Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
| Ingredienser: Marengsbunn: 4 eggehviter 200 g sukker Gul krem: 4 eggeplommer 2 dl sukker 1 dl kremfløte 1 ss potetmel 1 ss kaldt vann 1 ts vaniljesukker 50 g smør Pynt: 3 dl kremfløte 1 ss vaniljesukker jordbær, blåbær, kiwi høvlet kokesjokolade eller sjokoladedråper (fra Freia) |
Fremgangsmåte: Pisk eggehviter og sukker til tykk marengs (ca 10 min med elektrisk mikser). Tegn en sirkel (24 cm i diameter) på baksiden av et stykke bakepapir. Legg bakepapiret på en stekeplate og legg marengsen i sirkelen. Jevn til overflaten med en smørekniv. Det skal bli en tykk, rund marengsbunn. Stekes midt i ovnen ved 120°C i 2 timer. Avkjøl bunnen. Til den gule kremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en liten kjele. Kokes over svak varme under stadig omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av platen. Løs opp potetmel i kaldt vann og bland inn i kremen. Sett kjelen tilbake på platen og gi blandingen et nytt oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker og smøret. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er tyktflytende. Ha marengsbunnen på et kakefat. Fordel den gule kremen over marengsbunnen. Pisk kremfløten og smak til med vaniljesukker. Legg den piskede kremen over det gule fyllet. Pynt med massevis av jordbær, blåbær, kiwi og mørk sjokolade. |
Tips: Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til den skal serveres. Kaken smaker best samme dag som den er laget. Dagen etter er den fortsatt veldig god, men marengsen blir etterhvert bløt av fyllet oppå kaken. Selve marengsbunnen kan godt lages et par dager i forveien. Oppbevares tørt og i romtemperatur. |