Oppskrifter ønskes!

Blippetiblippblopp

Elsker forumet
Har sittet her og sett på alle fristetrådene med masse deilige oppskrifter hagle forbi, og når jeg trenger dem, finner jeg ikke EN!
Hva om vi lager en tråd hvor vi poster oppskrifter vi blir spurt om, eller ønsker å dele fordi de er såååå gode? Kanskje vi kunne fått den på topp også, ihvertfall til denne bakelysten vi tydeligvis har, gir seg?

Jeg ønsker meg oppskrift på:
Sjokoladekake
Skillingsboller /kanelsnurr (er vel det samme?)
Boller
Muffins (amerikanske muffins)
Gulerotkake
skolebrød

(mmm.... elsker gjærbakst, og har litt dilla på sjokolade, tror jeg..)
 
Et tips til alle dere som liker å bake, lage kaker osv. Gå inn på detsoteliv.no !!! Der er det kjempemasse godt, og oppskriftene er ganske lette også. Der finner du alt av gjørbakst, paier, kaker, muffins osv osv.
 
Prøvde ut en oppskrift i dag på krydderkake, og den var kjempe god, så her kommer oppskriften:
 
Krydderkake i langpanne:
 
Ingredienser:
 
  • 7 dl hvetemel
  • 6 dl sukker
  • 3 ts kanel
  • 3 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 4 ts bakepulver
  • 3 dl melk
  • 6 ss smeltet smør
  • 2 egg
Bland alt det tørre, og ha i det våte. Rør sammen, og ha i smurt langpanneform.
Steik i ovnen på 180 grader i ca 30-35 min.
 
Skillingsboller
Her er oppskrifta til Ingrid Espelid Hovig som jeg brukte i dag:
24 stykker (neste gang jeg skal bake de skal jeg lage dobbelt da også, men lage de mindre...)

125 g margarin
5 dl melk
50 g gjær
125 sukker
800-900 g hvetemel
1 1/2-2 ts kardemomme

Fyll:
Smeltet margaring
Sukker
Kanel

Heves i 40 min+40 min etterheving.
Stekes i 10-12 minutter ved 250 grader midt i ovnen.

 
dette er seriøst verdens beste boller...

http://www.anis.no/mat-og-drikke/gjaerbakst/verdens-beste-boller.asp
 
Ostekake:

1,5 pk bixit kjeks
100-150 gr margarin (myk)
1 pk Philadelphia ost
1 boks lettrømme
1 kremfløyte
2ts vaniljesukker
2 pk sitrongelé (1 til ostemassen, og ein til gelélokk)


Knus kjeks og bland med mykt smør

1. Bland ost og rømme
2. Pisk fløyte stiv, og bland i halvstiv gele ( lagas av 1/2 mengde vann)

Bland 1 + 2, og bland inn vaniljesukker. Dette kvelvast over kjeksbotnen.

Lag siste pakka med gele med normal mengde vatn, avkjølast litt (men ikkje slik at han byrjar å stivne) og kvelvast over ostemassen.
 
dytter på denne.
 
Verdens beste og enkleste muffins :)

Amerikanske muffins (6 store eller 12 små)

4,8 dl Hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver (gjerne toppede)
en klype salt
1 egg
3/4dl Olje - smakløs matolje
2,5 dl melk


Bland det våte og tørre hver for seg før dere mikser alt sammen. Må heller ikke røres alt for mye for da kan de bli seige.
Steikes på 200-210 grader i 15-20 min. Anbefaler å bruke sånn støpeform eller hva det no heter, papirer klarer ikke holde hevelsen. Hvis ikke kan man nok bruke flere lag med muffinspapir så kanskje det går bra


Tilleggsingredienser :) om man ønsker det!

*most banan og mandler
*sjokoladebiter
*kakaopulver
*revet gulerot (bruntsukker) kardemomme, kanel
* eple, brunt sukker, kanel
* blåbær
* en spiseskje kaffe
* vaniljekrem som sprutes inn i midten :) nam..
 
Her er noen oppskrifter jeg skrev av svigermor da de var på besøk her (jepp hun hadde med seg kokeboka si)[:D]



PEANØTTKAKE
(noen kaller det Snickerskake)

4 eggehviter
             ------ piskes til marengs
2.5 dl farin


2.5 dl peanøtter hakkes fnt

25 stk ritzkjeks knuses
                        --------- bland i margengsen
1 ss hvetemel

2 ts bakepulver

Stekes 180 gr midt i ovnen ca 30 min .
Kakeform 26 cm i diameter

Fyll: 4 eggeplommer

100 gr lys kokesjoklade
                        ---------- Varm opp, skal ikke koke - avkjøl.
3 ss kaffe

60 gr margarin

Pisk en pakke fløte og ha på bunnen
Tøm det avkjølte sjokoladefyllet over kremen og sett kjølig.
Pynt med peanøtter.




SJOKOLADESNIPPER

2 egg
              -------  røres hvitt
280 gr farin

120 gr hvetemel
200 gr margarin smeltet
2 bs vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 ss kakao

Alt blandes sammen og has i.

Hakkete mandler strøs oppå. Bruk dyp langpanne.
200 gr midt i ovnen  i ca 20 min.





