Måltids erstattere.

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Veslepus86, 19 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Veslepus86 Forumet er livet VIP

  Hei.
  Jeg driver å vurderer å prøve måltids erstattere, for å gå ned ett par kilo til en kontroll time i November.

  Jeg har gått ned litt fra før, men har holdt vekta i ca 1 år.

  Hva anbefaler du/dere?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Veslepus86,

  I utgangspunktet ønsker jeg ikke å uttale meg så mye om måltidserstattere, da vi jobber for å fremme et sunt kosthold med vanlig mat :happy: Måltidserstattere kan være nyttig for noen i starten av en vektreduksjonsperiode, og det kan være en grei å måte å redusere inntaket av kalorier på. Det kan også brukes dersom man ønsker å få i seg mindre sukker fra sjokolade og godteri, men samtidig har lyst på noe søtt.

  BraMat har skrevet mer om måltidsserstattere her, først og fremst barer.

  Det som er viktig å huske på dersom man spiser mye mindre eller erstatter noe av maten med måltidserstattere, er at man fortsatt har det samme behovet for vitaminer og mineraler. Derfor er det ekstra viktig å velge sunn og næringsrik mat ellers. Grovt brød, grønnsaker, frukt, magre melk og meieriprodukter, magert kjøtt og fisk, og egg, er næringstette matvarer som gir mange viktige næringsstoffer.

  Vi har flere saker om vektnedgang på våre nettsider, inkludert en BMI-kalkulator der man også kan regne ut kaloribehov. Ved å spise litt mindre hver dag og bevege seg litt mer, vil man kunne gå ned i vekt, selv uten måltidserstattere. Det gjelder å ha tålmodighet, og få støtte fra familie og venner i "prosjektet", da opplever mange at det går lettere.

  Ønsker deg lykke til!
   
 3. Veslepus86 Forumet er livet VIP

  Tusen takk for svar og tips. [emoji4][emoji106]
   

Del denne siden