Lysbehandling

En tråd i 'August 2021' startet av Cosacita, 20 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Så viste det seg at gutten vår hadde litt forhøyet bilirubin nivå og ligger nå i skrivende stund under lys. Jeg får jo info her, men lurte på om det er andre her inne med erfaring fra det?
   
 2. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  Hei. Fikk gutt i 2019. Han måtte i lyskasse i et døgn. Var påpasselig å han i direkte sollys på sykehuset og ammet masse, for bilirubin skylles ut i avføring og urin. Fikk tatt han utav kassen hver tredje time (jukset litt hvis han gråt sårt og tok han ut hyppigere). Jeg ammet og så fikk han morsmelkerstatning fra et medisin beger etterpå.
  Han var ganske slapp og sov MYE de første ukene og måtte vekkes under amming og for amming slik at han fikk i seg nok.
  Vi ønsket sårt å reise hjem fortest mulig og fikk lov til det men vi måtte innom sykehus 1 eller 2 ganger for blodprøver. Verdiene var innenfor på den siste så da trengte vi ikke å gå oftere.

  Var veldig tungt for min del å ikke få holde han mens han lå i dette døgnet i kassa, han ble tatt ut av rommet den natten og det likte jeg ikke i det hele tatt, men de måtte sende samboer hjem pga kapasitet og da mente de at det var bedre at de hadde han hos seg. Jeg var uenig men også veldig veldig trøtt etter fødsel som varte i 25 timer, så han var hos jordmødrene fra 1 om natten til 6 om morgenen. Hadde nok ikke gjort det igjen, natta var grusom uten han...

  Lykke til, det går heldigvis fort over og alt er glemt om ikke så altfor lenge
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Takk for svar! Hørtes ikke ut som en god opplevelse for deg.
  Jeg syns det er helt pyton! Har hatt han hos meg hele tiden, men å ikke kunne ta han opp og stå og kave med å få han til å roe seg er noe dritt. Han sov knapt noe mellom fem og ti i går kveld. Da han endelig hadde roet seg litt så kom de for å ta blodprøve. Har vært på gråten flere ganger her.Ja, håper det snart er over så vi kan reise hjem ❤️
   
 4. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  Føler med deg!!! Ser blodprøvene lovende ut? Slik at det blir kun 1 døgn?

  Dette går over men er grusomt når man står i "stormen". Men positive tanker hjelper, dette er helt ufarlig med behandling og de blir raskt friske.
  Klem til deg.
   
 5. Bkno7565892 Andre møte med forumet

  P.s det er bare å gråte. Dette er jo tungt, vil bare ha dem på brystet, i armene våre. Ikke i en dumb kasse
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Emmeli Gift med forumet Augustbarna 2021 Juligull2021

  Har hatt flere barn med forhøyet bilirubin. En hadde tre døgn i lys. To var vi inne å målte bilirubinen flere ganger på sykehuset. Og ho siste her jobber vi fortsatt litt med og hun er fire uker i dag. :happy:

  vi ble anbefalt å gi ei flaske eller to med mme i løpet av døgnet for å hjelpe å skylle ut bilirubinen. Men da skulle vi gi natramigen (eller noe sånn, skikkelig hypo-allergisk mme fra apoteket). For ikke all bilirubin blir skylt ut av morsmelk i samme grad. Men, lysbehandling er veldig effektivt, så ville ikke tenkt på det i deres situasjon. :wav

  det er ikke så veldig koselig å se på de når de ligger i lys. De ser sårbare nok ut fra før av, om ikke de skal ligge der også. Heldigvis er det ikke så lenge de skal ligge der, og når de først er kvitt det så kommer det ikke tilbake. :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Heldigvis var blodprøven fin! Vi er endelig hjemme igjen ❤️ Skal inn på mandag for en sjekk, så håper den er fin. Vil ikke inn igjen :p Takk for støttende ord ❤️ Det er jo ikke den verste situasjonen å stå i, men jeg sliter litt når den lille skatten min må plages. Han hater blodprøvene og vil jo helst sove hos meg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Tre døgn var lenge. Var høye verdier da? Ja, de er så sårbare og en vil jo bare ha dem i armene :rolleyes:
   
 9. Emmeli Gift med forumet Augustbarna 2021 Juligull2021

  Dette var førstemann, så tror aldri de fortalte hvor høye verdiene var. :oops: Vi havnet på nyfødtposten og på naborommet der var det noen som var innlagt med ene tvillingen på 7 mnd. Så jeg fikk litt perspektiv pga det. Men ja, det var en vond følelse for meg å stå i det. :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Willemo Betatt av forumet Augustbarna 2021

  Om du får vite verdien så kan du ikke sammenligne med andre barn, da det er ulike verdier utifra fødselsvekt og ant levedøgn, så hva som er en bra/dårlig verdi endrer seg fra dag til dag. Lysbehandling er trasig. Vi måtte også det ett døgn, men kom oss igjennom det. Hadde to uker med blodprøver3 dager etter det før verdien var ok og vi slapp flere. Veldig glad vi slapp flere dager i lyskassen. Håper du også slipper.
   
 11. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Åja. Fikk beskjed om at grensen var 350 og han lå på 375. Håper vi slipper mer ja. Men har merket at han er mer våken idag :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden