dersom alt ligger til rette for det, men for min del har ikke det gått så bra før.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Har du prata med jordmor om dette? Eg hadde egentlig ikkje tenkt tanken om igangsettelse, men når eg delte bekymringer eg har gjort meg så sa jordmor rett ut at eg nok kan få bli satt igang 38+0 pga dette. Åpna jo ein heilt ny verden for meg, og skuldrene senka seg. Ideelt sett ville eg nok heller fått støtte til å tåle å havne i spontan fødsel, men er så ufattelig mykje som spiller inn på ein gong at her var det åpenlyst for jordmor at dette er definitivt det beste valget. Eg trengte og trenger nok enda litt meir konkret å forholde meg til då eg absolutt ikkje ønsker i utgangspunktet å "tukle" med fødselen. Satser på å lage ein solid og god plan med sjukehus om eit par uker ❤
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 20. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Stå på kravene dine :) det at de skal ha lav terskel for keisersnitt kan du kreve i fødselsplan! Jeg trengte knapt og spørre om det i denne planen...har kanskje litt med at det endte i hastekeisersnitt.. joda...det er til det beste for de fleste med vaginal fødsel..men jeg sikter ikke bare til den fysiske delen..om det går så hardt utover deg eller noen andre psykisk så må de bruke topplokkene sine og tenke at kanskje KS hadde vært bedre ..enten det blir bestemt på forhånd eller at de er åpne for det med lav terskel tidlig om det ser ut til å dra ut i fødsel...vær bestemt på hva du vil og hva du kan godta og ikke vær redd for å fortelle dem hvor landet ligger :)
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden