Ja takk
Red velvet;
200 g mykt smør
5 dl sukker
3 store egg
rød farge (jeg bruker ca 1-2 ts med extra red)
3 ss kakao
1,5 ts vanilje essense (alternativt 2 gode ts vaniljesukker)
1,5 ts eddik
1,5 ts natron
3 dl kulturmelk
7 dl mel
Pisk sammen smør og sukker godt.
Tilsett ett og ett egg om gangen.
Tilsett så rødfarge, kakao og vanilje.
Bland ut natronen i eddikk, og tilsett så denne i kakedeigen.
Rør vekselvis inn kulturmelk og mel.
Pisk til deigen er godt blandet og fri for klumper, men ikke lengre.
Denne oppskriften holder til en 24-26 cm form, eller mange gode muffins. Bruk matpapir rundt kanten hvis du lager som kake.
Stek midt i ovnen på 175 gradet i ca 30-40 min (for kake)
Fylles og dekkes med vanilla icing.
Vanilla icing;
4 ss mel
3 1/2 DL melk
kokes opp til det blir en tykk grøt, pisk ofte for å unngå klumper. Avkjøl til hvertfall 37 grader, gjerne mindre.
250-300 GR SMØR (ekte meierimør)
3 1/2 DL MELIS
1 1/2 TS VANILJESUKKER (bruk ekte vaniljesukker!!!)
Pisk smøret hvitt. Ha i melis litt etter litt g så vaniljesukker. Tilsett tilslutt den avkjølte, klumpfrie puddingen. Pisk godt!!
Mmmmmm
