Det finnes mange fine blogger (jeg har brukt den til Lenabeatrice).
Personlig er jeg fan av kålstuing. Da skjærer du hodekål i passe store terninger, og har i en kasserolle med smør. Kålen skal bli gyllen. Ha så i kremfløte og la det koke inn. Fløte kan være lunefull, så ikke bruk for høy varme. Den kan lett skille seg. Den kan bruke litt tid på å koke inn, litt avhengig av hvor mye fløte du bruker. Smak til med pepper. Hvor mye du bruker er opp til deg. Husk at kål kan koke inn litt (nykål er verst på det).
Av og til har jeg i ekstra mye fløte og lager en slags suppe. Da har jeg også i oppkuttet paprika, asparges, strimlet svinekjøtt eller annet, og ellers hva jeg måtte ønske (litt greit å tilpasse det med koketid).
Et annet tips er en mos av rotselleri og blomkål. Kok selleri og blomkål (mengde bestemmer du selv) nok til at det kan moses. Mos sammen, og smak til med fløte og/eller smør, og krydder etter eget ønske. Personlig liker jeg pepper på ting som inneholder en del fløte.