Pepperoni på pizza?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av GunnElise, 26 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. GunnElise Flørter med forumet

    pepperoni er jo spekemat som er nei.... men når den er på pizza som er varmebehandlet, er det Ok da?
     
  2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

    Hei GunnElise

    Norske mat- og helsemyndigheter anbefaler gravide å la være å spise spekemat, med mindre den er varmebehandlet godt.
    Mikroorganismene som kan forekomme i spekemat/ kjøtt (Toxoplasma og Listeria primært), dør ved fulsltendig gjennomsteking. Du kan lese mer om anbefalingene til matmyndighetene her.

    Selv om man varmebehandler kjøttproduktene kan det oppstå bakterievekst i etterkant. Spis derfor maten mens den er ferskest mulig, og ikke oppbevar den for lenge i kjøleskap (maks to dager). Bruk kjøttprodukter som er ferskest mulig og som har vært pakket lufttett. Sørg for at den er godt gjennomstekt (steking i ovn/ stekepanne på høy temperatur over flere minutter) før du spiser den.
     
    • Liker Liker x 1

Del denne siden