Mine beste oppskrifter!

Denne kaka laget Blund på juni 2008 forumet til barnedåpen min! Helt fantastisk god!![:)]
 
 
Sjokoladefromasj kake
Sjokoladekakebunn
1. 2 egg
   2 1/2 dl sukker
   Røres til eggedosis
2.  Ca 90 gram smeltet smør
   1 ½ dl hvetemel
   4 ss kakao
   Blandes i eggedosisen
3.  22cm form
   175 grader i 30 minutt på nederste rille
 
Fyll

4.  Ha en pakke vaniljekrem på kaka etter at den har blitt kald.
 
Sjokolademousse
5. 2 eggeplommer
   2 ss melis
   Vispes sammen
6. 1 ss kald sterk kaffe
   1 ss konjakk
   Has i punkt 5.
7.  150 gram kokesjokolade smeltes i vannbad og has i punkt 5 og 6.
8.   2 dl kremfløte stivpiskes og has i resten av blandingen.(punkt 5, 6 og 7)
9.   1 stivpisket eggehvite blandes i til slutt
Ha moussen oppå vaniljekremen og rundt kantene på kaka.
 


 
 
Devil's food cake - brukt i oppskriften over! (Uten marengsbiten - men tenkte nå at den bare kunne være med ;) )

Her har du en av verdens mest berømte sjokoladekaker! "Devil's Food Cake" er en amerikansk klassiker av storformat! Kaken er dekket med hvit og uskyldig marengskrem, men er svart som f... inni....;-) Sjokoladekakebunnene er veldig saftige i konsistensen. Kaken har typisk amerikansk størrelse, det vil si at den er gigantisk! Digg på smak!!!

Utskriftsvennlig versjon

Legg til favorittkaker

Ingredienser:



Sjokoladekakebunner:

200 g smør
5 dl sukker
3 store egg
300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
4,5 dl melk
1,5 ts vaniljeessens
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
7 dl hvetemel

Marengskrem:
3 eggehviter
5 dl sukker
1 dl kaldt vann
1,5 ss lys sirup
1/8 ts salt (se tips)
1,5 ts vaniljeessens



Fremgangsmåte:



Sjokoladekakebunnene:

Start med å koke opp 1 dl melk i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme melken. Rør av og til slik at sjokoladen smelter til en jevn sjokolademasse. Avkjøl litt.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljeessens. Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland det tørre i deigen vekselsvis med melken. Gjør dette i 3 omganger og rør godt mellom hver gang. Bruk gjerne en håndmikser til hjelp, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få alt godt blandet. Deigen skal bli jevn og klumpfri. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Del deigen i tre like store deler. Ha hver del i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakene i formen før de forsiktig løsnes og tas ut. Fjern bakepapiret fra kakebunnene.



Marengskremen:

Ha alle ingredienser unntatt vaniljeessens i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med fosskokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Start med en gang å piske med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 6-8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen vekk fra kjelen med det kokende vannet. Tilsett vaniljeessens og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt eller litt lenger, til marengskremen har ønsket smørekonsistens. Marengskremen må brukes straks den er laget.


Montering av kaken:

Bruk et solid kakefat som tåler en stor kake. Monter kaken ved å ha marengskrem mellom sjokoladekakebunnene. Fordel resten av marengskremen over hele kaken. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.



Tips:



Selv om det er tungvint, er det nødvendig å steke kakebunnene hver for seg.

I originaloppskriften står det at man skal bruke kakeformer som er 23 cm i diameter. Da jeg lagde kaken på bildet, bruke jeg former som var 24 cm i diameter. Det ga en vanvittig høy kake! Veldig amerikansk! Ser for så vidt flott ut, men nesten litt vanskelig å skjære stykker av. Hvis du vil ha en kake med ikke fullt så amerikansk utseende, anbefaler jeg at du bruker former som er 26 cm i diameter. Kaken blir nok mer enn høy nok for det.

Det er viktig at du bruker elektrisk håndmikser når du lager marengskremen. Det er med andre ord ikke tilstrekkelig å piske for hånd. Metallbolle er godt egnet, fordi den tåler varmen bra. Bruk bare en bittebitteliten klype salt. Saltet hjelper til med å stabilisere eggehvitene, men skal ikke gi smak på den søte marengskremen. Pass dessuten godt på at du holder mikseren i bunnen av bollen. På grunn av varmen fra dampen, kan eggehvitene stivne litt til i bunnen av metallbollen. Det er også veldig viktig at du bruker marengsmassen med en gang den er ferdig. Blir marengsmassen stående, stivner den til i konsistensen, og det blir vanskelig å fylle kaken med den.

Kaken oppbevares i kjøleskapet. Marengskremen egner seg dårlig til frysing. Sjokoladekakebunnene kan du imidlertid godt lage i forveien og fryse ned.

Hvis du vil har en liten vri på kaken, kan du strø kokos på marengskremen på toppen av kaken.
 
SNICKERSKAKE
 
Ingredienser:
 
3 eggehviter
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g ritz kjeks
125 g peanøtter

 
Glasur:
100-125 f kokesjokolade (smeltes)
50 g margarin
50 g melis
3 eggeplommer
3 dl fløte

 
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker litt etter litt mens du visper.
Fortsett å vispe til blandingen er seig og blank.  Tilsett vaniljesukker+bakepulver.
Legg ritz-kjeks i en plastpse, og rull over med et kjevle slik at kjeksen knuses.
Grovhakk peanøttene, eller kjør dem i kjøkkenmaskin.
Bland kjekssmuler og peanøtter inn i marengsen.

Hell røren i en form (ca 26 cm i diameter) som er sprayet med formfett og stødd med et tynt lag med hvetemel. Du kan også legge litt bakepapir i bunnen av formen hvis du er redd for ikke å få kaken ut når den er ferdig.

Stekes på 170 grader i ca 20-25 min.
La kaken hvile i formen ca 10-12 min før du hvelver den over på rist til avkjøling.

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Smelt sjokoladen sammen med margarinen og avkjøl blandingen. Når sjokoladesmøret er noe avkjølt, blandes det inn i eggedosisen til en sjokoladesaus.

Legg kaken på et fat. Stivpisk fløten og smør kremen utover kaken.
Du kan godt smøre krem på kantene også men det er ikke nødvendig.
Fyll sjokoladesausen i en sprøytepose med et munnstykke tip nr 2 eller 3, og sprøyt sirkler i et vilkårlig mønster rundt på kaken.
 
 
Back
Topp