Oppfølging i svangerskap etter tidligere MA

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Acinonyx jubatus, 9 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Opplevde en MA i forrige svangerskap, oppdaget i uke 13, men utviklingen hadde stoppet opp i slutten av uke 8. Nå er jeg gravid igjen, og lurer på når det kan være lurt å få TUL dette svangerskapet? Har dere med lignende erfaringer noen råd å gi?
   
 2. SecondChance Guest

  Jeg hadde MA i uke 14, fosteret tilsvarte uke 12. Nå er jeg gravid igjen og ba legen min pent om henvisning til TUL. I følge han var det helt uaktuelt, men jeg ser andre her inne har fått - så kan jo være aktuelt å spørre?

  For mitt vedkommende har jeg vært på tre private UL for å roe nervene. Svindyrt i lengden, men helt helt helt nødvendig for meg.
  (Det dumme med privat UL er at du ofte ikke får samme kompetanse som offentlig.)
   
 3. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Leit å høre om MA- en din... Jeg tror nok fastlegen min kommer til å henvise meg, i alle fall til en tidlig ultralyd, privat UL er også et alternativ, men litt usikker på når det er lurt å ta... tenkte kanskje uke 7 og 11? Eller 8 og 13?
   
 4. SecondChance Guest

  Her ble det 7 - 11 - 12 og 14
   
 5. Migica Elsker forumet It's gonna be May 2019 Marsboerne 20 18

  Jeg vil nå si at du som regel får mye bedre kompetanse og oppfølging dersom du får til en privat gyn. Det offentlige er ofte samlebånd, mens de private tar seg mye bedre tid og har en høyere kompetanse. Det er iallefall min erfaring. Jeg går heller privat enn offentlig fordi jeg føler jeg blir behandlet mer som ett menneske rett og slett.

  Når det kommer til henvisning til tidlig ul. er det sjelden det blir gjort før etter 3 sa/ma fordi dette er veldig vanlig tidlig i svangerskapet. Noen får selvsagt, mens andre får ikke. Kommer helt an på fastlegen og sykehuset du er tilknyttet. Det er også Derfor mange velger å gå privat.
   
  • Enig Enig x 3
 6. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Takk for svar :)
   
 7. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Jeg har snakket med fastlegen, og henvisning er ikke noe problem :) men tror at jeg bestiller en privat i tillegg, det var på privat UL at MA- en ble oppdaget i forrige svangerskap, og jeg opplevde at jordmora der var veldig dyktig. Hun sendte også melding noen dager senere for å høre hvordan det gikk med meg, så der ble jeg absolutt godt ivaretatt [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 8. Bukett Forumet er livet Septemberhjertene 2018 Assistert-jentene

  Feil
   
 9. Bukett Forumet er livet Septemberhjertene 2018 Assistert-jentene

  Hadde det vært meg ville jeg ordnet tul rundt den tiden utviklingen stoppet opp sist. Masse lykke til:)
   
 10. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Ja, tror kanskje jeg ender opp med det.. kanskje jeg skal ringe jordmora jeg var hos sist, og høre hva hun tenker...
   
 11. Bamsemums2019 Elsker forumet Junibarna 2019

  Hei!

  Jeg har også hatt MA. Jeg går nå til offentlig gyn og får så mange ul som jeg vil, men i følge han og jordmor er det 3 milepæler første trimester.

  1.) Se hjerteslag (uke 6/7) Anbefales å vente til fullgåtte 6 (7+0)
  2.) Fullgåtte 8 uker (9+0)
  3.) Uke 12

  Så hvis jeg bare kunne valgt et par ganger hadde jeg valgt 7+0, 9+0, 11+0.
   
 12. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Tusen takk for svar [emoji4] tenkte jeg satser på to i alle fall (og da tror jeg at jeg bestiller privat, så kan jeg kanskje styre tidspunktene mer) [emoji4]
   
 13. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Helt enig. Og så tok jeg flere tul når jeg følte for det. Måtte betale selv men det var verdt det. Hadde MA uke 12+4 selv sist.
   
 14. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Har hatt to MA i uke 11. Man har ikke krav på noe fra det offentlige før man har mistet 3 ganger, men min lege viste forståelse og henviste meg til TUL neste svangerskap begge gangene. Husker hun ene på sykehuset bare kikket surt på meg og fnøs over at jeg hadde fått time der etter første MA en, slag tilbake i trynet hennes når utviklingen ikke var helt som den skulle så jeg måtte tilbake igjen flere ganger før utviklingen stoppet opp og fosteret døde. Fikk faktisk TUL i uke 12 i svangerskapet etter storesøster var født også :)
   
 15. Acinonyx jubatus Glad i forumet Marsipanene 2019

  Takk for svar [emoji4] så godt å lese at du har fått god oppfølging [emoji4] Fastlegen henviser meg heldigvis om jeg ønsker det, men spørs om jeg kommer til å be om det, da jeg er på ferie og ikke har legetime før uti august. Da er jeg nesten ni uker på vei, og en henvisning og time tar vel litt tid? Blir nok en privat før det [emoji85]
   
 16. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Godt du har forståelsesfull lege! :) Her tok det bare en ukes tid fra henvisning ble sendt til jeg fikk timeinnkalling, men jeg hadde nok ikke klart å vente så lenge ;) Har tatt ul i ca uke 7 i alle svangerskap bortsett fra første da jeg var glad og uvitende helt til ul i uke 11 :/ Masse lykke til! Krysser fingrene for at spiren blir med hele veien denne gangen! Jeg har to friske jenter som fyker rundt her nå :)
   
 17. MrsWinchester Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Jeg har fått tul pga tidligere ma-er ja.
   
 18. emmalouise Forelsket i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Jordmor bestilte TUL til meg, den ble i uke 9 en gang. Hadde vært hos privat i uke 7 og var der i uke 11 og 13 også (midt i alle ukene ca). Vi valgte den private hos de som oppdaget vår MA i uke 11-12 sist (dødt i noen uker), og det har vært så betryggende! Hun kjenner jo historien vår og har tatt seg god tid! Nå er jeg mye tryggere og skal vel til jordmor igjen (for tredje gang) i uke 16-17 tror jeg og da skal hun lytte etter hjertet så er det OUL i uke 18!
   
 19. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015 Desemberlykke 2018

  Hadde en MA i høst, oppdaget i uke 12, stoppet opp i uke 7. Ikke blitt fulgt opp noe ekstra nå når jeg er blitt gravid igjen. Valgte selv å gå på en tul privat for å sjekke i uke 7. Jordmor lyttet også etter hjertelyd i uke 14 og fant den med en gang. Kunne nok tatt meg en tul til men nå har jeg oul om 8 dager så sparer meg de pengene og venter til da :)
   

Del denne siden