Mat! :)

Koste meg med salat med spekeskinke i dag, og frisk laks med vårløk, chili, hvitløk og ingefær i går. I morgen vet jeg ikke hva det blir. Kake skal i hvertfall bakes!!
 
Hufserufsa skrev:
Koste meg med salat med spekeskinke i dag, og frisk laks med vårløk, chili, hvitløk og ingefær i går. I morgen vet jeg ikke hva det blir. Kake skal i hvertfall bakes!!


Øh..... ikke for å være ekkel, men man skal ikek spise spekeskinke når man er gravid..... i tilfelle du ikke visste det........ emoticon
 
man skal vel ikke spise så mye laks eller?? ikke hvis den er over en viss kilo iallefall....
 
laks kan en fint spise, spekeskinke fra Gile går greit fordi den er av fryste kjøttråvarer bla. Spurte legen i går, og hun sa at norsk spekemat for det meste er trygg.
 
Hufserufsa skrev:
laks kan en fint spise, spekeskinke fra Gile går greit fordi den er av fryste kjøttråvarer bla. Spurte legen i går, og hun sa at norsk spekemat for det meste er trygg.



ååååå!emoticon
 
Ai ai ai... Spekemat er veldig godt og for det meste trygt i Norge MEN det er ikke 100% trygt. Det er såpass utrygt at helsemyndighetene advarer gravide mot å spise spekemat i de samme retningslinjene der de sier vi skal holde oss unna alkohol.
(ikke for å sammenligne så klart)
Spekemat kan inneholde bakterien listeria og parasitten toxoplasmose. Parasitten dør ved frysing men det gjør IKKE bakterien listeria!
Sjansen er selvfølgelig svært liten for å få i seg noen av delene, men sjansen er der og konsekvensene er så alvorlige at helsemyndighetene anbefalen totalavhold fra spekemat.
Jeg tar ikke sjansen...
Btw. varmbehandlet spekemat kan være veldig godt det også! Og det er helt trygt! :-)
PS. Det er ikke meningen å være streng, nesevis eller kritisk, jeg sier dette i en snill"tone", er bare ikke komfortabel med smileysene her nå...
 
Jeg skjønner hva du sier og har sett de samme rådene, men Gilde sine produkter er fryst før de lages og er således ikke "rå" slik som ordninær spekemat som er problemet, Forøvrig er saltinnholdet for høyt for listeria sier også en del undersøkelser :)

Jeg er matallergiker, og det er få ting jeg tåler, en av de tingene er spekemat. Det anbefales derfor at vi, i fare for å få toxoplasmose og listeria heller skal putte i oss masse E-stoffer og andre andre lite heldige stoffer som feks. glutamat som er en neurotransmitter........

Jeg spiser hverken melkeprodukter eller melprodukter pga allergi, og det er rimelig begrenset hva jeg kan spise.....

Jeg kommer til å sverge til Gilde sine produkt, og evt fryse andre produkt i minst to dager før jeg spiser dem :) Problem løst (dette til tross for at spekemat er noe av det eneste pålegget jeg faktisk tåler....)
 
Tweak skrev:
Ai ai ai... Spekemat er veldig godt og for det meste trygt i Norge MEN det er ikke 100% trygt. Det er såpass utrygt at helsemyndighetene advarer gravide mot å spise spekemat i de samme retningslinjene der de sier vi skal holde oss unna alkohol.
(ikke for å sammenligne så klart)
Spekemat kan inneholde bakterien listeria og parasitten toxoplasmose. Parasitten dør ved frysing men det gjør IKKE bakterien listeria!
Sjansen er selvfølgelig svært liten for å få i seg noen av delene, men sjansen er der og konsekvensene er så alvorlige at helsemyndighetene anbefalen totalavhold fra spekemat.
Jeg tar ikke sjansen...
Btw. varmbehandlet spekemat kan være veldig godt det også! Og det er helt trygt! :-)
PS. Det er ikke meningen å være streng, nesevis eller kritisk, jeg sier dette i en snill"tone", er bare ikke komfortabel med smileysene her nå...


SIGN!!!! Og laks kan man spise, men ikke ørret over en viss størrelse, vet ikke hvorfor..... så jeg spiser laks, men holder meg unna ørret in case...
 
mammamoren skrev:
Tweak skrev:
Ai ai ai... Spekemat er veldig godt og for det meste trygt i Norge MEN det er ikke 100% trygt. Det er såpass utrygt at helsemyndighetene advarer gravide mot å spise spekemat i de samme retningslinjene der de sier vi skal holde oss unna alkohol.
(ikke for å sammenligne så klart)
Spekemat kan inneholde bakterien listeria og parasitten toxoplasmose. Parasitten dør ved frysing men det gjør IKKE bakterien listeria!
Sjansen er selvfølgelig svært liten for å få i seg noen av delene, men sjansen er der og konsekvensene er så alvorlige at helsemyndighetene anbefalen totalavhold fra spekemat.
Jeg tar ikke sjansen...
Btw. varmbehandlet spekemat kan være veldig godt det også! Og det er helt trygt! :-)
PS. Det er ikke meningen å være streng, nesevis eller kritisk, jeg sier dette i en snill"tone", er bare ikke komfortabel med smileysene her nå...


