Pensling av bakst

M+A=baby

Forumet er livet
Marsboerne
VIP
Sommerfuglene 2017
Når dere baker, pensler dere med melk, vann eller egg?
Jeg har pleid å bruke egg, innbiller meg at det smaker best. Men ser ofte at det står at man kan pensle med vann eller melk i oppskrifter.
Hva bruker dere og hvorfor?
Er det unødvendig å bruke egg?
 
Pensler med vann på rundstykke og lignende mens boller og lignende pensler jeg med egg. Fordi de blir mer gyldne og fine med egg men med vann blir det mer sprøtt:)
 
Bruker kun vann.
Melk synes jeg at "stivner" og egg synes jeg ikke smaker godt som pensling :) Vann fordamper bra når det steker og legger ikke igjen en "bismak".
 
Pensler boller o.l med egg og rundstykker o.l med melk :-)
 
Her bruker jeg egg de gangene jeg pensler. Fin finish og god smak:)
 
Pleier ikkje pensle bollane før eg steiker dei, men om eg skulle ville eg nok pensla med egg. Etter å ha steikt kveitebollar pensler eg med mjølk, for då blir dei så mjuke og gode i staden for å få slik hard skorpe på toppen, pluss at Dei ser betre ut syns eg.
 
Melk eller vann, for her i huset kan vi ikke bruke egg, pga allergi. Funker fint det
 
Jeg bruker egg :)
 
Jeg tar det jeg har og litt ettersom hvem som skal ha det. Frøkna skal ikke ha melk så dropper det om hun skal ha det jeg baker.
 
egentlig egg men idag brukte jeg olje :-P
 
Back
Topp