Listeria og toxoplasmose

DesemberBaby ♡

Betatt av forumet
Jeg vet jeg er veldig hysterisk... livredd for listeria og toxoplasmose. I går så lagde jeg kjøttkaker som var ferdig stekt og skulle bare varmes i 10 min. Jeg varmet de i 20 min for å være helt sikker. Etter jeg hadde spist litt så såg jeg at de var helt rosa inni!! Fikk helt panikk og kastet alt, og nå er jeg egentlig bare sur for at dei selger kjøttkaker som står de er ferdig stekt men er helt rå inni!
Hva er sjansen for å få listeria ?Jeg tørr nesten ikke spise noe nå.
Søkte på listeria og da står det at til og med smøreost kan inneholde listeria.. trodde det var trygt! Jeg tørr så vidt å spise middag hos andre, eller ute på restaurant..
Kun jeg som er sånn?!
 
Jeg vet jeg er veldig hysterisk... livredd for listeria og toxoplasmose. I går så lagde jeg kjøttkaker som var ferdig stekt og skulle bare varmes i 10 min. Jeg varmet de i 20 min for å være helt sikker. Etter jeg hadde spist litt så såg jeg at de var helt rosa inni!! Fikk helt panikk og kastet alt, og nå er jeg egentlig bare sur for at dei selger kjøttkaker som står de er ferdig stekt men er helt rå inni!
Hva er sjansen for å få listeria ?Jeg tørr nesten ikke spise noe nå.
Søkte på listeria og da står det at til og med smøreost kan inneholde listeria.. trodde det var trygt! Jeg tørr så vidt å spise middag hos andre, eller ute på restaurant..
Kun jeg som er sånn?!
Jeg er også veldig redd for å få i meg noe som kan skade babyen. Jeg var enda mer bekymret sist svangerskap siden jeg har opplevd å miste en gang.
Når det er sagt tror jeg ikke du trenger å bekymre deg. Slike råd er laget for at man skal være helt helt sikker. Jeg tror sjansen for å få i seg disse bakteriene er små og det skal mye til for at du har fått i deg noe. Du oppdaget jo også at det var rosa og spiste jo ikke det. Men merkelig at du opplevde det da du stekte de dobbelt så lenge.
Smøreost har jeg hørt skal være trygt. Var det eneste pålegget jeg fikk i meg sist svangerskap ivertfall. Og det gikk fint :)

Håper du klarer å ikke bekymre deg for mye !
 
Jeg er også veldig redd for å få i meg noe som kan skade babyen. Jeg var enda mer bekymret sist svangerskap siden jeg har opplevd å miste en gang.
Når det er sagt tror jeg ikke du trenger å bekymre deg. Slike råd er laget for at man skal være helt helt sikker. Jeg tror sjansen for å få i seg disse bakteriene er små og det skal mye til for at du har fått i deg noe. Du oppdaget jo også at det var rosa og spiste jo ikke det. Men merkelig at du opplevde det da du stekte de dobbelt så lenge.
Smøreost har jeg hørt skal være trygt. Var det eneste pålegget jeg fikk i meg sist svangerskap ivertfall. Og det gikk fint :)

Håper du klarer å ikke bekymre deg for mye !
Uff, helt grusomt å gå rundt å bekymre seg sånn hele tiden! Har endelig blitt gravid etter å ha prøvd i flere år! Jo jeg spiste litt av den! Oppdaget det etter jeg hadde spist litt er ikke så mye jeg kan gjør med det nå uansett.
 
Jeg forstår deg godt! Jeg tenker litt på det og følger rådene. Sannsynligvis er ikke rødlige kjøttkaker noe å uroe seg for da de antagelig har vært varmere enn 70 grader inni, og sjansen for dette i norsk mat er veldig, veldig liten. Til og med i salami og spekemat er sjansen veldig liten, selv om man selvsagt skal følge rådene.
Om du tar i en salamiskive og glemmer å vaske hendene, er sjansen omtrent 0 for smitte.
Har du tatt blodprøver? Der vil du uansett få svar. Frem til da så ikke uroe deg, sjansen er svært, svært liten.
Men forstår at det er vanskelig.
 
Jeg forstår deg godt! Jeg tenker litt på det og følger rådene. Sannsynligvis er ikke rødlige kjøttkaker noe å uroe seg for da de antagelig har vært varmere enn 70 grader inni, og sjansen for dette i norsk mat er veldig, veldig liten. Til og med i salami og spekemat er sjansen veldig liten, selv om man selvsagt skal følge rådene.
Om du tar i en salamiskive og glemmer å vaske hendene, er sjansen omtrent 0 for smitte.
Har du tatt blodprøver? Der vil du uansett få svar. Frem til da så ikke uroe deg, sjansen er svært, svært liten.
Men forstår at det er vanskelig.
Har bare testet meg for toxoplasmose, har ikke hatt det før.. tror ikke jeg får teste meg for listeria, leste at det ikke var vanlig å sjekke uten symptomer. Men håper det går bra!!
 
Føler jeg er skikelig uheldig nå, siden jeg er så redd. I går spiste jeg pizza med salami, skinke og pepperoni, og såg idag da jeg skulle kaste pappesken at den gikk ut på dato for 1 mnd siden:(. Sykt irriterende, da jeg kjøpte den i går! Tror dere det har noe å si når den er stekt??
 
Føler jeg er skikelig uheldig nå, siden jeg er så redd. I går spiste jeg pizza med salami, skinke og pepperoni, og såg idag da jeg skulle kaste pappesken at den gikk ut på dato for 1 mnd siden:(. Sykt irriterende, da jeg kjøpte den i går! Tror dere det har noe å si når den er stekt??
Var den frossen?

Når den er stekt så ville jeg ikke tenkt så mye på det så lenge den smakte godt. Matforgiftning er den største utfordreren her. Og det er ikke farlig vanligvis.
 
Back
Topp