Morsmelk på flaske supplert med MME?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Sillynelly, 14 Jan 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sillynelly Flørter med forumet

  Kort fortalt har både jeg og babyen på 1,5 måned hatt en rekke utfordringer med ammingen, som har ført til mye kolikk og skriking, lite søvn og en både fysisk og psykisk veldig sliten mor.

  Etter samtaler med helsestasjon vurderer jeg nå å gå over til flaske, som ser ut til å fungere bedre for oss begge. Men vil trolig ikke greie å pumpe så mye som babyen trenger, og må da supplere med morsmelkerstatning. I alle fall i starten.

  Er det noen som har erfaring med det? Jeg ser for meg at morsmelk er best på kveld og natt, da det er mer lettfordøyelig?
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Her pumpet jeg til hvert måltid og supplerte med mme både dag og natt
   
  • Liker Liker x 1
 3. Sillynelly Flørter med forumet

  Ja, det er jo det optimale:). Men var det ikke vanskelig å finne tid til å pumper til hvert måltid? Nå har jeg kolikkbaby, som på dårlige dager er i armene nesten hele tiden, og ikke finner søvn mellom måltidene. Det gjør det ikke så lett å pumpe før far kommer hjem fra jobb og kan bistå som 'sherpa'.
   
 4. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Jeg hadde pumpe bh da hadde jeg armene fri. Hadde en prematur baby med mye magevondt (fant etter flere mnd ut at det var melkeprotein allergi) så søvn var mangelvare og hender fri var gull verdt. Når far kom hjem gikk jeg rett og la meg. Jeg klarte det i 5 mnd, men skulle ha gitt meg etter 3 mnd for da var jeg rimelig sliten og mengden melk jeg fikk ut var ikke stor ift hvor mye babyen drakk til hvert måltid. Med nr 2 og 3 var det umulig å holde på sånn for da hadde jeg andre barn som også trengte mammaen sin (har 3 tette barn hvorav to premature + hatt lite melk hver gang). Så pumpet i litt over 1 mnd med nr 2 og nr 3 fikk råmelk og deretter gikk jeg rett over på flaske.

  pappaen hjalp forøvrig til på natta selv om han jobbet på dagen
   
  Last edited: 15 Jan 2021
 5. Sillynelly Flørter med forumet

  Oi, det hørtes strabasiøst ut! Gikk du over til å gi bare erstatning etter 5 måneder da? Jeg tenker også på at pumping blir slitsomt i lengden, men synes samtidig det er enklere å gå over til flaske hvis jeg i alle fall fortsatt gir ham morsmelk. Litt dårlig samvittighet inne i bildet, med andre ord.
   
 6. Neidajoda Elsker forumet Marsboerne 20 18 FebbisBebbis2021 ❄️

  Jeg måtte også supplere med mme, og måtte gi en del på flaske. Jeg er tungmelket, og fikk en liten gutt som var veldig sugesvak, så han ble rett og slett for sliten av å prøve å få melk fra puppene mine.

  Det er mange som anbefaler å gi mme på kvelden, faktisk, nettopp fordi den er mer tungt fordøyelig. Babyen vil da bruke mer tid på å fordøye det, og kan holde seg mettere lengre enn om den får morsmelk.

  Jeg slet også veldig med å få pumpet på dagtid når far ikke var hjemme, da jeg hadde en med ekstremt behov for kroppskontakt, og måtte bære ham i armene hele tiden. Det var ikke så lett selv med pumpebh og armene fri, for babyen ville holdes i armene mine, og da var jo pumpetrakter og ledninger og sånt i veien.. Men jeg pumpet en del på kvelden, ettermiddagen og natten, som så kunne gis dagen etter. Jeg ammet alltid først, og supplerte så med flaske, enten med morsmelk, eller mme om det var tomt for morsmelk. Viktig å amme eller pumpe ila dagen selv om man gir flaske om du ønsker å gi morsmelk, for å holde produksjonen oppe. Min produksjon dalte voldsomt da jeg begynte å jobbe igjen og ikke fikk stimulert produksjonen en hel arbeidsdag.

  Synes det er forferdelig trist at ammehysteriet her til lands er sånn at kvinner får dårlig samvittighet for å gi barnet sitt flaske og mme. Mme er faktisk er tilnærmet lik fullgodt alternativ, det er hovedsaklig kun de tre første månedene morsmelk vs mme har noe å si, og da er det kun mtp immunsystemet, som får en liten boost av morsmelk.
   
  • Liker Liker x 1
 7. SoriaMoira Elsker forumet

  Har du fått skikkelig hjelp til ammingen/pumpingen? Har de sjekket tungebånd, gitt deg flere størrelser på trakt til pumpe osv?
   
 8. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  ja det var i overkant strabasiøst. Måtte gå mange runder med meg selv og det var til slutt helsesøster som satte foten ned og sa nok er nok av hensyn til min egen helse. Ble fysisk dårlig av å se pumpe utstyret. Ble bare mme etter 5 mnd. For en lettelse når jeg klarte å forsone meg med at mine pupper ikke er laget verken for full amming eller full pumping. Så med nr 2 som også var prematur inngikk jeg en avtale med lege på sykehuset om 1 mnd pumping. Da fikk babyen råmelk + at jeg hadde nesten nok egen melk. Etter 1 mnd måtte samboer også tilbake på jobb. Nr 3 er født til termin og hadde derfor ikke samme behovet for mme som de andre to. Visste at min melke produksjon ikke ville gi voldsomt med melk uansett hvor mye jeg prøvde så da ble det kun råmelk og deretter mme. Da fikk jeg ivaretatt alle 3 små + meg selv. Har lært gradvis for hvert barn jeg har fått at mamming er mye viktigere enn amming.
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Sillynelly Flørter med forumet

  Dette høres i stor grad ut som oss. Her og var det liten, slapp baby som ikke orket å suge. DET hat gått over, og han sluker i seg fra brystene og får alt for mye alt for fort, til tross for rapepauser annenhvert minutt :wtf:.

  Helt enig i dette med at det er overdrevent mye 'skam' knyttet til amming/ikke amming i Norge. Og hadde du spurt meg før bebis ble født, hadde jeg sagt at jeg ikke kom til å la meg presse til å amme. Men det var helt til far viste seg å være veldig opptatt av amming og morsmelk. Det har gjort det vanskeligere å gå over til mme for min del. Og i utgangspunktet er det jo bra at han er opptatt av det, og engasjerer seg også. Men det er jo jeg som får kolikkbaby hele dagen og vonde bryster å hanskes med :sorry:. Så nå nærmer det seg i alle fall en overgang til ren flaskemating i stedet for pupp-styrtdrikkking.
   
 10. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Ikke la seg presses til amming. Min eks svigerinne lot seg presse til det av min bror. Hu ammet omtrent døgnet rundt og var veldig sliten. Til slutt så sa Hu at babyen skulle få mme fordi det ikke gikk lengre. Han reagerte mye bedre enn Hu trudde. Min mann var også opptatt av amming og spesielt siden mme koster en del. Men det var han som kjøpte den første mme i skjul fordi han så at det begynte å gå galt. Det ammepresset er så dumt. Det viktigste er at du og baby har det bra.
   

Del denne siden