Nå må dere svare fort jenter *nå me bilde av osten*

ORIGINAL: bumpien

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Jeg er enig med deg frøkenblaa. Jeg er ikke redd for å spise all slags norsk mat, var ikke det i forrige svangerskap heller. Jeg hadde kanskje tenkt meg om to ganger med enkelte matvarer om jeg var på utenlandstur, men her hjemme koser jeg meg med alt jeg får lyst på! [:D]

Apropo spekemat, det spiste vi i går. Melon, jordbær og friske grønnsaker! NAM!

Jeg anser sannsynligheten for å bli syk av norsk kost som så forsvinnende liten at jeg ikke er redd for å spise fersk og god mat.


Du om det, men du fulgte kanskje ikke med på den saken som gikk for noen år siden, hvor en norsk kvinne, i Norge, spiste norsk mat, fikk listeria-smitte og mistet tvillingene sine? Slikt gjør inntrykk på noen av oss, for selv om sannsynligheten er liten, så er konsekvensene enorme. Jeg forsikrer huset mitt også, selv om det sannsynligvis aldri kommer til å brenne ned. De konsekvensene er bare materielle, verdien av livet til ungen min er ti tusen milliarder ganger høyere, så å avstå fra mat som av helsemyndighetene frarådes, i 9 små måneder, det er en filleting som jeg virkelig ikke anser som et problem heller.
 
ORIGINAL: *Stella*

ORIGINAL: bumpien

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Jeg er enig med deg frøkenblaa. Jeg er ikke redd for å spise all slags norsk mat, var ikke det i forrige svangerskap heller. Jeg hadde kanskje tenkt meg om to ganger med enkelte matvarer om jeg var på utenlandstur, men her hjemme koser jeg meg med alt jeg får lyst på! [:D]

Apropo spekemat, det spiste vi i går. Melon, jordbær og friske grønnsaker! NAM!

Jeg anser sannsynligheten for å bli syk av norsk kost som så forsvinnende liten at jeg ikke er redd for å spise fersk og god mat.


Du om det, men du fulgte kanskje ikke med på den saken som gikk for noen år siden, hvor en norsk kvinne, i Norge, spiste norsk mat, fikk listeria-smitte og mistet tvillingene sine? Slikt gjør inntrykk på noen av oss, for selv om sannsynligheten er liten, så er konsekvensene enorme. Jeg forsikrer huset mitt også, selv om det sannsynligvis aldri kommer til å brenne ned. De konsekvensene er bare materielle, verdien av livet til ungen min er ti tusen milliarder ganger høyere, så å avstå fra mat som av helsemyndighetene frarådes, i 9 små måneder, det er en filleting som jeg virkelig ikke anser som et problem heller.


Jeg er så enig med deg!


Det har ingenting med å være hysterisk å gjøre, dem som kaller det hysterisk er de samme som trenger å latterliggjøre det for å lette egen samvittighet.
 
ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Dårlig argument at man overlevde i gamle dager, klart man gjorde det, men betydelig færre enn i dag og det per pga at man vet bedre nå.

Man får kjøpt upastauristert ost på butikkene og pga de ikke er varmebehandlet så er det større risk for at det inneholder listeria, noe som er svært farlig for fosteret. Det er forøvrig derfor man heller ikke skal spise spekemat, pga at det ikke er varmebehandlet og kan inneholde listeria eller toksoplasmose.

Når man vet om disse risikoene så skjønner jeg ikke hvorfor man velger å sjanse på at det går bra når man lett kan unngå det...



Hehe....hormonene blomstrer godt her inne[;)]
Det med gamledager var ikke ment helt bokstavelig. Men jeg mener likevel at man ikke må bli helt hysterisk. Sjansen for at det er listeria i spekemat som er kjøpt på butikken påståes å være minimal. Fått beskjed om at man skal være mest forsiktig med hjemmespeket mat.

Men det er jo opp til hver enkelt. Jeg velger å ikke bli for hysterisk.


Får vel svare selv om det er en stund siden det ble skrevet (har vært på helgebesøk)

For det første så er man ikke hysterisk bare fordi man vil gi ungen i magen et best mulig utgangspunkt, uansett hvor minimal sjansen er så ER det en sjanse og ta. Det at du stempler det som hysterisk å følge anbefalingene syns jeg sier mer om deg enn oss "hysterikere".

For det andre så har dette ingenting men hormoner å gjøre, kun med sunn fornuft.
 
ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Dårlig argument at man overlevde i gamle dager, klart man gjorde det, men betydelig færre enn i dag og det per pga at man vet bedre nå.

Man får kjøpt upastauristert ost på butikkene og pga de ikke er varmebehandlet så er det større risk for at det inneholder listeria, noe som er svært farlig for fosteret. Det er forøvrig derfor man heller ikke skal spise spekemat, pga at det ikke er varmebehandlet og kan inneholde listeria eller toksoplasmose.