SIGN!!!! Og laks kan man spise, men ikke ørret over en viss størrelse, vet ikke hvorfor..... så jeg spiser laks, men holder meg unna ørret in case...

SIGN! Men går det kanskje an å steke spekemat selv? Bare så man er helt sikker på å drepe alle bakterier. Også er det en plass jeg liker å spise som har veldig god pizza med spekeskinke. Jeg har ikke spist den nå altså, men er spekeskinka med inn i ovnen, eller legger de den på etterpå? Kan jo selvfølgelig spør de hvis jeg har veldig lyst på pizza neste gang jeg er der...

 
Jeg har lest att softis kan vi ikke spise?? HVORFOR IKKE? 
Har jeg ALDRI hørt!! emoticon
 
Softis er jo en bakteriebombe - derfor sikkert :) Softis og annen is kan jeg aldri spise uansett :)

Ørret over en kilo (likens feks gjedde) skal ikke spises pga bioakkumulasjon (opphopning av miljøgifter).
 
Siden denne tråden uansett har sporet helt av; hva med røkt laks? Det er trygt, er det ikke?
 
Pucca skrev:
mammamoren skrev:
Tweak skrev:
Ai ai ai... Spekemat er veldig godt og for det meste trygt i Norge MEN det er ikke 100% trygt. Det er såpass utrygt at helsemyndighetene advarer gravide mot å spise spekemat i de samme retningslinjene der de sier vi skal holde oss unna alkohol.

(ikke for å sammenligne så klart)

Spekemat kan inneholde bakterien listeria og parasitten toxoplasmose. Parasitten dør ved frysing men det gjør IKKE bakterien listeria!

Sjansen er selvfølgelig svært liten for å få i seg noen av delene, men sjansen er der og konsekvensene er så alvorlige at helsemyndighetene anbefalen totalavhold fra spekemat.

Jeg tar ikke sjansen...

Btw. varmbehandlet spekemat kan være veldig godt det også! Og det er helt trygt! :-)

PS. Det er ikke meningen å være streng, nesevis eller kritisk, jeg sier dette i en snill"tone", er bare ikke komfortabel med smileysene her nå...



SIGN!!!! Og laks kan man spise, men ikke ørret over en viss størrelse, vet ikke hvorfor..... så jeg spiser laks, men holder meg unna ørret in case...

SIGN! Men går det kanskje an å steke spekemat selv? Bare så man er helt sikker på å drepe alle bakterier. Også er det en plass jeg liker å spise som har veldig god pizza med spekeskinke. Jeg har ikke spist den nå altså, men er spekeskinka med inn i ovnen, eller legger de den på etterpå? Kan jo selvfølgelig spør de hvis jeg har veldig lyst på pizza neste gang jeg er der...




Melk blir pasteurisert ved 70 grader bl.a. for å fjerne denne listeriabakterien. Kjøtt som har hatt temperatur over 70 grader er trygg! Dermed kan man fint spise spekemat på pizza, ostesmørbrød o.l. :-) Jeg vil TRO men skal ikke være bastant, at tynn spekeskinke som legges oppå en pizza som kommer 250 grader ut av ovnen, vil bli varmebehandlet nok til at det kan være helt trygt. Det er uansett en svært liten risiko.



Å spise spekemat som ikke er varmebehandlet er en risiko, selv om den er liten. Hver enkelt får ta den vurderingen selv! Men ikke be andre om å se vekk fra anbefalingene fra helsemyndighetene! :-)



 
Hufserufsa skrev:
Jeg skjønner hva du sier og har sett de samme rådene, men Gilde sine produkter er fryst før de lages og er således ikke "rå" slik som ordninær spekemat som er problemet, Forøvrig er saltinnholdet for høyt for listeria sier også en del undersøkelser :)



Jeg er matallergiker, og det er få ting jeg tåler, en av de tingene er spekemat. Det anbefales derfor at vi, i fare for å få toxoplasmose og listeria heller skal putte i oss masse E-stoffer og andre andre lite heldige stoffer som feks. glutamat som er en neurotransmitter........



Jeg spiser hverken melkeprodukter eller melprodukter pga allergi, og det er rimelig begrenset hva jeg kan spise.....



Jeg kommer til å sverge til Gilde sine produkt, og evt fryse andre produkt i minst to dager før jeg spiser dem :) Problem løst (dette til tross for at spekemat er noe av det eneste pålegget jeg faktisk tåler....)



Det høres veldig kjedelig ut med matallergi! Det må da finnes kjøttvarer som er varmebehandlet uten at de er proppet full av konserveringsmidler? Jeg tror nok at Gilde sine produkter er relativt trygge på grunn av det du sier, jeg er enig der. Hver enkelt må ta en vurdering der om hva som veier for og mot og hvilken risiko de tar og hvilke muligheter de har. For min del så tenker jeg at jeg bare styrer helt unna all spekemat, selv om jula blir stusselig uten fenalår, he he.

 
Back
Topp