Nei mat!

Alk84

Gift med forumet
Blir litt frustrert over denne lista her på BV. I overskriften så står det at man trygt kan spise sushi, men i lista så skal man ikke spise rå eller dårlig varmebehandlet fisk???? Jeg trudde da rå fisk var en av ingrediensene i sushi??? eller er det noe jeg har misforstått :p
 
Blir litt frustrert over denne lista her på BV. I overskriften så står det at man trygt kan spise sushi, men i lista så skal man ikke spise rå eller dårlig varmebehandlet fisk???? Jeg trudde da rå fisk var en av ingrediensene i sushi??? eller er det noe jeg har misforstått :p

Mye har skjedd de senere årene. Tidligere var rå fisk og sushi fy-fy. Så lenge det er et ok sushikjøkken går det fint, og salmalaks går også bra. Men jeg ville spist det når det er helt nyåpnet og ferskt for å være på den sikre siden :)
 
Mye har skjedd de senere årene. Tidligere var rå fisk og sushi fy-fy. Så lenge det er et ok sushikjøkken går det fint, og salmalaks går også bra. Men jeg ville spist det når det er helt nyåpnet og ferskt for å være på den sikre siden :)

Joda, jeg er ikke noe stor sushi fan jeg asså, men man kan jo lure da ;) jeg smaker på det innimellom og syns det er godt 2-3 biter, før det går over til å være ekkelt :yuck: så det skal nok ikke bli et stort savn her uansett, men er jo mange som elsker det, som kan bli lettere frustrert av dette ;)
 
Mener at det var noe med at fisken var fryst i -18 i minst 3 dager også spise så fort som mulig etter den er tint var det som skulle være trygt, og kun noen fisker og ikke alle.
Jeg holder meg med glede unna sushi disse mnd da, samtidig som spekemat osv :)
 
Har hørt at sushi må ha vært frosne før bruk. Derfor er det trygt å spise sushi i Norge. Men dette er en norsk regel. Så i utlandet må man være forsiktig. Man kan spise all fisk i Norge utenom tunfisken. Den skal man ikke spise rå uansett om den har vært frossen eller ikke
Holder meg til kyllingmaki jeg. Den er trygg
 
Har hørt at sushi må ha vært frosne før bruk. Derfor er det trygt å spise sushi i Norge. Men dette er en norsk regel. Så i utlandet må man være forsiktig. Man kan spise all fisk i Norge utenom tunfisken. Den skal man ikke spise rå uansett om den har vært frossen eller ikke
Holder meg til kyllingmaki jeg. Den er trygg

Kyllingmaki? Aldri hørt om... Er det med stekt kylling? Hvor får man det?
 
Ja den er steikt/frityrstekt. De fleste sushi stedene jeg har vært hos har det i en eller anna form veldig godt. Absolutt å anbefalle
 
Back
Topp