Når man vet om disse risikoene så skjønner jeg ikke hvorfor man velger å sjanse på at det går bra når man lett kan unngå det...



Hehe....hormonene blomstrer godt her inne[;)]
Det med gamledager var ikke ment helt bokstavelig. Men jeg mener likevel at man ikke må bli helt hysterisk. Sjansen for at det er listeria i spekemat som er kjøpt på butikken påståes å være minimal. Fått beskjed om at man skal være mest forsiktig med hjemmespeket mat.

Men det er jo opp til hver enkelt. Jeg velger å ikke bli for hysterisk.


Får vel svare selv om det er en stund siden det ble skrevet (har vært på helgebesøk)

For det første så er man ikke hysterisk bare fordi man vil gi ungen i magen et best mulig utgangspunkt, uansett hvor minimal sjansen er så ER det en sjanse og ta. Det at du stempler det som hysterisk å følge anbefalingene syns jeg sier mer om deg enn oss "hysterikere".

For det andre så har dette ingenting men hormoner å gjøre, kun med sunn fornuft.



Ja, ja.... Bare spørre om en ting. Kjører du bil? Risikoen for å skade fosteret når du er ute å kjører bil, er større en å skade det om du tar en skive med spekeskinke i svangerskapet.
Jeg kjører bil. Jeg tar meg et par skiver med spekeskinke. Føler meg ikke som noen dårlig mor, og føler jeg at jeg gir fosteret et dårlig utgangspunkt.
 
Antyder jeg en begynnende krangletråd her? [:-]

Vi er alle forskjellige...[:)]
 
Here we go again[8D]

Vet ikke hvor mange diskusjoner jeg har fått med meg under bv-oppholdet rundt disse temaene:
* Mat og gravide (som det bl.a ble diskusjoner av her inne..)[8D]
* Bilsikring (forovervendt/bakovervendt)
* Hysteriske mødre
* Engangsbleier vs tøybleier
* Hadde du gått fra babyen din i bilen for å handle?
* Amming
* Når la barnet smake noe søtt?
* Åpenhet med barn og alkohol
* Baby og dens første sko -> når begynne med sko?
* Søvnrutiner -> samsoving


Tror jeg må begynne å overse de, er så leeeei[8D][:D]
Men klart..noen ganger fremmer det jo kunnskap, og hva er det? Jo, det er brah[:)][:)]
 
ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Dårlig argument at man overlevde i gamle dager, klart man gjorde det, men betydelig færre enn i dag og det per pga at man vet bedre nå.

Man får kjøpt upastauristert ost på butikkene og pga de ikke er varmebehandlet så er det større risk for at det inneholder listeria, noe som er svært farlig for fosteret. Det er forøvrig derfor man heller ikke skal spise spekemat, pga at det ikke er varmebehandlet og kan inneholde listeria eller toksoplasmose.

Når man vet om disse risikoene så skjønner jeg ikke hvorfor man velger å sjanse på at det går bra når man lett kan unngå det...



Hehe....hormonene blomstrer godt her inne[;)]
Det med gamledager var ikke ment helt bokstavelig. Men jeg mener likevel at man ikke må bli helt hysterisk. Sjansen for at det er listeria i spekemat som er kjøpt på butikken påståes å være minimal. Fått beskjed om at man skal være mest forsiktig med hjemmespeket mat.

Men det er jo opp til hver enkelt. Jeg velger å ikke bli for hysterisk.


Får vel svare selv om det er en stund siden det ble skrevet (har vært på helgebesøk)

For det første så er man ikke hysterisk bare fordi man vil gi ungen i magen et best mulig utgangspunkt, uansett hvor minimal sjansen er så ER det en sjanse og ta. Det at du stempler det som hysterisk å følge anbefalingene syns jeg sier mer om deg enn oss "hysterikere".

For det andre så har dette ingenting men hormoner å gjøre, kun med sunn fornuft.



Ja, ja.... Bare spørre om en ting. Kjører du bil? Risikoen for å skade fosteret når du er ute å kjører bil, er større en å skade det om du tar en skive med spekeskinke i svangerskapet.
Jeg kjører bil. Jeg tar meg et par skiver med spekeskinke. Føler meg ikke som noen dårlig mor, og føler jeg at jeg gir fosteret et dårlig utgangspunkt.


Kjører bil av og til (eller sitter i passasjersetet) men det er en nødvendighet, å spise spekemat er ikke en nødvendighet. Der har du en meget vesentlig forskjell.
 
Du kjører bil, og spiser spekemat.
Jeg kjører bil, og spiser ikke spekemat.

Det gjør deg sikkert ikke til en dårlig mor, men det gjør deg ikke til en bedre enn meg i alle fall?

risikoen ved spekemat er kanskje liten, men konsekvensene enorme.

Du får lov til å gjøre det du vil for min del, det er din unges liv du risikerer, ikke min. Men at du kaller meg HYSTERISK for å følge medisinsk begrunnede retningslinjer, det synes jeg er langt utpå viddene.