LAPPER

2 egg
                ------- eggedosis
1.5 dl sukker

             
5 dl kulturmelk
                ------- bland i eggedosisen
2 ss smeltet smør


4 dl hvetemel
               -------- Sikt og bland i til en klumpfri røre
1/2 ts natron

1/2 ts hormsalt



GULROTKAKE

4 egg
             ------- eggedosis
4 dl sukker


2 dl smeltet smør
6 dl finrevet gulrot
5 dl hvetemel
                      ------- bland i eggedosisen
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker


Glasur: 120 gr phiadelphiaost
50 gr smør                      ---------  bland alt sammen
4 dl melis
      

Nederst i ovenen på 175 gr i 40 min.
3 største form (28 cm ca)
LAG 1 1/2 porsjon og ha i nest største form.




KARAMELLKAKE


6 kopper sukker
                 -----vispes sammen til eggedosis
6 egg


6 ts vaniljesukker
8 ts bakepulver
8 kopper hvetemel
6 spiseskjeer karamellsaus
450 gr smeltet smør
3 kopper melk

Nederst i ovenen 180 gr i 30-40 min (dyp langpanne)


Glasur: 600 gr melis
200 gr smeltet smør
3 ss karamellsaus
6 ss kaffe
6 ss vaniljesukker
0.5 ss kakao
1 egg

(Karamellsaus kan også lages fra bunnen:
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte
60 gr melis
0.5 dl sirup)

Blandes og kokes på svak varme i 1 time.



SJOKOLADEKAKE M/SURMELK


5 dl sukker
             ------ piskes til eggedosis
5 store egg


300 gr margarin, smeltes
4.5 dl kulturmelk

4.5 ss kakao
4.5 ts vaniljesukker ------ bland og ha i melk og smør vekselsvis
4.5 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Stekes i 30-40 min midt i ovnen 180-200 gr i dyp langpanne.

Fyll:
100 gr kokesjokolade
                     ----- smeltes
125 gr margarin


300 (5 dl) gr melis
                   ------ blandes sammen med det andre fyll-tingen
4-5 ss kaffe

Has på mens kaken er lunken
 
Kan ikke noen av dere som er gode på dette, lage en oppskriftstråd under topptråder. Så er det lett å finne når vi vil lage noe kvess


Mims kan dette her så vi skulle bare sende PM til henne. Hun sa at ikke alltid hun er innom alle trådene så vi skulle bare si fra. Ordner du det Mammacili?
 
Hva med alle de deilig hornene som er blitt produsert i det siste, slike som er lett å fryse ned til barselbesøk... Kunne godt tenkt meg oppskrift på noen av dem....[:D]
 
*dytter litt*
her var det kommet mye deilige oppskrifter!
gleder meg til jeg fårgnisten over meg og tar en bakedag.. tror ikke det blir i dag, nå vil jeg helst SOVE
 
Denne sjokoladekaka er veldig god [:)]

3 kopper sukker
4 egg
1,5 kopp melk
4 kopper mel
3 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
250 g sm smør

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i det tørre og våte vekselsvis. Bland forsiktig, slik at ikke all luften fra eggedosisen går ut igjen. Hell i smurt langpanne, midt i ovenen, 200 grader i 20 min.

Glasur:
1 pk melis
250 g sm smør
1,5 ts kakao
6 ss sterk kaffe
3 ts vailjesukker

Pynt etter eget ønske

Spørs om jeg ikke må bake litt etter jobb idag, for nå fikk jeg ille lyst på sjokoladekake.... Den er kjempegod kald, oppbevar den gjerne i kjøleskapet[;)]
 
Her kommer familieoppskriften på hornene vi bakte på søndag:

Fylte horn (64 stk)
200 g smør
2,2-2,4 l hvetemel (1,25-1,5 kg)
4 ts  salt
2 ts sukker
100 g gjær
6 dl melk
2 dl vann

Fyll:

2 pakker smøreost naturell
200 gr kalverull (evt annen skinke med mye smak, mamma har funnet ut at kalverull er best)
Gressløk

Deigen deles inn i åtte leiver, kjevles ut til sirkel, deles i åtte sektorer. Legg en liten klump med fyll, rull sammen, pass på å tette kantene godt.

Etterhev

Pensles med sammenpisket egg, strø på valmuefrø.

Stekes ved 225 grader i 8-10 min.


 
Mmmmm... så mye deilig! Kanskje det blir baking i dag likevel?

Skolebrød

3 1/2 dl melk
50g gjær
100 g smør
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)
ca 1 l hvetemel

Eggekrem
4 dl melk
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts pulver
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna

Krem
kok opp melken med vaniljestang splittetpå langs, skrap gjerne ut frøene. Pisk eggedosis, spei litt ev den kokende melken i eggedosisen. Ha ALT i kjelen, også maisenna. Rør hele tiden og varm til kremen blir passe tykk. Pass på så det ikke koker.

Skolebrød:
Varm melk til 37 gr. løs opp gjæren i melka, tilsett smeltet, avkjølt smør. tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn mel til passe deig.
La heve til dobbelstørrelse. Elt den om en gang til under heving.
Trill glatte boller og trykk dem ned på midten. La bollene heve til de er lette og fine. Legg på rikelig med eggekrem.
Stek ved 250 gr i 10-12 minutter

Voldsomt hvor detaljert jeg skulle bli med oppskrifta mi, men det kan jo være greit[:D]
 
ORIGINAL: Juliett

Idag blir det bakings[:D]

Ohjess [:D][:D]
 
skal bake, så jeg dytter fram denne ifra side 36
 
ORIGINAL: Blippetiblippblopp

skal bake, så jeg dytter fram denne ifra side 36


Om du ser på september damenes viktigste tråder, så ligge an der o. Ett tips, så sleppe du og leita så langt bak neste gang[;)]
 
Back
Topp