Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
I følge Anne Grøvslien, leder ved morsmelkbanken/melkekjøkkenet på riksen:
fersk ubehandlet MM holder seg:
i romtemperatur ved 19-22 grader: 6-8 timer
i kjøleskap ved 0-4 grader: 3-5 døgn (ikke i kjøleskapsdøra!!)
i fryser ved -18 grader: 3-6 mnd (fryser med egen dør, ikke sånn liten fryseboks inni kjøleskapet)
tint melk som ikke har vært oppvarmet holder seg:
i romtemperatur: inntil 4 timer
i kjøleskap: inntil 24 timer
skal IKKE fryses på nytt
frossen melk skal tines i kjøleskap over tid og regnes som tint når all melken er smeltet. melk tint i varmbad bør bare skje ved nødbruk og må brukes umiddelbart!