(en og annen krangletråd må man vel nesten ha.. når hormonene koker og noen sier fakta er hysteri)
 
ORIGINAL: *Stella*

Du kjører bil, og spiser spekemat.
Jeg kjører bil, og spiser ikke spekemat.

Det gjør deg sikkert ikke til en dårlig mor, men det gjør deg ikke til en bedre enn meg i alle fall?

risikoen ved spekemat er kanskje liten, men konsekvensene enorme.

Du får lov til å gjøre det du vil for min del, det er din unges liv du risikerer, ikke min. Men at du kaller meg HYSTERISK for å følge medisinsk begrunnede retningslinjer, det synes jeg er langt utpå viddene.

(en og annen krangletråd må man vel nesten ha.. når hormonene koker og noen sier fakta er hysteri)



[;)]
Så langt er jo tråden saklig, så blås ut [:)]
 
Gidder ikke blåse så mye, mine hormoner er rolige for tiden, men jeg registrerer at selv med min salthunger klarte jeg handle lunsj uten spekemat [;)]
 
ORIGINAL: *Stella*

Gidder ikke blåse så mye, mine hormoner er rolige for tiden, men jeg registrerer at selv med min salthunger klarte jeg handle lunsj uten spekemat [;)]

[8D]
 
Salte ifa derimot...
 
ORIGINAL: *Sperminator*

ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Dårlig argument at man overlevde i gamle dager, klart man gjorde det, men betydelig færre enn i dag og det per pga at man vet bedre nå.

Man får kjøpt upastauristert ost på butikkene og pga de ikke er varmebehandlet så er det større risk for at det inneholder listeria, noe som er svært farlig for fosteret. Det er forøvrig derfor man heller ikke skal spise spekemat, pga at det ikke er varmebehandlet og kan inneholde listeria eller toksoplasmose.

Når man vet om disse risikoene så skjønner jeg ikke hvorfor man velger å sjanse på at det går bra når man lett kan unngå det...



Hehe....hormonene blomstrer godt her inne[;)]
Det med gamledager var ikke ment helt bokstavelig. Men jeg mener likevel at man ikke må bli helt hysterisk. Sjansen for at det er listeria i spekemat som er kjøpt på butikken påståes å være minimal. Fått beskjed om at man skal være mest forsiktig med hjemmespeket mat.

Men det er jo opp til hver enkelt. Jeg velger å ikke bli for hysterisk.


Det skal være sikkert og vist[;)]



oisann her var diskusjonen i gang. spekemat roastbiff ol kan vera skadeligt fordi det ikkje er varme behandla me har ei veldig lyst på det, las eg at det går an å fryse det ned før ein spiser det, for ein blir kvitt mange bakterier der og
 
ORIGINAL: første mann

ORIGINAL: *Sperminator*

ORIGINAL: frøkenblaa

ORIGINAL: Speedsjarken

ORIGINAL: frøkenblaa

Er vel ikke farlig å spise upastaurisert ost heller vel??? Er det? Det får man likevel ikke kjøpt i butikkene så er ikke fare.

Hørt at det er muggost man skal være forsiktig med jeg. Men må ikke bli hysterisk heller. I gamle dager overlevde fosteret på dårligere og skumlere mat en det vi spiser i dag.

Jeg er ikke veldig nøye i dette svangerskapet. Men holder meg vekk fra muggost. Men spekemat spiser jeg en god del av....


Dårlig argument at man overlevde i gamle dager, klart man gjorde det, men betydelig færre enn i dag og det per pga at man vet bedre nå.

Man får kjøpt upastauristert ost på butikkene og pga de ikke er varmebehandlet så er det større risk for at det inneholder listeria, noe som er svært farlig for fosteret. Det er forøvrig derfor man heller ikke skal spise spekemat, pga at det ikke er varmebehandlet og kan inneholde listeria eller toksoplasmose.

Når man vet om disse risikoene så skjønner jeg ikke hvorfor man velger å sjanse på at det går bra når man lett kan unngå det...



Hehe....hormonene blomstrer godt her inne[;)]
Det med gamledager var ikke ment helt bokstavelig. Men jeg mener likevel at man ikke må bli helt hysterisk. Sjansen for at det er listeria i spekemat som er kjøpt på butikken påståes å være minimal. Fått beskjed om at man skal være mest forsiktig med hjemmespeket mat.

Men det er jo opp til hver enkelt. Jeg velger å ikke bli for hysterisk.


Det skal være sikkert og vist[;)]



oisann her var diskusjonen i gang. spekemat roastbiff ol kan vera skadeligt fordi det ikkje er varme behandla me har ei veldig lyst på det, las eg at det går an å fryse det ned før ein spiser det, for ein blir kvitt mange bakterier der og


Toksoplasmose dør ved frysing men det gjør ikke listeria. Så det nytter ikke å fryse ned, desverre...
 
Back
Topp