Obduksjonsrapport

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av ing35, 16 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn

  På fredag fant jeg obduksjonsrapporten i journalen min og leste selvfølgelig denne. Det viser seg at jeg hadde tegn på morkakesvikt (villitt med ukjent etiologi, VUE og maternell vaskulær malperfusjon) og svært hypercoilet navlesnor. Det ble tatt masse blodprøver av meg på sykehuset da jeg fødte, men jeg har ikke fått svar på disse. Det ble satt opp en time på sykehuset hvor vi skal gå gjennom alt, men denne er ikke før den 25. oktober og nå kjenner jeg at jeg ikke fikser å måtte vente så lenge.

  Jeg og samboer har begynt å prøve igjen og jeg har lyst til å bli satt på albyl-e. Jeg har ringt avdelingen på sykehuset og bedt om at legen "vår" ringer meg. Hun skulle legge en beskjed på telefonen hans, men jeg har ikke hørt noe enda. Noen som har noen gode tips til hvordan man kan få kontakt? Det er jo ikke mulig å sende e-post noen plass eller sende henvendelse via Helsenorge.

  Er det noen her som har hatt noen av disse tilstandene og som vil si noe om hvordan dere eventuelt har blitt fulgt opp eller skal følges opp i påfølgende svangerskap?

  Takknemlig for alle svar <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Hei,

  Er det lenge siden dere mistet? ❤️
  Vet ikke om noen andre måter å få kontakt på enn å mase, og det kan man gjøre fler ganger om man orker, uten dårlig samvittighet synes jeg.
  Jeg hadde alvorlig morkakesvikt i mitt svangerskap. Tok diverse blodprøver 6 uker etter fødselen, men hadde ikke utslag på disse. Ble satt på Albyl-E i neste svangerskap, oppstarte mellom uke 10-12 til uke 36+0. Ble fulgt opp med ultralyd i påfølgende svangerskap, medisinsk for foster var det ønskelig med hver fjerde uke, men jeg synes det ble veldig lenge å gå mellom hver kontroll, så jeg fikk ultralyd ca annenhver uke. Planlagt igangsetting i starten av uke 38.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn

  Det er to måneder siden nå. Synes neste denne perioden er er den tyngste. Det gikk bedre en god stund, men nå føler jeg meg satt tilbake.

  Så bra at du har fått albyl-e. Kan jeg spørre hvordan det har gått? Jeg håper jeg får det uten å måtte krangle for mye. Orker liksom ikke å «stå i» for mye akkurat nå.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Det er det både jeg og de fleste jeg kjenner som har mistet et barn også sier. Den første tiden er helt ekstrem og man er i sjokk, så går man litt i overlevelsesmodus for å komme gjennom å ta avskjed med barnet, eventuel bisettelse osv. også kjentes det litt lettere etter det, men så synes jeg at realiteten liksom so inn når det hadde gått 2-3 mnd og jeg husker det som en veldig dyp bølgedal i min egen sorgprosess.

  Det kan du, jeg har vært gravid 2 ganger etterpå og gårt på albyl-E, begge graviditeter har ført til friske og levende babyer ❤️
  Å bli satt på albyl-E er det ikke så høy terskel på og gjøres mange ganger forebyggende, så jeg er veldig sikker på at det ved antydning til morkakeproblematikk ikke blir noe problem å få dette, men jeg håper legen kan ringe deg opp for det er lenge å vente over en måned på å få svar på spørsmålene sine. Vit hvertfall at det som regel ikke haster med blodfortynnende med en gang du blir gravid, hvis ikke du hadde noen utslag på blodprøvene dine, da skal man bare begynne mellom uke 10 og senest uke 12. Jeg fikk resept fra overlegen på sykehuset sånn at jeg hadde den klar når til når jeg ble gravid, det var en trygghet synes jeg.

  Sender en klem ❤️
   
 5. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Så vondt å lese at du også har mistet. Klem til deg :Heartred

  Min erfaring er at du må ringe og mase. Men hvor lenge siden er det du ringte sist? Ville ha gitt de noen dager. Og så ringe igjen og si "beklager, men det haster".

  Generelt er mitt inntrykk at vi må ha spisse albuer for å få god oppfølging etter å ha mistet i senabort, så jeg håper du har litt overskudd til det når det trengs :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn


  Så utrolig godt å høre at det har gått bra for deg senere ❤️ Og tusen takk for info om Albyl-e. Nå kjenner jeg at jeg kan slappe av i helgen også får jeg heller følge dette opp i slutten av neste uke hvis jeg ikke hører noe.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn

  Jeg ringte på tirsdag, så det er jo ikke sikkert at legen vår har vært på dagvakt engang siden da. Jeg skal purre i slutten av neste uke hvis jeg ikke hører noe. Tusen takk for støtten, det hjelper masse ❤️
   
 8. Mammaine:) Flørter med forumet

  Tenker på deg, håper du snart får snakket med legen ❤️Går å venter på svar på hvorfor vi mistet jenten vår ,og kjenner det er så jækli å
  Ikke vite hva og hvorfor :(
   
 9. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn

  Takk, kjære deg. Jeg har fått snakket med legen og fått resept på blodfortynnende så nå slapper jeg mer av. Ja, ventetiden er veldig vond. Jeg håper den ikke blir veldig lang for deg og at du får/har fått time på sykehuset til å gå gjennom alle prøvene når den tid kommer. Ta godt vare på deg selv i mellomtiden.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 10. Mammaine:) Flørter med forumet

  Venter fortsatt ❤️ De skulle ringe etter 6 uker , så
  Den telefonen bør kommer en av dagene . Og så
  Skal vi inn på sykehuset når obduksjon er klar. så bra å se at du har fått medisiner . Ønsker deg alt godt
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 11. Fru potet Andre møte med forumet

  Jeg har erfaring med malperfusjonnog hypercoilet navlesnor. Vet ikke hvilken uke du fødte i. Selv fødte jeg 2 dager etter termin og surstoffmangel ble et faktum først med rier.
  Jeg hadde nok aldri turt å prøve igjen før vi fikk svar på blodprøvene. Skal selv gå på albyl e, men ikke før i uke 10 ca hvis vi skal prøve igjen. Albyl e får jeg for å hindre blodpropper i morkaken, slik det var sist..
  Erfaringen min med å kontalte sykehuset er at det ofte kommer an på hvem man treffer på tlf. Men stort sett tar det noen dager altså, for min gynekolog er jo pverlege på avd og har det travelt. Men hun bruker å ringe tilbake etterhvert.
   
 12. ing35 Betatt av forumet Himmelbarn

  Så leit å høre om babyen din. Jeg håper du får tett og god oppfølging hvis du bestemmer deg for å prøve igjen. Hos meg skjedde det mye tidligere, i uke 19. Veksthemming ble oppdaget allerede i uke 16. Jeg har fått snakket med legen på telefon og fått beskjed om å starte på albyl fra positiv graviditetstest. Vi begynte prøvingen, men jeg kjenner litt på at jeg angrer litt, siden vi ikke har vært på den timen hvor vi skal diskutere alle prøvesvarene. Den er ikke før om to uker. Jeg har snakket med jordmoren min et par ganger og hun mener jeg ikke skal være redd, jeg vil bli fulgt tett og hun mener medisinene vil hjelpe, men jeg føler meg ikke helt overbevist.
   

Del denne siden