Pizzadeig som brød?

gravidsol

April 13 FTW :D
Jeg har min egen oppskrift på pizzadeig som er grov og sykt god. Går det ann å bruke den til å lage brød av tror dere?
 
Jeg har min egen oppskrift på pizzadeig som er grov og sykt god. Går det ann å bruke den til å lage brød av tror dere?
Hadde prøvd jeg:-)

Sent from my GT-P7310 using BV Forum mobile app
 
Du må gjerne dele oppskriften med oss!?:D


❤Adele Marie❤24.04-13❤

Den er litt improvisert hver gang, men sånn ca dette er oppskriften :)

2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
2 dl kruskakli (hvetekli)
1/2 pk gjær
1/2 ts salt ca
3 ss rapsolje
Ca 2 dl godt lunkent vann

Jeg kjører den i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter før jeg elter den en stund ekstra for hånd.
Deigen skal være litt klissete.
Hev ca 1 time og kna den godt før den kjevles ut.
Jeg steker den på 225 i 15-20 min.

Jeg ELSKER pizza. Det gjør min mann også. Når vi nå har fått barn, så har vi blitt veldig fokusert på å gjøre maten så sunn og næringsrik som mulig. Denne deigen er ifølge brødskalaen EKSTRA grov. Dvs, vi kan spise så mye pizza vi bare vil.
 
Den er litt improvisert hver gang, men sånn ca dette er oppskriften :)

2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
2 dl kruskakli (hvetekli)
1/2 pk gjær
1/2 ts salt ca
3 ss rapsolje
Ca 2 dl godt lunkent vann

Jeg kjører den i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter før jeg elter den en stund ekstra for hånd.
Deigen skal være litt klissete.
Hev ca 1 time og kna den godt før den kjevles ut.
Jeg steker den på 225 i 15-20 min.

Jeg ELSKER pizza. Det gjør min mann også. Når vi nå har fått barn, så har vi blitt veldig fokusert på å gjøre maten så sunn og næringsrik som mulig. Denne deigen er ifølge brødskalaen EKSTRA grov. Dvs, vi kan spise så mye pizza vi bare vil.
Tusen takk!! Dette skal prøves:D


❤Adele Marie❤24.04-13❤
 
Det bør gå helt fint.. kanskje du bør ha i litt mer gjær. Hvis ikke må den heve litt lenger enn vanlig..:)

Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
 
Du kan sikkert bruke oppskriften din. Bare sørg for å elte den nok slik at brødene henger sammen :) Jeg baker brød selv om dagen fra morten chakenda sin bakebok. Blir sykt godt! Han bruker bare 15 g gjær på 3 store brød, og de blir superluftige! Han bruker alltid kaldt vann også. Nytt for meg, men det funker kjempebra. Og så er det elting m/ maskin i 20 min + heving 3 ganger. Går jo en hel dag å bake da....
 
Jo mindre gjær du bruker jo lengre hevetid trenger du.. fordelen med å bruke laaang tid er at du får utviklet mye mer smak i deigen. Itillegg så får du sånne store luftbobler i deigen som du får på rustiqe surdeigs brød. Jeg baker stortsett bare brød selv. Akkurat nå så baker jeg kun eltefritt brød som skal heve i 12timer.. blir helt sinnsykt god smak på det..

Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
 
Du kan sikkert bruke oppskriften din. Bare sørg for å elte den nok slik at brødene henger sammen :) Jeg baker brød selv om dagen fra morten chakenda sin bakebok. Blir sykt godt! Han bruker bare 15 g gjær på 3 store brød, og de blir superluftige! Han bruker alltid kaldt vann også. Nytt for meg, men det funker kjempebra. Og så er det elting m/ maskin i 20 min + heving 3 ganger. Går jo en hel dag å bake da....
Morten er knall flink.. kaldheving er virkelig undervurdert..

Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
 
Jo mindre gjær du bruker jo lengre hevetid trenger du.. fordelen med å bruke laaang tid er at du får utviklet mye mer smak i deigen. Itillegg så får du sånne store luftbobler i deigen som du får på rustiqe surdeigs brød. Jeg baker stortsett bare brød selv. Akkurat nå så baker jeg kun eltefritt brød som skal heve i 12timer.. blir helt sinnsykt god smak på det..

Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
Oppskrift???

Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
 
Back
Topp