Leverpostei

Hvorfor skulle man ikke kumne spise det?
Det er jo varmebehandlet.
 
Har dilla på leverpostei :D spiser to tre skiver med det hver dag :P
 
1-2 skiver hver dag er ikke noe problem. :)
 
Fant dette på nettdoktor.no om kosthold i graviditet så tror leverpostei er OK ;)

Jern:
For å ha nok blod til å forsyne fosteret med næring og oksygen via morkaken, begynner kroppen din å produsere mer blod. Jern er et mineral som er viktig for produksjonen av de røde blodlegemene. For å få dekket behovet for jern, bør gravide være spesielt bevisste på å spise mat som er rik på jern, slik som grovt brød og grove kornvarer, leverpostei, kjøtt, innmat, bønner, linser, grønne grønnsaker og nøtter/mandler.
 
Ifølge matportalen er det vel kun fiskelever man skal unngå.
Leverpostei av svin skal ikke være noe problem:)
 
Last edited:
Ble så mye snakk om leverpostei nå at jeg måtte ut å lage meg to skiver :P
Jeg må kutte ned på de uansett jeg da, så må være flink samme hvor mye jeg får lyst på:p hehe
 
Leverposteien til Stabburet, den gule boksen, er i hvertfall helt trygg å spise. Der er alle mikroorganismene tatt knekken på ettersom den er varmebehandlet på høy nok varme i lang nok tid.
(Hilsen hun som jobber med å lage denne)
 
Ingen begrensninger på leverpostei. Men mener å ha lest at man ikke skal spise svolværpostei. Det er vell noe med rognen fra fisk og miljøgifter.
 
Back
Topp